PAN Vision Finland Oy (www.panvision.com) julkaisee melkoisen kirjon uusia pelejä lähikuukausina. Alkulaukaukset uudelle pelikaudelle jyrähtävät tykkien suusta, kun Wargame: European Escalation ilmestyy kauppoihin.

wargame

Wargame: European Escalation vie pelaajat kuvitteellisen sodan maisemiin ja esittää hyytävän ”mitä jos?” -teorian niin sanotun kylmän sodan jälkeisistä vuosista. Tässä sodassa Yhdysvaltojen ja läntisen Euroopan maat edustavat NATOn joukkoja. Heitä vastassa ovat Varsovan liiton armeijat, joita edustavat Neuvostoliiton ja Itä-Euroopan maiden valtiot.

Ranskalaisen Eugen Systemsin luoma Wargame: European Escalation rakentuu perinteisten strategiapelien avainpiirteiden varaan. Taktikoinnilla, oikeanlaisilla joukkojen valinnoilla ja sijoittamisilla on suuri merkitys yksittäisten taisteluiden kannalta. Reaaliaikaisesti etenevä peli vaatii nokkeluutta, reagointikykyä ja tiukkoja päätöksiä.

Wargame: European Escalationin tapahtumat sijoittuvat vuosiin 1975 – 1985, joka on aikakautena melkoisen epätavallinen strategiapelien rintamalla. Peli tarkastelee Kylmän sodan valtioita, asenteita ja luonnollisesti myös tuon ajan armeijakalustoa. Ydinsodan uhka, valtavat armeijat ja kiehtovat liittoumat luovat omintakeisia jännitteitä aikakauden sodankäynnille.

Pelin suolana toimii huikea IRISZOOM-tekniikka, jonka ansiosta peliä voidaan tarkentaa ja loitontaa häkellyttävän vapaasti, aina suurelta maailmankartalta suoraan taistelun ytimeen. Wargamen lukuisat ominaisuudet, näyttävä grafiikka, toisistaan eroavat armeija- ja joukkuetyypit sekä verkkopeliominaisuudet tekevät pelistä ainutlaatuisen ja vertaansa vailla olevan strategiapelikokonaisuuden.

Wargame: European Escalation julkaistaan Suomessa 16. helmikuuta PC-tietokoneille 34,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 23 prosentin arvonlisäveron.

Kevään monipuolinen pelitarjonta
Wargamen ohella helmikuussa on luvassa kaksiulotteista älypelitoimintaa. Rotastic-peli hullunkurisine ja värikkäine maailmoineen ilmestyy PC-tietokoneille 16. helmikuuta.

BigBeniltä on luvassa 24. helmikuuta hauskaa flipperipelaamista Nintendo 3DS:lle ilmestyvän Pinball Hall of Fame -pelin myötä. Samana päivänä ilmestyy kauppoihin rämäpäistä autokisailua PlayStation 3 -konsolille tarjoava Mayhem – Destruction Derby. Jännittävää sotilastoimintaa on luvassa, kun PlayStation 3 -konsolin Move-liikeohjainta hyödyntävä Snipers-peli ilmestyy aseohjaimen kera kauppojen hyllylle.

Sotaisille taivaille lennetään 23. maaliskuuta, kun monialustapeli Combat Wings saa tuulta siipiensä alle. Samalle päivälle osuu myös suositun toimintapelin uusintajulkaisu, kun Sniper: Ghost Warrior Platinum ilmestyy PlayStation 3 -konsolille.

Maaliskuun lopussa julkaistaan upea PC-seikkailupeli Yesterday, joka tarjoaa pureskeltavaksi jännittävän trillerin täynnä tutkittavaa ja ratkottavaa.

Huhtikuun alussa on luvassa fantastista sotastrategiaa, kun roolipelaamisen ja taktisen taistelukokemuksen yhdistelmää tarjoava Confrontation julkaistaan. Hurjaa luolastotoimintaa, komeita loitsuja ja reaaliaikaista taistelua tarjoaa huhtikuun lopulla julkaistava Diablo-pelisarjasta vaikutteita saanut R.A.W: Realms of Ancient War.

Legendaarinen Test Drive: Ferrari istuttaa pelaajat nimensä mukaisesti italialaisten urheiluautojen rattiin. Monialustapeli julkaistaan huhtikuun aikana.

Huippusuosittu kirja- ja HBO-televisiosarja Game of Thrones saa roolipelivastineensa toukokuun puolivälissä monialustajulkaisuna. Sitä seuraa aikuisille suunnattu seikkailupeli, kun The Testament of Sherlock Holmes saapuu mysteereineen monialustapelinä.

Lastenkirjojen rakastettu hahmo Peppi Pitkätossu saa myös oman pelinsä kesäkuussa. Kesäkuun lopussa on pyöräilykausi parhaimmillaan ja Tour de France 2012 julkaistaan PlayStation 3- ja Xbox 360 -konsoleille. Heti perässä saadaan PC-tietokoneille Games Workshopin tunnettuihin lautapeleihin perustuva väkivaltaista ja veristä pallourheilua tarjoava Blood Bowl: Chaos Cup.

PAN Visionin alkuvuoden pelikattauksen viimeistelee menestyneen toimintapelin jatko-osa, Sniper: Ghost Warrior 2. Heinäkuussa julkaistava jännitysspektaakkeli ilmestyy PC-tietokoneiden ohella PlayStation 3- ja Xbox 360 -pelikonsoleille.

Lisätietoja internetissä
www.wargame-ee.com
www.panvision.com/pelit

Lisätietoja ja testikappaleet
Visionist / Jerry Kurunen, 050 56 98 320, jerry@visionist.fi
PAN Vision / Niklas Von Schoneman, 010 843 8492, niklas.vonschoneman@panvision.com

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen julkaisija ja jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit ja IT-oheislaitteet. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yli sadan henkilön yhtiönä PAN Visionilla on toimipisteet kaikissa Pohjoismaissa ja Baltian maissa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. Vuodesta 2001 PAN Visionin on omistanut KF-ryhmä, joka on merkittävä toimija vähittäismyynnin saralla pohjoismaisilla markkinoilla. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.