Resident Evil 4

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Resident Evil 4 -kauhupeli on nyt saatavana pelikonsoleille ja tietokoneille.

Capcomin legendaarinen kauhupelisarja Resident Evil on viehättänyt kauhun ystäviä jo vuosikymmenten ajan. Alkuperäinen Resident Evil 4 -peli julkaistiin jo vuonna 2005 ja oli välittömästi arvostelumenestys ja pelaajien suitsuttama kokemus. Nyt sen täysin uudistettu ja tämän päivän pelilaitteille tuotu uusversio on toistanut aiemman versionsa menestystä. Käsillä on todellinen moderni klassikko ja aito viiden tähden veroinen kauhupelikokemus, jossa tunnelma on katossa ja pelattavuus huipussaan.

Pelaaja syöstään Leon S. Kennedyn pariin. On kulunut peräti kuusi vuotta hänen helvetillisistä kokemuksistaan. Raccoon Cityn kaupungin tapahtumat ovat jättäneet jälkensä kokeneeseen konkariin, joka kaikesta huolimatta suoriutui tehtävästään ehjin nahoin. Tapahtumien jälkeen hänet värvättiin salaiseksi agentiksi, joka raportoi suoraan Yhdysvaltojen presidentille. Kun tämän tytär, Ashley Graham, kaapataan, joutuu Kennedy kenties elämänsä hurjimpaan seikkailuun.

Tehtävä vie Leonin eurooppalaiseen kylään, jossa asiat ovat pahasti pielessä. Todelliset koitokset kuitenkin alkavat Ashleyn pelastamisen myötä. Los Iluminados -kultin valtaamat alueet ovat täynnä vaaroja, eikä kaksikko selviä kuiville vesille edes muinaiseen linnaan paetessaan. Sekä linna että läheiset kaivokset ovat täynnä kauhistuttavia vaaroja, kuten tartunnan saaneita kyläläisiä, mielipuolisia kultin jäseniä ja muita, vieläkin hirveämpiä vaaroja, kuten Las Plagasin loisen riivaamia olentoja.

Perinteiseen tapaan selviytymiskauhussa nähdään sekä pakenemisia, hurjia taisteluita ja paljon muita sykettä nostattavia hetkiä. Yhtäältä keskeisessä osassa ovat pelisarjalle ominaiset ongelmakohdat, kuten oudot mekanismit, salaperäiset pulmat ja ainutlaatuiset, kysymyksiä herättävät salaisuudet. Erinäisten mysteerien ratkomiset ovatkin kauhun lailla pelaamisen ytimessä. Onneksi myös apua on luvassa, kuten oudolta kauppiaalta ostettavat apuvälineet ja varustetäydennykset.

Pelin uusversiota on kohennettu paitsi graafisesti ja animaation osalta, mutta myös pelimekaanisesti. Tämän myötä pelihahmon ohjattavuus on entistä paremmalla tolalla sekä toimintakohtaukset entistä sulavampia ja monipuolisempia. Pelaaja voi reagoida taisteluihin uusin tavoin, kuten oikein ajoitetuin torjunnoin. Myös vastustajat ovat oppineet uusia temppuja, joiden ansiosta pelin uusversio myös tuntuu uudelta kokemukselta.

Apua kohtaamisiin Leon saa erilaisista varustepäivityksistä ja erilaisista ase- ja tarvikevalikoimista. Aseita voi myös ostaa, myydä ja päivittää mahdollisuuksien mukaan tarinan edetessä.

Pelin julkaisuvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/j5Xv2lM9wes.

Resident Evil 4 -pelin uusversio on saatavilla nyt sekä PlayStation 4-, PlayStation 5-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Suosittu Mercenaries-pelitila tekee paluun myös uudessa pelissä ja julkaistaan omana ilmaisena lisäosanaan 7. huhtikuuta. Lisäksi pelin VR-tila on kehityksessä ja julkaistaan myöhemmin ilmaisena lisäosana.

Lisätietoja

www.residentevil.com/re4/
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viMxqcvHrO5WU_OJuUA?e=xuoriV (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.