Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti Far Cry 6 -toimintapelin saapuvan kauppoihin 7. lokakuuta. Samalla peliä esiteltiin uudella toimintavetoisella tarinavideolla, joka tuo esille myös päähenkilö Dani Rojasin.

Far Cry -pelisarja tunnetaan sekä räväkästä toiminnastaan ja avoimista pelimaailmoistaan että ystävyyttä ja perhesiteitä käsittelevistä teemoistaan. Nämä teemat ovat vahvasti läsnä myös pelisarjan kuudennen luvun kohdalla, joka vie pelaajan Yaran unohdetulle paratiisisaarelle Karibian luonnonkauniisiin maisemiin.

Yara on upea saarimiljöö keskellä tropiikkia, jossa lämpö ja aurinko hellivät saaren asukkaita. Samalla se on omaan aikaansa jämähtänyt korruption kehto, jossa diktaattorimainen vallanpitäjä hallitsee väkivallan ja pakkokeinojen voimalla kansalaisiaan. Kansakunnan hirmuhallitsija Antón Castillo ja hänen teini-ikäinen poikansa Diego ovat huomion keskipisteessä. Näiden kasvoina nähdään muun muassa The Mandalorian- ja Breaking Bad -televisiosarjoista tunnettu Giancarlo Esposito ja Coco-elokuvassa vaikuttanut Anthony Gonzalez.

Ubisoft Toronto -pelistudion luoma Far Cry 6 on pelimaailmansa osalta kuin yhdistelmä eksoottista rantalomakohdetta ja painajaismaista kärsimystä. Castillon toimet ovat johtaneet alati kasvaviin vastarintatoimiin ja sissisotaan, joka uhkaa sysätä koko valtion sodan partaalle. Vallankumouksen kipinät ovat jo kytemässä, kun pelaajan ohjastama Dani Rojas ottaa ohjat käsiinsä. Johtajuutta osoittava Dani osoittaa myös tahtoa ja tarmoa taistelussaan paremman huomisen puolesta. Sissisotaa ei kuitenkaan käydä yksin, joten Dani saa rinnalleen apua muista Yaran asukkaista. Näitä ovat muun muassa vallankumouksellisen Libertad-ryhmittymän Clara Garcia ja entinen KGB-vakooja, hämäräperäinen sissijohtaja Juan Cortez.

Yaran kansalaiset tunnetaan tarmokkuudestaan ja tämä ainutlaatuinen henkinen voimavara on myös vahvasti läsnä Danissa. Tarmokkuutta voidaankin hyödyntää virittelemällä ainutlaatuisia aseita ja työkaluja sissisodan tarpeisiin. Olipa kyse moottoripyörän koneistolla toimivasta minitykistä tai ohjuksia ampuvasta selkärepusta, pelissä tarmokkuutta hyödynnetään toinen toistaan luovempien ratkaisujen tekemiseen ja taisteluun diktatuuria vastaan.

Far Cry 6 antaa pelaajan valita omanlaisensa lähestymistavan taisteluihin, joko suoralla toiminnalla, vaivihkaisella hiippailulla tai näitä vapaasti yhdistelmällä. Lisäksi pelaaja voi valita pelaako Danin tarinan naisena vai miehenä. Perinteisten tuliaseiden ja räjähteiden lisäksi pelaaja voi käyttää tarmokkuudella viriteltyjä erikoisaseita, mielikuvituksellisia kulkuneuvoja ja jopa erikoisia lemmikkejä apunaan. Omalaatuisista lemmikeistä mainittakoon esimerkiksi suloinen mäyräkoira Chorizo tai alati nälkäinen Guapo-krokotiili.

Yksinpelin lisäksi Far Cry 6 tarjoaa koettavaksi hauskan yhteistyömuotoisen toimintakokemuksen kahdelle pelaajalle. Luvassa on kohtaamisia niin ränsistyneissä kaupunkiympäristöissä kuin sademetsän suojassa luonnon helmassa. Hyvin laadittu suunnitelma ja kartoitettu ympäristö mahdollistavat napakan hyökkäyksen jopa tarkasti vartioituihin kohteisiin.

Pelin ennakkotilaajille tarjotaan lisäetuna Libertad-pakettia. Se sisältää pelin sisäisen Libertad-asun Chorizo-koiralle sekä ainutlaatuisen Discos Locos -aseen, joka syöksee vaarallisia muovikiekkoja vihollisia kohti. Pelinsä Xbox One- tai PlayStation 4 -pelikonsoleille ostavat pelaajat saavat päivitettyä pelin ilmaiseksi Xbox Series X/S- ja PlayStation 5 -versioihin.

Pelin lisäksi myyntiin tulee ainutlaatuinen Ubicollectibles-figuuri Lions of Yara. Tämä 26 senttimetriä korkea koriste-esine esittää Antón Castilloa yhdessä poikansa Diegon kanssa. Figuuri on ennakkotilattavissa Ubisoft Store -kauppapaikasta. Sen ostajat saavat lisäksi The Lion of Yara -asekoristeen käyttöönsä Far Cry 6 -pelissä.

Far Cry 6 julkaistaan 7. lokakuuta 2021 sekä Xbox Series X/S-, Xbox One-, PlayStation 5-, ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille Epic Games Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Far Cry 6 -pelin uudet esittelyvideot voi katsoa osoitteissa https://youtu.be/O_gsJmXllNs ja https://youtu.be/1v0tf9yfVP8.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/far-cry/far-cry-6
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh54bzPsfMTOD-xVbjA?e=BVbIyZ (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.