Tietojärjestelmien tietoturvan ja riskienhallinnan markkinajohtaja, McAfee Inc. (www.mcafee.com) julkaisi vuosittaisen Internetin turvallisuutta kartoittavan Mapping The Mal Web -raportin. Sen mukaan Afrikan Kamerunilla (.cm) on maailman vaarallisin maakohtainen verkkotunnus. Viime vuoden tutkimuksessa Suomen verkkotunnus (.fi) oli kaikkein turvallisin. Tänä vuonna Suomella on vasta 18. turvallisin verkkotunnus maailmassa ja Japanilla (.jp) on kaikkein turvallisin.

malweb

Pieni, afrikkalainen Kamerun nousi tämän vuoden vaarallisimmaksi verkkotunnukseksi, koska peräti 36,7 prosenttia sivustoista sisälsi tietoturvariskejä. Koska verkkotunnus .cm on verkkotunnuksen .com yleinen kirjoitusvirhe, verkkorikolliset ovat luoneet sivustoja, jotka kirjoitusvirheen sattuessa vievät vierailijan vaarallisille huijaussivustoille.

Muita erityisen riskialttiita verkkotunnuksia oli Kiinalla (.cn, 23,4%), Samoalla (.ws, 17,8%), Filippiineillä (.ph, 13,1%) ja entisellä Neuvostoliitolla (.su, 5,2%). Turvallisimmat sivustot löytyivät Japanista (.jp, 0,1%), Irlannista (.ir, 0,1%), Kroatiasta (.hr, 0,1%), Luxemburgista (.lu, 0,1%) ja Vanuatusta (.vu, 0,2%).

Raportin mukaan tutkituista 27 miljoonasta webbisivustosta ja 104 päätason verkkotunnuksesta jopa 5,8 prosenttia sisälsi tietoturvariskejä. Se tarkoittaa yli 1,5 miljoonaa vaarallista webbisivustoa. McAfee tutki sivustot palkintoja voittaneella McAfee SiteAdvisor -teknologialla ja tiedoilla, jotka on kerätty McAfee TrustedSource -tekniikan avulla.

McAfeen Mapping The Mal Web -raportti löytyy kokonaisuudessaan täältä:
http://home.mcafee.com/AdviceCenter/

Lisätietoja

Tiedotus ja testituotteet:
Visionist / Jiri Koivuniemi, email: jiri@visionist.fi, puh: 040-8378097

Tekniset kysymykset ja haastattelut:
McAfee Finland / Janne Aro, email: jarno_aro@mcafee.com, puh: 040-7351705

Tukkurit ja myynti:
Arrow ECS Finland Oy, www.arrowecs.fi, puh: 0207-656600
TechData Finland Oy, www.techdata.fi, puh: 020-1553636
McAfee Finland / Caj Salovaara, email: caj_salovaara@mcafee.com, puh: 09-2516353

McAfee Inc.
McAfee Inc on johtava tietoturvateknologiaan keskittynyt yritys ja sen pääkonttori on Santa Clarassa, Yhdysvalloissa. Se toimittaa proaktiivisia ja hyväksi havaittuja ratkaisuja ja palveluja, jotka suojaavat järjestelmiä ja verkkoja ympäri maailman. Ainutlaatuisen tietoturvaosaamisensa ja innovointiin keskittymisensä ansiosta McAfee auttaa kotikäyttäjiä, yrityksiä, julkista sektoria ja palveluntarjoajia estämään hyökkäyksiä ja käyttökatkoksia sekä seuraamaan ja parantamaan tietoturvaansa. http://www.mcafee.com