Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja Logitech julkisti Mevo Go -sovelluksen ja Mevo Pro -tilauksen, joilla älypuhelimien ja tablettilaitteiden kamerat voidaan muuntaa Mevo-kameroiksi.

Striimaukseen ja videotaltiointiin kehitetty Logitech Mevo -monikamerajärjestelmä on luotu ennen kaikkea sisällöntuottajien tarpeet huomioiden. Mevo-sovelluksilla voidaan ottaa useampi Mevo-kamera käyttöön kattavaksi kokonaisuudeksi. Näin videokuvaa ja ääntä voidaan taltioida ja striimata usean kuvalähteen yhtäaikaisella käytöllä suoraan suosittuihin YouTube-, Twitch-, Facebook-, Twitter-, LinkedIn- ja Vimeo-palveluihin.

Runsas vuosi sitten julkistettujen Mevo-kameroiden rinnalle on nyt julkaistu Mevo Go -sovellus. Sen avulla myös Android- ja iOS-älypuhelimien ja -tablettilaitteiden kamerat voidaan liittää osaksi Mevo-ekosysteemiä. Sovelluksen avulla käyttäjä voi yhdistää samaan järjestelmään sekä Mevo-kameroita että älylaitteita monenlaisena yhdistelmänä. Mevo Go -sovellus toimii myös ilman Mevo-kameroita pelkillä älylaitteilla. Videokuvan lisäksi voidaan striimata myös pelkkää ääntä, mikä mahdollistaa monipuolisten kokonaisuuksien rakentamisen.

”Ennen Mevo-yhteisö oli rajattu käyttämään Mevo-kameroita luodessaan monen kameran kuvauskokonaisuuksia”, kommentoi tuotepäällikkö Otto Cedeno. ”Mevo Go -sovelluksen myötä kuka tahansa voi hyödyntää Mevo-ekosysteemin ominaisuuksia ja luoda omaa, kiehtovaa monen kameran mahdollisuuksia käyttävää sisältöä.”

Mevo Go -sovellus kykenee tuottamaan älylaitteiden kameroilla täysteräväpiirtoista 1080p-tarkkuuden videokuvaa 30 kuvan sekuntinopeudella erillisten Mevo-kameroiden tapaan. Tämä onnistuu siitä riippumatta, miten monta Mevo-kameraa tai Mevo-järjestelmään liitettyä älylaitetta on käytössä. Tämän ansiosta Mevo-järjestelmää voidaan hyödyntää helposti vaikkapa urheilutapahtumien sekä musiikki- ja taide-esitysten taltiointiin ja suoratoistoon. Usean kameran yhdistelmällä voidaan valita mukaan kiehtovia kuvakulmia luovalla tavalla.

Mevo Go -sovellus sisältyy uuteen Mevo Pro -tilausmalliin, joka sisältää monipuoliset ammattilaistason ominaisuudet monen kameran käyttöön. Mevo Pro on ostettavissa Mevo-sovelluksista, jotka ovat ladattavissa App Store- ja Google Play -kauppapaikoista. Ennen ostamista on myös mahdollista kokeilla Mevo Pro -tilausta ilmaiseksi 14 päivän ajan.

Hinta ja saatavuus
Logitech Mevo Pro -tilaus on saatavana 22 euron kuukausihintaan tai 179 euron vuosihintaan. Logitech Mevo -kamerat ovat saatavana yksittäin 449 euron kuluttajahintaan tai kolmen kameran Logitech Mevo Start 3-packina hintaan 1 149 euroa. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.mevo.com/fi-FI
https://youtu.be/IiUrErObQUE (esittelyvideo 1)
https://youtu.be/SXFb0rVGzfo (esittelyvideo 2)
https://youtu.be/332ZxlYF3Ts (esittelyvideo 3)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viOItI77MrluX5ZfI_A?e=HrR0Um (kuvia)

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Despec Finland, puh: 09 827 53 00, www.despec.fi
Ingram Micro, puh: 09 887 4000, www.ingrammicro.fi
Tech Data Finland, puh: 0201 55 3636, www.techdata.fi

Logitech
Logitechin suunnittelemat tuotteet ovat läsnä ihmisten päivittäisessä elämässä. Ne yhdistävät käyttäjänsä moniin heille merkittäviin digitaalisiin kokemuksiin. Logitech aloitti yli 35 vuotta sitten ihmisten tuomisen lähemmäs toisiaan tietokoneiden avulla. Nyt Logitech on usean tuotemerkin yhtiö, joka yhdistää ihmisiä musiikin, pelaamisen, videoiden ja tietotekniikan keinoin. Logitechin tuotemerkkejä ovat Logitech, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones, Logitech G ja ASTRO Gaming. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI).  Lisätietoa Logitechista osoitteessa www.logitech.com.