Maailman johtava oheislaitteiden valmistaja Logitech julkisti kattavan ja monipuolisen Aurora Collection -tuoteperheen, joka sisältää värikkään valikoiman pelaamisen oheislaitteita.

Logitech G Aurora Collection -tuoteperhe on luotu pelaajien monimuotoisuus etusijalla. Kokoelma koostuu langattomista Logitech G735 -pelikuulokkeista, langattomasta Logitech G705 -hiirestä ja kahdesta eri pelinäppäimistöstä, jotka ovat langallinen Logitech G713 ja langaton Logitech G715. Lisäksi kokoelmaan kuuluu Blue Yeti Aurora -pöytämikrofoni ja kahdeksan eri lisätarviketta oheislaitteiden räätälöimiseksi. Tuoteperheen kantava teema on pelaajien inklusiivisuus ja yhteenkuuluvuus, sillä pelaaminen kuuluu kaikille sukupuoleen, ikään, ihonväriin tai muihin ominaisuuksiin ja mieltymyksiin katsomatta. Pelituotteiden suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti naispelaajien tarpeet sekä tuotu mukaan leikkisyyttä, värikkyyttä ja hauskuutta erilaisia mieltymyksiä mukaillen.

Aurora Collection -tuotteissa on tunnistettava värimaailma ja muotoilu, joka antaa tilaa henkilökohtaisille tyylivalinnoille ja räätälöitävyydelle erilaisten lisäosien ja värien myötävaikutuksella. Näyttävän muotokielen sisuksiin kätkeytyy Logitech G -tuotteiden suorituskykyistä peliteknologiaa, joita ovat muun muassa äärimmäisen tehokas langaton LIGHTSPEED-tekniikka ja Blue VO!CE -mikrofoniteknologia. Lopputuloksena on miellyttävästi muotoiltuja ja korkeatasoisia pelilaitteita, joilla voi ilmaista itseään näyttävästi ja omasta tyylistään tinkimättä.

”Valtaosa peliteollisuudesta on jämähtänyt yksi koko kaikille -tyyliseen ajatusmaailmaan”, kommentoi Logitech G:n varatoimitusjohtaja Ujesh Desai. ”Tällainen malli ei kuitenkaan heijasta tiedostavien ja itseään ilmaisevien pelaajien moninaista joukkoa, jossa hauskuus ja oman tyylin esille tuominen on osa viihtymistä. Vanhanaikainen ajatusmaailma ei myöskään sovi Logitechin haluun tuoda laadukkaita ja miellyttäviä tuotteita kaikenlaisille pelaajille. Katsoessamme omaa tuotevalikoimaamme huomasimme, että voisimme tehdä enemmän. Luomamme Aurora Collection -tuoteperhe tarjoaa aiempaa monipuolisemman, inklusiivisemman ja helposti lähestyttävämmän laitevalikoiman täynnä leikkisyyttä ja mukavuutta. Lisäksi se tukee pitkäjänteistä omistautuneisuuttamme tuoda pelaaminen kaikille ja kaikenlaisille pelaajille.”

Aurora Collection -valikoiman tyyli muotoutui naispelaajilta saadun palautteen perusteella. Lisäksi valtaosa tuotteiden suunnittelutiimistä koostui naisista, joiden ideointi-, muotoilu-, tuotesuunnittelu- ja markkinointiosaamisen ansiosta tuotteista tuli huipputason pelilaitteita. Valikoiman tuotteet ovat vastaus aliedustetun pelaajaryhmän toiveisiin ja tarpeisiin tavalla, jolla pelaajat voivat ilmaista itseään entistä paremmin kaikenlaisten pelien parissa.

Aurora Collection -tuotteiden suunnittelussa oli kolme kantavaa perusperiaatetta, jotka ovat mukavuus, lähestyttävyys ja leikkisyys. Mukavuudessa otettiin huomioon muun muassa pitkät hiukset, korvakorut, silmälasit ja pienemmät kämmenkoot. Ne kaikki vaikuttavat muun muassa hiirien ja kuulokkeiden käytettävyyteen. Lähestyttävyydessä suunnittelutiimi kallistui pyöreämpiin muotoihin ja raikkaampiin väreihin perinteisen mustan sijaan. Myös värivalaistukselle ja läpikuultaville materiaaleille annettiin enemmän sijaa. Aurora Collectionissa on kyse myös leikkisyydestä ja itsensä ilmaisusta. Tälle on annettu tilaa räätälöitävillä värivaihtoehdoilla sekä tuomalla laitteiden G Hub -ohjelmistoon mukaan lukematon määrä erilaisia värivalaistustiloja eri tarpeiden ja tuntemusten mukaan.

”Halumme luoda kaikille sukupuolille houkuttelevan pelituotevalikoiman sai meidät haastamaan perinteiset ajatukset siitä, miltä pelituotteiden tulisi näyttää. Lisäksi mietimme, mitä kaikkea rakastamme pelaamisessa”, kommentoi Logitech G:n suunnittelujohtaja Tiffany Beers. ”Pyrkimyksessämme suunnitella tuotteita ensisijaisesti pelaaville naisille onnistuimme luomaan tuoteperheen, joka toivoaksemme tavoittaa pelaajat sukupuoleen ja stereotypioihin katsomatta. Olemme innoissamme siitä, millainen Aurora Collection on ja mitä arvoja se meille edustaa.”

Logitech G735 -pelikuulokkeet
Valkopintaisissa ja langattomissa Logitech G735 -pelikuulokkeissa on RGB-valaistus ja kaksoiselementit laadukasta äänentoistoa varten. Kuulokkeissa on ensimmäisenä mallina käytössä uusi Blue VO!CE -mikrofoniteknologia, jolla voidaan moduloida käyttäjän puheääntä ja tallentaa G Hub -ääniasetukset suoraan kuulokkeiden sisäiseen muistiin. Kuulokkeet tuntuvat miellyttäviltä päässä pitkissäkin pelisessioissa ja sopivat myös pienempään päähän. Tehokkaiden ladattavien akkujen ansiosta kuulokkeista riittää virtaa yhdellä latauksella jopa yli 55 tunnin käyttöön ilman värivalaistusta. Kuulokkeet käyttävät sekä Logitechin omaa langatonta LIGHTSPEED-teknologiaa että Bluetooth-yhteyttä, joten kuulokkeita voi käyttää usean eri laitteen kanssa. Lisäksi kuulokkeiden pehmusteosat ovat vaihdettavissa.

Logitech G713- ja Logitech G715 -pelinäppäimistöt
Langallinen Logitech G713- ja langaton Logitech G715 -pelinäppäimistö hyödyntävät matalaprofiilisia ja mekaanisia kytkimiä, joissa on ensiluokkainen painallustuntuma. Kompaktin tenkeyless-muotoilun ansiosta näppäimistöt kulkevat helposti mukana vaikkapa peliturnauksiin. Langattomassa Logitech G715 -näppäimistössä on akku, joka tarjoaa virtaa yhdellä latauksella jopa 25 pelitunniksi. Langaton näppäimistö tukee sekä LIGHTSPEED- että Bluetooth-tekniikkaa yhdistämiseen. Molemmissa näppäimistöissä on mukana irrotettava pilvikuvioitu rannetuki.

Logitech G705 -pelihiiri
Langaton Logitech G705 on suunniteltu ensisijaisesti pienemmille kämmenille. Sen miellyttävä ja silmiä hivelevä muotoilu tuntuu käytössä hyvältä ja tarjoaa hyvän pidon pelatessa. Vain 85 gramman painoisessa hiiressä on huipputarkka anturi, joka seuraa nopeitakin liikkeitä tarkasti. Lisäksi hiiressä on säädettävä DPI-asetus, jonka hallintapainike on aina sormien ulottuvilla. Hiiri tukee sekä LIGHTSPEED- että Bluetooth-tekniikkaa langattomaan yhdistämiseen.

Aurora Collection -oheistarvikkeet
Yllämainittujen pelilaitteiden lisäksi Aurora-tuoteperhe koostuu kahdeksasta erilaisesta oheistarvikkeesta, joilla omia pelilaitteita voidaan täydentää monin eri tavoin. Näitä ovat pilvikuvioitu rannetuki, kuvioidut johtopidikkeet ja sydämenmuotoinen säilytysrasia kuulokkeille. Muita lisätarvikkeita ovat vaihdettavat korvapehmusteet ja sankamikrofoni kuulokkeille, näppäimistöjen vaihdettavat päällyslevyt, värikkäät näppäinhatut, näppäinten irrotustyökalu ja näppäinharja sekä pelikäyttöön tarkoitetut värikkäät hiirimatot.

Blue Yeti Aurora -pöytämikrofoni
Aurora Collection -pelituotteita voidaan täydentää uudella Blue Yeti Aurora -pöytämikrofonilla, joka tulee saataville kahtena värivaihtoehtona. Mikrofoniin sisältyy ainutlaatuinen Aurora Collection -teemainen striimityökalu, jolla striimaaja voi mukauttaa lähetystään ainutlaatuisin tavoin. Lisäksi Yeti-mikrofoni tukee Blue VO!CE -ohjelmistoa, jolla käyttäjä voi muuttaa ääntään hauskoilla tavoilla. Ohjelmisto tukee myös erilaisia studio-ohjelmistoja, taajuuskorjainta, limittereitä ja muun muassa NVIDIA Broadcast Noise Removal -ohjelmistoa. Blue VO!CE on käytettävissä Logitech G Hub -ohjelman kautta.

Kaikkien Logitech G -pelituotteiden lailla myös Aurora Collection -tuotteet on valmistettu hiilineutraalisti. Logitech hyvittää hiilijalanjälkensä tukemalla metsien istuttamista, käyttämällä kierrätysmateriaaleja ja tukemalla hiilipäästöjä vähentäviä yhteisöjä. Lisäksi pakkauksissa käytetty paperi tulee FSC-sertifioiduista metsistä.

Hinta ja saatavuus
Logitech G735, Logitech G713, Logitech G715, Logitech G705 ja Blue Yeti Aurora tulevat myyntiin 199, 169, 199, 99 ja 139 euron suositushinnoin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.logitechg.com/fi-fi/aurora-collection.html
https://youtu.be/iwitXoifi_E (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viLVV9g3uIZcWEAnWMg?e=B89yBH (kuvia)

Tukkurit
ALSO Finland, puh: 03 213 6100, www.also.fi
Despec Finland, puh: 09 827 53 00, www.despec.fi
Ingram Micro, puh: 09 887 4000, www.ingrammicro.fi
Tech Data Finland, puh: 0201 55 3636, www.techdata.fi

Logitech G
Logitech Internationalin omistama Logitech G -tuotemerkki on tietokone- ja konsolipelitarvikkeiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Logitech G tarjoaa kaiken tasoisille pelaajille alan johtavia näppäimistöjä, hiiriä, kuulokkeita, hiirimattoja ja simulaatio-ohjaimia, kuten ratteja ja lento-ohjaimia. Ne ovat syntyneet intohimosta pelaamiseen sekä innovatiivisen muotoilun ja kehittyneiden teknologioiden ansiosta. Logitech International on perustettu vuonna 1981 ja sen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Lausannessa. Yhtiö on pörssilistattu SIX Swiss Exchangessa (LOGN) ja Nasdaq Global Select Marketissa (LOGI). Lisätietoa Logitech G:stä osoitteessa www.logitechg.com.