LEGO 2K Drive - Launch

Huippulaadustaan tunnettu pelijulkaisija 2K ja suosituista leluista tuttu LEGO Group tuovat tänään myyntiin virtuaalisiin LEGO-palikoihin perustuvan ajopelin.

LEGO 2K Drive on suuren mittaluokan korkeatasoinen ajopeli, jossa yhdistyvät suositut LEGO-palikat ja avoimen pelimaailman ajokisat osaksi tutkimista, rakentamista ja luovaa hauskanpitoa. 2K:n ja LEGO Groupin yhteistyössä julkaisema ja Visual Concepts -pelistudion toteuttama ajopeli tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden suunnitella ja rakentaa oma autonsa sekä tavoitella ajokisojen mestaruutta tullakseen legendaariseksi LEGO-kuljettajaksi.

Ajopelissä nähdään myös merkittävä yhteistyö super- ja hyperautoistaan tutun McLaren Automotiven kanssa. Tämän ansiosta pelissä mukana ovat McLaren Solus GT- ja McLaren F1 LM -urheiluautot, joilla juhlistetaan Bruce McLarenin perustaman yhtiön 60-vuotista uraa huippuluokan ajokkien parissa. Nämä erikoisautot tuodaan osaksi Bricklandia-palikkamaan korkeaoktaanista tunnelmaa tarjoamaan upeita hetkiä vauhdinjanoisille kuljettajille.

LEGO 2K Driven keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu tarinavetoinen kokemus avarassa ja avoimessa pelimaailmassa. Pelaaja matkaa halki monimuotoisen Bricklandian haastamalla taipaleen varrelta kilpailevia, mutta yhtäältä karismaattisia kisakuljettajia. Tavoitteena pelaajan ohjaamalla päähahmolla on voittaa arvostetun Sky Cup -kilpailun haluttu palkintopokaali.

Pelaaja voi itse valita, miten hän haluaa pelissä edetä. Edessä on valtava maailma täynnä ajokisoja, minipelejä, erikoishaasteita ja kerättäviä esineitä. Palikoista koottu maailma on myös tehty rikottavaksi ja toisaalta uudestaan koottavaksi. Niinpä pelaaja pääsee halutessaan kokoamaan erilaisista LEGO-teemoista tuttuja kulkuneuvoja. Mukana ovat tutut LEGO-teemat, kuten kaupunkiaiheinen City, luovuutta ruokkiva Creator ja vauhdikas Speed Champions sekä monia muita tuttuja rakennelmia.

Pelissä ajaminen on vauhdikas kokemus rajoja rikkovalla tavalla. Lukemattomat erilaiset radat tarjoavat runsaasti vaihtelua ja lisäksi pelaajalla on käytössään ainutlaatuisia erikoiskykyjä, joilla voidaan vaikuttaa kilpailuihin ja ajamisen kulkuun.

LEGO-palikoille ominaiselle tavalle pelaaja pääsee myös räätälöimään omia ajoneuvojaan oman maun mukaan. Mukana on yli tuhat erilaista LEGO-palikkaa, joilla omaa ajokkiaan pääsee tuunaamaan ja säätämään mitä erikoisimmilla tavoilla. Eri palikoiden ohella kulkuneuvoa pääsee hienosäätämään monin eri värein, tarroin ja hehkuin.

Kiehtovan yksinpelin lisäksi mukana on sekä yhteistyömuotoinen että kilpailullinen mahdollisuus moninpeliin. Tämä on tarjolla sekä jaetulla ruudulla vaikkapa perheen ja kaverien kesken että verkossa muiden samantasoisten pelaajien parissa. Peli on myös eri pelialustojen välillä ristiinpelattava.

LEGO 2K Drive laajenee julkaisunsa jälkeen neljällä eri Drive Pass -pelikaudella, joista jokainen tuo lisää tekemistä ja pelattavaa uuden sisällön myötä. Ensimmäinen Drive Pass -kausi alkaa 1. kesäkuuta 2023 ja tuo mukanaan sata pelattavaa saavutustasoa sekä runsaasti uusia haasteita. Näitä suorittamalla pelaaja ansaitsee kausikohtaisia palkintoja, joiden sisältö ja tyyli vaihtelee kaudesta toiseen. Esimerkiksi ensimmäisellä kaudella on luvassa uusia kuljettajia, tarroja, ääniä ja muita kiehtovia räätälöintivaihtoehtoja. Näiden lisäksi pelimaailma laajenee kokonaan uudella alueella kuluvan pelivuoden aikana.

Pelikausilla ei ole aikarajoitteita, joten niiden tarjoamasta sisällöstä voi nauttia omaan tahtiin haluamallaan tavalla. Mikäli pelaaja haluaa päivittää perusmallin kausikortin Premium-tasolle, sen voi tehdä halutessaan milloin tahansa. Näin myös erikoispalkinnot voi ansaita takautuvasti.

Pelin perusversion ohella julkaistavat Awesome Edition ja Awesome Rivals Edition sisältävät peruspelin lisäksi eri määrän uusia ajoneuvoja, lisävärejä ja pelin sisäisiä LEGO-hahmoja. Lisäksi paketteihin sisältyy pelin ensimmäisen vuoden kausikortti, joka kattaa uuden pelialueen sekä neljä uutta julkaisun jälkeistä päivityspakettia uusine autoineen ja peliteemoineen.

LEGO 2K Drive on saatavana sekä PlayStation 5-, Xbox Series X/S-, PlayStation 4-, Xbox One- ja Nintendo Switch -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 7.

Lisätietoja

https://lego.2k.com/drive
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viPRerjoPp_1Vbw7zYw?e=Co6b7R (kuvia)

Pelin jakelijana Suomessa toimii 3H Distribution Oy, Puh: 010 231 3030, sales(at)3hd.fi

2K

Vuonna 2005 Take Two Interactiven perustama pelijulkaisija 2K kehittää ja julkaisee interaktiivista viihdettä pelikonsoleille, tietokoneille ja mobiililaitteille. Yrityksellä on useita lahjakkaita pelistudioita, kuten Visual Concepts, Firaxis Games, Hangar 13, Cat Daddy Games, 31st Union, Cloud Chamber ja HB Studios. 2K:n tuotevalikoima sisältää useita AAA-, urheilu- ja viihdepelejä, kuten NBA 2K, BioShock, Borderlands, Mafia, Sid Meier’s Civilization , XCOM, WWE 2K, WWE SuperCard ja PGA TOUR 2K. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.2k.com.