Dead Rising Deluxe Remaster

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Dead Rising Deluxe Remaster tuo suositun zombipelisarjan ensimmäisen osan restauroituna versiona nykysukupolven pelikonsoleille.

Alun perin vuonna 2006 julkaistu Dead Rising on suosittu selviytymis- ja toimintapeli, jossa toimittaja Frank West taistelee epäkuolleita vastaan ja samalla valokuvaa tapahtumia kamerallaan. Jo pelisarjan ensimmäinen osa nosti Frank Westin suosioon ja sittemmin peli onkin saanut kolme täysimittaista jatko-osaa.

Dead Rising Deluxe Remaster on täysrestauroitu versio pelisarjan ensimmäisestä osasta ja siten tuo pelisarjan myös nykysukupolven pelilaitteille. Pelissä Frank West saapuu helikopterilla Willametten kaupungin Parkview-ostoskeskukseen, jossa kaupunkilaiset ovat muuttuneet verenhimoisiksi zombeiksi. Valitettavasti aikaa on rajallisesti, sillä suosikkitoimittajalla kello tikittää. Mikäli tapahtumia ei selvitetä 72 tunnin kuluessa, zombiepidemia on liian myöhäistä pysäyttää ja maailma on tuhon oma.

Niinpä Frank käärii hihansa, nappaa kameransa ja syöksyy päätä pahkaa ostoskeskuksen sisuksiin. Siellä häntä odottavat laiskasti vaeltavat entiset asiakkaat vailla ostoaikeita. Ostosten sijaan zombit himoitsevat ihmislihaa, mikä tekee toimittajan työstä haastavaa ja vaarallista. Onneksi herra West on kyvykäs toimittaja ja hän voikin hyödyntää toinen toistaan erilaisempia välineitä aseinaan ja apuvälineinään. Olipa kyseessä koristekaktus, golfmaila tai moottorisaha, Frank antaa zombeille hurmeista kyytiä persoonallisella tyylillään.

Humoristisen hauskanpidon ja toiminnan taustalla väijyvät vakavat tapahtumaketjut, jotka tasapainottavat hirtehishumoristista toimintaa synkillä sävyillä. Niinpä Frank ei voi vain napsia valokuvia tai piestä zombeja, sillä hänellä on oikea työtehtävä suoritettavanaan. Onneksi avoin kauppakeskusympäristö tarjoaa pelaajalle vapauden tutkia paikkoja omaan tahtiinsa ja yhdistellä tutkimista tarinallisiin juonenlankoihin.

Vastaansa Frank West saa muitakin kuin zombieita, kuten pahaa tahtovat psykopaatit ja persoonalliset sivuhahmot. Eikä unohtaa tule söpöä Madonna-koiraa.

Capcomin oman RE ENGINE -pelimoottorin ansiosta uusittu Dead Rising -kokemus näyttää upealta ja suoriutuu tapahtumista sulavalla grafiikalla. Isotkin zombilaumat voidaan nähdä pelikoneiden näytöillä ultrateräväpiirtoisella 4K-grafiikalla jopa 60 kuvan päivitysnopeudella. Samalla hahmot ja tapahtumapaikat ovat saaneet kasvojenkohotuksen. Peliympäristö näyttää entistä yksityiskohtaisemmalta ja kauniimmalta.

Samalla pelin pelattavuutta on parannettu sen alkuperäisversiosta, joten myös hahmon liikkuminen ja pelin toiminta tuntuvat entistä sulavammalta ja paremmalta. Myös pelitallennukset onnistuvat alkuperäistä peliä paremmin ja nyt kaikki sivuhahmot ovat saaneet oman äänensä. Lopputuloksena on entistäkin vaikuttavampi ja syvällisempi pelikokemus.

Pelin julkistusvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/32nhTP7nfKA.

Dead Rising Deluxe Remaster julkaistaan marraskuussa 2024 sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S- pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

www.deadrising.com/1/en-uk/
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_vio9eetJRH9oLvBH-HA?e=etiFTN (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.