Boston Distribution on tuonut myyntiin FeiyuTech VLOG pocket -kameravakaajan, jonka ansiosta valo- ja videokuvaaminen älypuhelimella helpottuu merkittävästi.

Älypuhelinten ja sosiaalisen median myötä ovat valokuvaus ja videokuvaaminen yleistyneet valtavasti. Sosiaalinen media on paikoin rakentunut kuva- ja videojakojen ympärille. YouTube videoineen, Instagram valokuvineen ja videoleikkeineen ja monet muut palvelut ovat tuoneet visuaalisuuden vahvasti mukaan kaikkeen tarinankerrontaan.

Samalla älypuhelinten kamerat kehittyvät joka vuosi. Kameran liike ja siitä seuraava epävakaus ovat kuitenkin vielä toistaiseksi ongelmia, joita älypuhelimet eivät ole onnistuneet hyvin ratkaisemaan. Erityisen paljon kameran tärähtelystä, heilumisesta ja muusta liikkeestä kärsii videokuvaus. Muutoin laadukkaat ja hauskat älypuhelimilla kuvatut videot kärsivätkin usein rasittavasta liikkeen aiheuttamasta levottomuudesta.

Kameravakaajat, joita myös gimbaaleiksi ja kuvauskahvoiksi kutsutaan, tekevät kuvista ja etenkin videoista huomattavasti vakaampia ja selkeämpiä kuin käsin tai selfietikulla kuvattuna. Erilaiset gimbaaliratkaisut ovat entuudestaan tuttuja esimerkiksi elokuvateollisuudesta. Lisäksi gimbaalit ovat olleet kuvauskoptereiden perusvarusteita käytännössä alusta alkaen. Ilman gimbaalia vähääkään vauhdikkaampi kuva jää epäselväksi sotkuksi.

Maailmanlaajuiset gimbaalimarkkinat ovatkin vahvassa kasvussa. Jo nyt puhutaan miljardiluokan markkinoista ja on arvioitu, että vuoteen 2025 mennessä gimbaalimarkkinoiden arvo olisi yli 11 miljardia euroa. Kasvua siivittävät älypuhelinten lisäksi elokuva-ala ja alati monipuolistuva urheilu, jota kuvataan myös kasvavissa määrin.

FeiyuTech VLOG pocket
FeiyuTech on vastannut älypuhelinten gimbaalitarpeisiin VLOG pocket -kameravakaajalla. Se on kehittyneellä vakaustekniikalla varustettu kuvauskahva, joka kulkee vaivatta mukana kasaan taittuvan rakenteensa ansiosta. Sen avulla video- ja valokuvaus hoituu helposti niin pysty- kuin vaakasuunnassakin.

VLOG pocket soveltuu sekä Android- että iOS-käyttöön ilman erillistä sovellusta. Feiyu ON -sovelluksella kuvaaminen tosin nousee uudelle tasolle, sillä sen moninaiset kuvausavut mahdollistavat tyylikkäiden kuvakulmien käytön helposti ja nopeasti. Lisäksi älykkään kasvo- ja kohteenseurannan ansiosta kuvauksen kohde pysyy helposti huomion keskipisteessä. Tämä helpottaa laadukkaiden videoiden kuvaamista ja näin jopa aloitteleva kuvaaja saa aikaan tyylikästä jälkeä.

VLOG pocket painaa itsessään vain 272 grammaa ja on yhteensopiva useimpien enintään 240 grammaa painavien älypuhelinten kanssa. Esimerkiksi juuri julkaistu Apple iPhone 11 Pro painaa 226 grammaa. Akkukäyttöinen VLOG pocket tarjoaa virtaa täydellä latauksella jopa 14 tunnin käyttöön. Akun lataaminen onnistuu helposti usb-kaapelilla.

Hinta ja saatavuus
FeiyuTech VLOG pocket on saatavilla 99 euron hintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.feiyu-tech.com/vlog-pocket/
www.boston.fi
https://youtu.be/x9sxcm5n9gw (esittelyvideo)
http://bit.ly/2kSwSzg (kuvia)

FeiyuTech
FeiyuTech on yksi maailman johtavista videokuvan vakaukseen keskittyvistä yrityksistä. Se kehittää ja valmistaa kameravakaajia älypuhelimiin, actionkameroihin ja suurempiin DSLR-digikameroihin. Se on ensimmäinen kameravakainten valmistaja, joka on tehnyt yhteistyötä Applen kanssa. Lisätietoja osoitteessa www.feiyu-tech.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.