PAN Vision Finlandin jakelemat ja NACONin julkaisemat kilpapyöräilyn kiehtovaa maailmaa esittelevät polkupyöräsimulaatiot Tour de France 2021 ja Pro Cycling Manager 2021 ovat nyt saatavana.

Tour de France 2021
Tour de France eli Ranskan ympäriajo on maailman tunnetuin pyöräkilpailu ja samalla yksi Euroopan suosituimmista urheilutapahtumista. Fyysistä ja henkistä suorituskykyä vaativa kilpailu on yhtäältä taktinen joukkuekisa ja toisaalta yksittäisen kilpailijan kestävyyttä ja kanttia mittaava koetus. Ranskan upeisiin maisemiin sijoittuva pyöräilykisa vie useine etappeineen ja osuuksineen pelaajan keskelle äärimmäisen tiukkaa kilpailua. Virallinen Tour de France 2021 -videopeli tutustuttaa pelaajan jännittävään kisailuun ja taktikointiin simulaatiomaisessa pelimuodossa. Mukana ovat kilpailun viralliset joukkueet ja värikkäät asut autenttisine tapahtumapaikkoineen ja maisemineen. Pyöräilykisojen viralliset tuotemerkit viimeistelevät kisakokemuksen.

Tänä vuonna Bretagnesta alkava kilpailureitti on mallinnettu tarkasti peliin. Näin pelaaja pääsee kokemaan haastavan kilpailun vaiheet ja maisemat omalta kotisohvaltaan käsin. Peli tarjoaa mahdollisuuden kokea joukkueajon suunnitelmallisuuden ja strategiset päätökset, joita vaaditaan kuluttavan kilpailun voittamiseksi.

Uuden pelin ominaisuuksia ovat aiempaa realistisempi urheilijan suorituskyvyn palautumisjärjestelmä ja entistä monipuolisempi My Tour -pelitila. Sen myötä pelaaja voi räätälöidä omia kisavaihtoehtoja monipuolisesti ja luoda omia pyöräilykilpailuja kisattavaksi. Kaikkiaan mukana on jopa 89 virallista kilpailuetappia, joita yhdistelemällä omat ajokisat voi luoda. Lisäksi uusittu peli hyödyntää uusien pelikonsolien entistä parempaa suorituskykyä ja kuvaa kilpailua aiempaa upeammalla ja yksityiskohtaisemmalla grafiikalla.

Pro Cycling Manager 2021
Pro Cycling Manager 2021 -pelissä keskitytään pyöräkisojen isompaan kuvaan eli kokonaisen kisajoukkueen hallintaan tiiminjohtajan roolissa. Tämä vaatii pelaajalta taktista johtajuutta ja ymmärrystä, kuten tiimiin sopivien kilpailijoiden värväämistä, näiden valmennusta ja koko joukkuetta koskevien päätösten tekemistä. Joukkueen jäsenistä jokaisella on roolinsa ja vastuunsa hoidettavana, sillä voittoon vaaditaan saumatonta yhteistyötä tiimin jokaisella osa-alueella. Välillä pelaaja joutuukin vaikeiden päätösten eteen, eikä etukäteen voi varmuudella tietää onko tehty päätös paras mahdollinen kisan tai joukkueen kannalta.

Pelaajan tulee myös huomioida muiden kilpailevien joukkueiden mahdolliset ratkaisut ja päätökset, jotka vaikuttavat olennaisesti pelaajan omaan kilpailumenestykseen. Pelissä on mallinnettu pyöräilykilpailujen eri osa-alueita kokonaisvaltaisesti. Opeteltavaa ja haasteita myös riittää, sillä peli sisältää peräti yli 260 erilaista kisaa ja yli 700 erilaista etappia. Mukana on myös tämän vuoden Ranskan ympäriajojen viralliset etapit.

Pro Cycling Manager 2021 -peliin on myös mallinnettu valtava määrä eurooppalaisia mestaruuskisoja ja eri maiden kansallisia joukkueita. Lisäksi pelisarjaa on uudistettu käyttöliittymän osalta, joka sujuvoittaa pelin pelaamista. Mukana on myös aiempaa todenmukaisempi säämallinnus, joka vaikuttaa muun muassa pyöräilijöiden jaksamiseen ja palautumiseen. Entistä kehittyneempi tekoäly tekee kisatilanteista todentuntuisia. Lisäksi huippuvalmistajien viralliset polkupyörä- ja varustemerkit ovat mukana tuomassa yksityiskohtaisuutta ja realismia pelin tunnelmaan.

Molempien pelien julkaisuvideot voi katsoa osoitteissa https://youtu.be/04Gbaq59iM4 ja https://youtu.be/FSUgI8O4A78.

Tour de France 2021 on tänään julkaistu sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pro Cycling Manager 2021 on nyt saatavilla pc-tietokoneille.

Lisätietoja
https://corporate.nacongaming.com/en/video-games/
https://www.facebook.com/TourDeFranceVideoGames/
www.panvision.com/pelit
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhupIcWYdQy8-peIfIQ?e=wd41Ob (kuvia)

PAN Vision
PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.