Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) teetti nettikyselyn tietokonepelaamisesta sekä laitteiden että pelien osalta. Valtaosa vastaajista on aktiivisia pelaajia ja heistä joka kolmas kaipaa tehokkaampaa pelikonetta.

Jimms_text_black

Tietokoneella pelaamisen suosio on jälleen kovassa kasvussa. Lisäksi pc-pelaaminen on monipuolisempaa kuin koskaan ennen. Pelejä löytyy monenlaiseen makuun ikään, sukupuoleen tai muuhun yksittäiseen tekijään katsomatta. Myös sosiaalinen moninpelaaminen lisää suosiotaan jatkuvasti.

Kaikista kyselyyn vastanneista pelaajista jopa kolmannes (33 %) oli sitä mieltä, ettei nykyinen tietokone ole riittävän tehokas pelaamiseen. Kaikkiaan peräti 90 prosenttia vastaajista olisikin valmis vaihtamaan jonkin komponentin tai osasen parempaan tietokoneensa suorituskykyä parantamaan.

Tietokoneella pelatessaan pelaajat saavat useimmiten nauttia muita pelilaitteita paremmasta graafisesta loistosta. Kyselyn mukaan peräti kaksi kolmasosaa (65 %) vastaajista oli sitä mieltä, että peleissä grafiikalla ja näytön tarkkuudella on paljon merkitystä. Vastaavasti 40 prosenttia vastaajista pitää juuri tietokoneen näytönohjainta laitteensa heikoimpana lenkkinä eli yksittäisenä osana, jonka vaihtaisi ensimmäisenä nykyistä parempaan vaihtoehtoon.

Toinen pelien kannalta vaativa osa on tietokoneen suoritin, jonka vajaa viidennes (17 %) vastaajista olisi ensimmäisenä vaihtamassa tehokkaampaan vaihtoehtoon. Kolmannelta sijalta löytyivät kiinto- ja SSD-levyt, jotka ovat ensimmäisenä vaihtolistalla 11 prosentilla vastaajista.

Kyselyssä tiedusteltiin myös mitä tulevaa pc-peliä pelaajat odottavat eniten. Ylivoimaiseksi ykkössuosikiksi nousi toimintapeli Grand Theft Auto V peräti 14,9 prosentin äänivyöryllä. Kolmen suosituimman joukkoon mahtuivat myös ensi vuonna ilmestyvä roolipeli The Witcher 3 (4,9 %) sekä marraskuussa kauppoihin ilmestyvä Far Cry 4 (3,7 %).

Kotimainen tietokonevalmistaja Jimm’s on panostanut pelaamiseen ja tehokäyttöön soveltuviin tietokoneisiin. Jimm’s-tietokoneet ovatkin löytäneet tiensä pelaajille, jotka vaativat koneiltaan paitsi riittävää tehoa myös tarpeen vaatiessa mahdollisuutta erillisten komponenttien päivittämiseen. Jimm’siltä löytyy valmiiksi suunnitellut konepaketit sekä mahdollisuus rakentaa tietokone räätälöitynä sopimaan jokaisen omiin tarpeisiin. Tietokoneen lisäksi voi valita minkä tahansa näppäimistön, hiiren, näytön sekä muut lisälaitteet.

Tietoja nettikyselystä
Nettikysely toteutettiin syys-lokakuussa 2014. Kaikkiaan vastaajia oli 1 419 kappaletta. Vastaajista kolme neljäsosaa (76 %) pelaa pc-pelejä vähintään viikoittain. Yli puolet (57 %) vastaajista pelaa peräti päivittäin. Kaikkiaan pelaamista kertoi harrastavansa jopa 92 prosenttia vastaajista. Vastaajista oli 82 prosenttia miehiä ja 18 prosenttia naisia.

Lisätietoja
www.jimms.fi/lp/NVIDIAGTX900
http://bit.ly/1uVJJKv (tuotekuvia)

Jimm’s PC-Store / Antti Järvinen, puh: 029 70 70707, antti.jarvinen@jimms.fi
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040 837 8097, jiri@visionist.fi

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2013 liikevaihto oli noin 28 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 38 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.