Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) on julkaissut huikean tehokkaat ja silti edulliset Mathematics-tehotyöasemat vaativaan numeronmurskaukseen ja palvelinkäyttöön.

Mathematics

”Saimme ajatuksen tähän tuoteperheeseen viime vuoden puolella tarkasteltuamme millaisia kokonaisuuksia olemme toimittaneet, millä osa-alueilla olemme vahvoja ja missä olisi uusia mahdollisuuksia”, kommentoi Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Tällaisia kokonaisuuksia on tarjottu Suomessa aika vähän ja nekin ovat olleet puolta hitaampia ja kaksi kertaa nyt julkistamiamme tietokoneita kalliimpia. Näissä tehotyöasemissa on siis erinomaisen hyvä hinta-laatusuhde!”

Jimm’s Mathematics -tehotyöasemat ovat poikkeuksellisia suurteholaskentaan tarkoitettuja tietokoneita, joiden laskentateho perustuu grafiikkasuorittimiin.

Grafiikkasuoritin (GPU) on nimensä mukaisesti erikoistunut grafiikan kiihdytykseen, joka muuten jäisi keskussuorittimen tehtäväksi. Grafiikkasuorittimen rinnakkaislaskenta on huomattavasti yleiskäyttöistä keskussuoritinta (CPU) tehokkaampaa. Siksi se soveltuu hyvin myös monimutkaisten algoritmien laskemiseen, joilla ei välttämättä ole mitään tekemistä grafiikan kanssa.

GPU-kiihdytetyssä laskennassa hyödynnetään grafiikkasuorittimen rinnakkaisia suoritinytimiä, joilla saavutetaan selkeä tehoetu tieteellisessä laskennassa, analytiikassa, suunnittelussa ja yrityssovelluksissa. GPU-kiihdytettyjä tehotyöasemia käytetään nykyään maailmanlaajuisesti datakeskuksissa, laboratorioissa, yliopistoissa ja kaikenkokoisissa yrityksissä.

NVIDIA Tesla on maailman johtava tehotyöasemien kiihdytysalusta Big datan hallintaan ja tieteislaskentaan. Se pitää sisällään maailman tehokkaimmat kiihdytinyksiköt, laajasti käytössä olevan CUDA-arkkitehtuurin rinnakkaislaskentaan sekä kattavan ohjelmistokehittäjien ekosysteemin.

Jimm’s Mathematics Torment
Jimm’s Mathematics Torment on tehotyöasemien lippulaiva ja sen sisuksissa on maailman tehokkain NVIDIA Tesla K80 -kiihdytinyksikkö. Huipputehokas kiihdytinyksikkö sisältää peräti 4 992 CUDA-suoritinydintä, jotka kykenevät jopa 8,73 teraflopsin laskentatehoon perustarkkuudella. Nopeaa GDDR5-muistia kiihdytinyksikössä on peräti 24 gigatavua.
Nämä yhdessä mahdollistavat suurteholaskentaa hyödyntävissä sovelluksissa uskomattoman 5-10-kertaisen nopeuden verrattuna viimeisimpiin keskussuorittimiin.

Jimm’s Mathematics Expert
Jimm’s Mathematics Expert hyödyntää rinnakkaislaskentaan NVIDIA Tesla K20 -kiihdytinyksikköä. Tämä tehokas kiihdytinyksikkö sisältää peräti 2 496 CUDA-suoritinydintä, jotka kykenevät jopa 3,52 teraflopsin laskentatehoon perustarkkuudella. Nopeaa GDDR5-muistia kiihdytinyksikössä on viisi gigatavua.

Jimm’s Mathematics Hard
Jimm’s Mathematics Hard hyödyntää laskentaan Intel Core i7-5960X Extreme -keskussuoritinta ja Asus Strix GeForce GTX 950 -näytönohjainta kahden gigatavun näyttömuistilla. Näytönohjain sisältää 768 CUDA-suoritinydintä, jotka kykenevät jopa 1,57 teraflopsin laskentatehoon perustarkkuudella.

Jimm’s Mathematics Normal
Jimm’s Mathematics Normal on tuoteperheen muita jäseniä selvästi edullisempi ja karsitumpi malli, joka ei sisällä erillistä NVIDIA-kiihdytinyksikköä tai -näytönohjainta eikä myöskään kahta kiintolevyä. Sen laskentateho perustuu nopeaan neljän gigahertsin Intel Core i7 -keskussuorittimeen ja yhdysrakenteiseen Intel Graphics HD 530 -grafiikkasuorittimeen.

Yhteiset ominaisuudet
Jimm’s Mathematics -tehotyöasemat on varusteltu palvelintason komponenteilla. Tietokoneiden ytimen muodostavat laadukkaat ASUS-emolevyt ja Intel Core i7 -keskussuorittimet luotettavilla Noctua-jäähdyttimillä. Huippunopeaa DDR4-keskusmuistia työasemissa on mallista riippuen 32 tai 64 gigatavua.

Ensisijaisena massamuistina tehotyöasemissa käytetään erittäin vaativaan käyttöön ja kirjoitusintensiivisiin sovelluksiin tarkoitettua 240 gigatavun Samsung SM863 SSD-levyä. Toissijaisena massamuistina käytetään kahta kahden teratavun Western Digital Caviar Black -kiintolevyä RAID 1 -tilassa (ei Normal-mallissa).

Kaikki tämä tehokkuus on pakattu massiiviseen 17 tuuman 4U-kehikkoon sopivaan palvelinkoteloon, jossa riittää laajennusvaraa niin massamuistin kuin muidenkin komponenttien suhteen. Kotelon voi asettaa myös pystyasentoon tavallisen tornikotelon tavoin.

Hinta ja saatavuus
Jimm’s Mathematics Torment-, Expert-, Hard- ja Normal -tehotyöasemat ovat tilattavissa välittömästi. Niiden suositushinnat ovat 11 299, 7 699, 3 399 ja 1 699 euroa. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Jimm’s-tietokoneet myydään aina räätälöityinä ja keskusyksikön ympärille voi erikseen hankkia minkä tahansa näppäimistön, hiiren, näytön ja muut lisälaitteet. Yritysmyyntimme auttaa mielellään asiakkaan tarpeen mukaisen kokoonpanon suunnittelussa ja räätälöinnissä.

Jimm’s Mathematics -tehotyöasemat toimitetaan ilman käyttöjärjestelmää ja niihin voidaan käyttötarpeen mukaan erikseen hankkia Windows- tai Linux-käyttöjärjestelmä.

Lisätietoja
http://www.jimms.fi/fi/Product/List/000-1FP/tietokoneet–jimm-s-business-class–jimm-s-mathematics
http://www.nvidia.com/object/tesla-supercomputing-solutions.html
http://bit.ly/1QFUdtr (tuotekuvia)

Jimm’s PC-Store / Antti Järvinen, puh: 029 70 70707, antti.jarvinen@jimms.fi
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040 837 8097, jiri@visionist.fi

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2014 liikevaihto oli noin 31 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 41 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa www.jimms.fi.