Boston Group tuo myyntiin sosiaalisen median aikakaudelle luodun 360 asteen toimintakameran, jonka avulla kuka tahansa voi olla luova sisällöntuottaja.

Taskukokoinen eli vaivaiset 180 grammaa painava ja 11 senttimetriä pitkä Insta360 X3 -toimintakamera on kehittynyt edeltävästä mallista monella eri tavalla. Puolen tuuman ja 48 megapikselin kuvasensorilla varustettu toimintakamera voi taltioida videoita 5.7K-tarkkuudella ja 360 asteen näkökentällä. Videoista voi jälkikäteen leikata materiaalia halutusta suunnasta tai hyödyntää koko 360 asteen videon sellaisenaan. Yksittäisiä 360 asteen valokuvia kamera kuvaa jopa 72 megapikselin tarkkuudella.

Karaistusta lasista valmistettu 2,29 tuuman kosketusnäyttö ja kameran neljä pikapainiketta tekevät kameran käytöstä helppoa ja vaistonvaraista. Kosketusnäytöllä videoiden ja kuvien katselu, niiden käsittely ja kameran asetusten säätö on tehty erittäin helpoksi. Kestävärunkoinen Insta360 X3 kestää kolhut ja pienet pudotukset, joten sen uskaltaa ottaa mukaan mihin tahansa.

Active HDR -teknologia vakauttaa liikkuvaa kuvaa, vähentää haamuefektejä ja tuo esille värikkäitä yksityiskohtia, jotka jäisivät perinteisellä kameralla huomaamatta. Lisäksi kamera tunnistaa automaattisesti selfietikut ja osaa automaattisesti muokata ne pois kuvamateriaalista. Tämä tekniikka mahdollistaa upeat ja ainutlaatuiset kolmannen persoonan kuvakulmat.

Vauhdikas liike tekee videosta helposti levotonta ja poukkoilevaa. Tämän Insta360 X3 on ratkaissut kuuden akselin gyroskoopilla ja FlowState-vakautuksella, jotka huolehtivat tasaisesta ja vakaasta videosta. 360 asteen Horizon Lock -ominaisuus lukitsee kuvan paikoilleen myös kameran kääntyessä täysin ylösalaisin.

Insta360 X3 on äärimmäisen monipuolinen kuvaustyökalu. Sillä onnistuvat sekä laadukkaat valokuvat että monipuoliset videot useilla erilaisilla kuvaustiloilla. Näitä ovat muun muassa monipuoliset nopeutus- ja hidastusvideot, vedenalainen kuvaaminen 10 metrin syvyyteen asti, kuvaajaan keskittyvät videot, yhden linssin 4K-kuvaustila ja 170 asteen MaxView-laajakuvavideot.

Kamerassa on myös ainutlaatuinen Loop Recording -toiminto, joka sopii tilanteisiin, jossa tapahtumat sattuvat yllättäen. Tällä ominaisuudella kamera kuvaa jatkuvasti, mutta säilyttää muistissa vain viimeisimmät minuutit määritetyn ajan mukaan. Näin kuvaaja voi napata talteen spontaanisti kuvatun materiaalin.

Kameran neljän mikrofonin Direction Focus -äänitekniikka tallentaa äänen halutusta suunnasta myös silloin, kun videota rajataan. Kamerassa on tehokas 1 800 milliampeeritunnin vaihdettava akku, josta riittää virtaa jopa 81 minuutin yhtäjaksoiseen kuvaukseen 5.7K-tarkkuudella. Kamera tukee nopeita langattomia Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä ja videokuvaukseen sopivia MicroSD-muistikortteja.

Insta360 X3 on suunniteltu alustasta riippumatta sosiaalista mediaa ja kuvatun materiaalin jakamista varten. Kuvatut videot ja valokuvat voidaan helposti muokata sosiaalisen median palvelujen vaatimiin erilaisiin kuvasuhteisiin.

Kokonaisuus on viimeistelty Insta360-mobiilisovelluksella, jolla kuvien ja videoiden jälkikäsittely ja muokkaus on tehty äärimmäisen helpoksi ja sujuvaksi. Tekoälyohjattu ohjelmisto helpottaa työtä ja nopeuttaa käsittelyä kätevien automaatioiden avulla. Shot Lab -tilasta löytyy kymmeniä käteviä kuvaustehosteita, joilla kuvattuun materiaaliin on helppo loihtia hauskoja ja upeita efektejä. Sovelluksen monipuolisten työkalujen ansiosta käsittely on vaivatonta ja näin kuvat voidaan helposti jakaa halutulle sosiaalisen median alustalle muiden ihasteltavaksi. Sovellus on saatavana iPhone- ja Android-puhelimille sekä iPad- ja Android-tableteille.

Hinta ja saatavuus
Insta360 ONE X3 -toimintakamera on saatavana välittömästi 599 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron. Kameraan on saatavana myös kattava valikoima lisävarusteita, kuten lisäakku, linssisuojia, sukelluskotelo, lataustelakka, kuvausvarsia ja kiinnikkeitä eri käyttötarkoituksiin.

Lisätietoja
www.insta360.com/product/insta360-x3
www.boston.fi
https://youtu.be/uPxb0D2p9M8 (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viMBpsywewCML9TttzA?e=aekrDJ (kuvia)

Insta360
Insta360 on maailman johtava 360 asteen kameroiden valmistaja. Insta360-kamerat auttavat ihmisiä jakamaan kokemuksensa täydellisillä elokuvamaisilla videoilla, jotka ympäröivät katsojansa ajasta ja paikasta riippumatta. Insta360-kameralla kuluttajat ja ammattikäyttäjät voivat kuvata korkeatarkkuuksisia 360 asteen valokuvia ja videoita, jotka ovat helposti katsottavissa suoratoistona tai tallenteina eri sosiaalisen median alustoilla. Virtuaalilaseilla katsotut Insta360-kokemukset voivat viedä katsojansa paikkoihin ja hetkiin, joita he eivät ole koskaan aiemmin edes kuvitelleet näkevänsä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.insta360.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.