Boston Distribution tuo myyntiin monikäyttöisen ja kirjaimellisesti taittuvan Insta360 EVO -actionkameran. Sen ainutlaatuisen monikäyttöisyyden ansiosta actionkamera kykenee kuvaamaan sekä 180 asteen 3D-videoita että 360 asteen videokuvaa.

Actionkamerat eli niin sanotut toimintakamerat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Uusia ominaisuuksia ja innovointia on kuitenkin nähty varsin harvalukuisesti. Viime vuonna Insta360 esitteli ainutlaatuisen ja kompaktin ONE X -toimintakameran, joka toi videokuvaukseen huikean 5,7 megapikselin ja 360 asteen kuvausmahdollisuuden.

Nyt Insta360 on ammentanut samasta ideasta entistä monipuolisemman ratkaisun. Insta360 EVO tarjoaa nerokkaan kaksoiskamerarakenteensa ansiosta 360 asteen videokuvauksen lisäksi myös 180 asteen 3D-videokuvauksen 5,7 megapikselin tarkkuudella ja 3D-valokuvauksen peräti 18 megapikselin tarkkuudella. Insta360 EVO käyttää myös korkeatasoista HDR-kuvausta, joten kuvamateriaali on värikylläistä ja luonnollista kuvauksen kohteesta huolimatta. HDR-tuki on käytössä 180 ja 360 asteen kuvauksessa.

3D-tekniikka mahdollistaa kolmiulotteisten videoiden ja valokuvien kuvaamisen. Insta360 on kehittänyt 3D-katseluun uudenlaista teknologiaa. Insta360 VR -sovelluksella EVO-toimintakamera voidaan liittää langattomasti suoraan virtuaalilaseihin. Näin voidaan nauttia kolmiulotteisesta sisällöstä ilman erillisiä johtoja. Sovellus on saatavana tällä hetkellä Oculus Go-, HTC VIVE Focus- ja Samsung Gear VR -virtuaalilaseille.

Lisäksi kolmiulotteisia kuvia ja videoita voidaan katsoa erikseen hankittavan Insta360 HoloFrame -linssikuoren läpi. Tämä älypuhelimia varten suunniteltu linssikuori asetetaan puhelimen näytön päälle, jolloin katsottu kuvamateriaali näkyy kolmiulotteisena paljaalle silmälle. Toiston aikana HoloFrame reagoi silmien liikkeisiin ja osaa näin tarjota kolmiulotteisen kuvan mihin kohtaa kuvaa tai videota katsotaankin. Tekniikka on iOS- ja Android- yhteensopiva.

Insta360 EVO -actionkameran toinen erikoisuus on sen taitettavuus. Linssit rinnakkain ollessaan kaksoiskamera taltioi 3D-kuvaa 18 megapikselin tarkkuudella ja 3D-videota 5,7 megapikselin tarkkuudella. Tämä tarkoittaa äärimmäisen tarkkaa ja yksityiskohtaista kuvaa kolmiulotteisella vaikutelmalla. Kiinni taitettuna kaksoiskameran linssit eri suuntiin osoitettuna Insta360 EVO kuvaa kummallakin kameralla 180 asteen laajakulmakuvaa ja tekee niistä 360 asteen valokuvia tai videoita.

Insta360 EVO -actionkameran käyttämä FlowState-kuvanvakautus huolehtii videokuvan tasaisuudesta ilman tarvetta erilliselle gimbaalille. Esimerkiksi käveltäessä käsivaralta kuvatessa tärinä ei välity lopputulokseen. Käytetyn tekniikan ansiosta kuvamateriaali näyttääkin aivan gimbaalin varassa kuvatulta eli hyvin tasaiselta. Kamerassa on myös Insta360:n oma TimeShift-ominaisuus, jonka ansiosta videomateriaalin nopeutta voi säätää vapaasti eri kohdissa videota, jolloin näyttävät hidastukset tai hurjat nopeutukset on helppo määritellä jälkikäteen.

Kameran rinnalla käytettävä sovellus tekee kuvauksesta ja leikkauksesta helppoa. Langattoman WiFi-yhteyden ansiosta älypuhelimella voidaan seurata reaaliaikaisesti kameran kuvaa ja myös siirtää kuvattu aineisto kamerasta puhelimelle. Valokuvia ja videoita voidaan helposti muokata ja leikata muutamalla painalluksella riippumatta siitä onko kuvauksessa käytetty 180 vai 360 asteen kuvakulmaa. Lisäksi sovelluksen avulla voidaan julkaista 180 asteen 3D-kuvaa ja 360 asteen kuvamateriaalia suoraan Facebookiin ja YouTubeen.

Hinta ja saatavuus
Insta360 EVO -actionkamera on saatavana 469 euron kuluttajahintaan. Insta360 HoloFrame -linssikuoret ovat saatavana 29 euron kuluttajahintaan iPhone X-, XS-, XS- ja XR-malleille. Lisäksi HoloFrame-linssikuori on lähiaikoina tulossa Samsung Galaxy S8-, S8+-, S9- ja S9+-malleille sekä Samsung Note 8 -mallille. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.insta360.com/product/insta360-evo/
www.boston.fi
https://youtu.be/xuM9sM26_3I (esittelyvideo)
http://bit.ly/2TWQ9jp (tuotekuvia)

Insta360
Insta360 on maailman johtava 360 asteen kameroiden valmistaja. Insta360-kamerat auttavat ihmisiä jakamaan kokemuksensa täydellisillä elokuvamaisilla videoilla, jotka ympäröivät katsojansa ajasta ja paikasta riippumatta. Insta360-kameralla kuluttajat ja ammattikäyttäjät voivat kuvata korkeatarkkuuksisia 360 asteen valokuvia ja videoita, jotka on helposti katsottavissa suoratoistona tai tallenteina eri sosiaalisen median alustoilla. Virtuaalilaseilla katsotut Insta360-kokemukset voivat viedä katsojansa paikkoihin ja hetkiin, joita he eivät ole koskaan aiemmin edes kuvitelleet näkevänsä. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.insta360.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.