Tamperelainen peliyritys Catland julkaisee The Spy Who Shrunk Me -pelinsä pc-tietokoneille 18. joulukuuta. Pelistä julkaistaan virtuaalilaseille sopiva versio vuoden 2019 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

“The Spy Who Shrunk Me on täysin ääninäytelty ja tarinallinen kokemus, jossa pelaaja pääsee ajamaan miniatyyriautoa, pudottamaan vihollisia paperisilppureihin ja tekemään muuta päätöntä 80-luvun Moskovassa!”, kertoo Catlandin toimitusjohtaja Tomi Toikka. “Pelin tehtävät vaihtelevat palvelimien hakkeroinnista, yleisestä sabotoinnista, strategisesti tärkeiden henkilöiden pelastamisesta ja avainkohteiden eliminoinnista koko maailman pelastamiseen Neuvostoliiton puna-armeijalta! Vanhan No One Lives Forever -kulttiklassikon fanit voivat riemuita, sillä The Spy Who Shrunk Me on valtava kunnianosoitus tälle legendaariselle agenttipelisarjalle.”

The Spy Who Shrunk Me julkaistaan Steam Early Accessissa ja se pysyy siellä siihen asti, kunnes VR-versio on valmis parrasvaloihin. Pelin PC-versio on pelattavissa alusta loppuun. Pelin tehtävien myötä maailma pelastuu ennen kuin kylmä sota kuumenee liikaa. Peliin lisätään uusia vimpaimia sillä aikaa, kun pelin VR-versiota valmistellaan julkaisuun.

Lisätietoja
https://store.steampowered.com/app/754850/The_Spy_Who_Shrunk_Me/
https://youtu.be/Z2TVmnaj-M8
https://www.catland.studio/press

Catland Oy, toimitusjohtaja Tomi Toikka, +358 45 846 1006, toikka@catland.studio

The Spy Who Shrunk Me
Tässä jännittävässä hiiviskelyseikkailussa pelaaja astuu superagentti Audrey Smoothspyn korkokenkiin. Audrey on varustautunut kutistavalla sädepyssyllä ja muilla epätavanomaisilla agenttivekottimilla – kuten banaaninkuorilla. Pahiksilta piilossa pysyttelevä Audrey paljastaa 1980-luvun Moskovassa salaisuuden, joka voi kääntää kylmän sodan sangen kuumaksi.

Immersiivinen ensimmäisen persoonan hiiviskelypeli yhdistää keskenään mittasuhteita sekoittavaa sädepyssymekaniikkaa, huumoria kieli poskessa ja hillitöntä 80-lukulaista estetiikkaa. Pelaaja voi kutistaa vihollisia ja pudottaa heitä vessanpönttöön tai hiiviskellä ja hämätä vihollisia päästäkseen heidän ohitse huomaamatta. Pelin voi myös läpäistä vahingoittamatta ketään.

The Spy Who Shrunk Me julkaistaan Steamissa 18. joulukuuta 2018. Pelistä julkaistaan virtuaalilaseille sopiva versio vuoden 2019 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Peli sisältää versiot PC-tietokoneille ja virtuaalilaseille samaan hintaan ja on pelattavissa molemmissa pelitiloissa. VR-versiossa on lisätoimintoja, jotka vaativat liikeohjaimet ja koko huoneen VR-järjestelmän. VR-versio tukee HTC Vive-, Oculus Rift + Touch- ja Microsoft Mixed Reality -virtuaalijärjestelmiä.

Catland
Catland Oy perustettiin vuonna 2017. Catland kehittää sekopäisiä pelejä, joissa tapahtuu eriskummallisia asioita. Ne saavat pelaajan ihmettelemään, mitä ollaan parhaillaan pelaamassa. Catlandin pelit ovat tarkoitettu PC-tietokoneille ja virtuaalilaseille. Catlandin toimisto sijaitsee Tampereella. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä kuusi työntekijää. Catland julkaisi ensimmäisen pelinsä Taphouse VR:n lokakuussa 2017.

Catland on saanut onnistuneesti päätökseen rahoituskierroksen, johon osallistui joukko pelialan veteraaneja, kuten legendaariset suomalaiset pelinkehittäjät ja sijoittajat Sisu Game Venturesilta (jota johtaa Remedyn perustaja Samuli Syvähuoko), Jaakko Manninen (Vizorin teknologiajohtaja), Sami Vanhatalo (Remedyn perustaja ja Combo Breakerin hallituksen puheenjohtaja) ja Niko Punin (tunnettu yrittäjä ja bisnesenkeli).

Lisätietoja osoitteessa https://www.catland.studio.