Xiaomi MiOT-ekosysteemiin kuuluva, älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita valmistava Huami on julkaissut äärimmäisen kevyen ja virtaviivaisen Amazfit Bip S -urheilukellon, joka sävähdyttää sirolla rakenteellaan ja pitkällä akunkestollaan.

Tavoitteellisesti liikkuvalle kuntoilijalle ja urheilijalle sykemittaus on urheilukellon tärkein ominaisuus. Amazfitin taannoisessa kyselyssä yli 30 prosenttia vastaajistakin oli tätä mieltä. Amazfit Bip S -kellossa oleva Huamin oma optinen BioTracker PPG -anturi mittaa sykettä tarkasti sekä levossa että liikkeessä. Edelliseen sukupolveen verrattuna anturin mittausalue on kolminkertaistunut, led-valon voimakkuus seitsemänkertaistunut ja sykemittauksen tarkkuus on parantunut 98 prosenttiin.

Amazfit Bip S -kellossa on myös Huami-PAI-terveydenseurantajärjestelmä, joka antaa vinkkejä parempaan hyvinvointiin. PAI (Personal Activity Intelligence) on terveyspisteytysjärjestelmä, joka mittaa fyysisen aktiivisuuden vaikutusta sydämeen ja opastaa pidempään, terveellisempään elämään. Merkittävän HUNT-terveystutkimuksen mukaan vähintään sadan PAI-pisteen ylläpitäminen on havaittu suojaavan parhaalla mahdollisella tavalla sydän- ja elämäntapasairauksilta.

Äärimmäisen kevyt ja kestävä polykarbonaattirakenne suojaa Amazfit Bip S -urheilukelloa pölyltä, hieltä ja kastumiselta. Sen käyttö ei väsytä tai ärsytä, ja se on lähes huomaamaton myös pitkäkestoisessa käytössä. Kello on myös vesitiivis 50 metrin syvyyteen (5ATM). Kellon materiaalivalinnat tuovat esiin myös upean muotoilun. Näyttävä kokonaisuus on viimeistelty ruostumattomasta teräksestä valmistetulla hallintapainikkeella. Pehmeä ja likaa hylkivä ranneke pysyy puhtaana ja tuntuu miellyttävältä käyttää.

Transflektiivisen värinäytön ansiosta kellotaulu näkyy selvästi myös kirkkaassa päivänvalossa. Tämä myös säästää akkua, kun erillistä taustavalaistusta ei tarvita. Kun ympäristö on hämärä, kellon taustavalon voi laittaa erikseen päälle. Erilaisia kellotauluja löytyy moneen makuun ja erilaiset kellotoiminnot, kuten herätys ja muistutukset, on helppo ottaa käyttöön. Myös tulevat puhelut on helppo huomata kellon näytöltä.

Tyylikkään ulkokuoren alle mahtuu paljon älykkäitä toimintoja ja monipuolisia liikuntaa seuraavia ominaisuuksia. Sykemittauksen lisäksi Amazfit Bip S osaa seurata käyttäjänsä nopeutta ja etäisyyksiä. Mukana on tuki kymmenelle eri liikuntamuodolle, joita ovat muun muassa juoksu, pyöräily, uinti ja jopa jooga. Kelloa voi käyttää myös veden alla ja se tallentaa mielenkiintoisia uintitietoja.

Ulkona liikkuvalle GPS-paikannus on tärkeää, sillä näin voi helposti seurata kuljettuja reittejä ja matkan pituutta. Kun GPS-paikannusta ei tarvita, sen saa vaivattomasti pois päältä akkua kuluttamasta.

Kellon akunkesto on huipputasoa, sillä yhdellä latauksella riittää virtaa jopa 40 päivän käyttöön. GPS-seuranta, sykemittaus, näytön kirkkaus, ilmoitusten määrä ja Bluetooth-yhteyden käyttö vaikuttavat akunkestoon, joten latausvälin määrä vaihtelee kellon asetusten ja käyttötarpeiden mukaan. Jopa jatkuvassa GPS-seurannassa kellossa riittää virtaa 22 tunnin yhtäjaksoiseen käyttöön. Näin kello sopiikin jopa ultrajuoksijan vaativaan käyttöön.

Liikuntatoimintojen lisäksi Amazfit Bip S osaa kertoa sääennusteet sekä tuoda näytölle tärkeät ilmoitukset ja viestit Android- ja iOS-älypuhelimista.

Hinta ja saatavuus
Amazfit Bip S on saatavana heti 89,90 euron kuluttajahintaan. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Amazfit T-Rex
Keväällä julkistetun Amazfit T-Rex -urheilukellon ominaisuudet vastaavat täysin eri tarpeisiin kuin Amazfit Bip S -urheilukello. Näyttävä ja miehiseen makuun sopiva T-Rex on monipuolisesti mittaava älykäs ja jämerä urheilukello. Sen 1,3 tuuman korkeatasoinen ja kirkas AMOLED-näyttö on helposti räätälöitävissä käyttäjän tarpeiden mukaisesti. T-Rex on tehty kestämään ankarat olot ja se täyttääkin peräti 12 erilaista armeijan kestävyysstandardia. Kello toimii ääriolosuhteissa, kuten jopa 70 asteen kuumuudessa ja peräti -40 asteen pakkasessa. Kello kestää erinomaisesti myös kosteutta ja veteen upottamista 50 metriin asti (5ATM) sekä suola- ja happopitoisen ympäristön kuritusta. Kellon monipuoliset urheilutoiminnot mittaavat jopa 14 erilaista urheilumuotoa.

Lisätietoja
https://www.mistore.fi/urheilu-ja-terveys/alykellot/amazfit-bip-s-carbon-black
https://www.mistore.fi/urheilu-ja-terveys/alykellot/amazfit-t-rex-army-green
https://youtu.be/zzov1_mOhuk (Amazfit-esittelyvideo)
https://bit.ly/2UKV9pF (kuvia)

Amazfit
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi tunnetaan älypuhelintensa lisäksi valtavasta valikoimasta muita teknologiatuotteita, joita se tuottaa yhteistyössä MiOT-ekosysteemiin kuuluvien kumppaniyritysten kanssa. Älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita valmistava Huami on osa tätä ekosysteemiä. Sen oma Amazfit-tuotemerkki yhdistää tuotteissaan korkealuokkaiset materiaalit, upean muotoilun ja älykkään huipputeknologian. Yhtiö on biometristen liikuntarannekkeiden markkinajohtaja maailmassa. Huami on New Yorkin pörssissä (NYSE: HMI) ja sen pääkonttori on Yhdysvaltain Mountain Viewssä.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan ylläpitäjänä. Lisätietoja osoitteessa www.mistore.fi.