Garden Life

PAN Visionin jakelema ja NACONin julkaisema Garden Life: A Cozy Simulator tarjoaa mindfulness-henkisen pelaamisen rinnalle myös mukaansatempaavan tarinan.

Virtuaalinen puutarha ja sen ehostaminen on jo sellaisenaan oma rentouttava projektinsa. Kiireetön ja letkeä puuhailupelaaminen on täydellistä vastapainoa kaikenlaiselle suorittamiselle ja muiden kanssa kisaamiselle. Tämän rinnalle Garden Life tarjoaa oman tarinavetoisen kokonaisuuden, jonka myötä pelaaja pääsee nauttimaan ympäröivän pikkukylän elämästä ja seesteisyydestä.

Tarinatilassa pelaaja omaksuu roolikseen hahmon, joka on juuri nimitetty kyläyhteisön oman yhteispuutarhan hoitajaksi. Puutarhanhoitoa on kuitenkin laiminlyöty ja se onkin varsin rempallaan. Kaukana takana ovat hetket, jolloin puutarha kukki huolitellusti ja suorastaan huokui kukkaisuutta. Onneksi pelaajan ei tarvitse tehdä kaikkea yksin. Niinpä hän tutustuu muun muassa Jasmineen, paikalliseen kasveja rakastavaan valokuvaajaan, joka onkin toivottamassa pelaajahahmon tervetulleeksi.

Tarinan aikana pelaajan ohjaama puutarhuri tutustuu myös moniin kyläläisiin, jotka tarvitsevat usein apua erinäisissä askareissa. Tämä onkin oiva tapa tienata florin-rahaa, jolle tulee käyttöä esimerkiksi uusia kasveja ja koristeita ostaessa. Kauppias Leslie onkin mieluusti myymässä uusia tarvikkeita pelaajan tarpeisiin. Matkan varrella ostettavaksi tulee myös uusia rakennuksia, joilla puutarhaa voidaan koristella. Esimerkkinä tällaisista on vaikkapa paviljonki, jota voidaan koristella kyläläisten koristeilla.

Pelin tarinatila soveltuu sekä todellisille viherpeukaloille että satunnaispelaajille. Sen vaikeustaso on maltillinen ja keskittyy enemmän tarinasta nauttimiseen kuin haastavuuteen. Peli pyrkiikin ruokkimaan pelaajan omaa luovuutta suorituskeskeisyyden sijaan.

Pelin tarinallisuutta esittelevän videon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/jQcHwnAQEQo.

Garden Life julkaistaan 8. helmikuuta 2024 sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin Nintendo Switch -versio julkaistaan myöhemmin samana vuonna. Pelin ikäraja on PEGI 3. Peli täydentää NACONin Life-pelisarjaa, josta myös helmikuussa 2024 julkaistaan taksimaailmaan sijoittuva Taxi Life: A City Driving Simulator ja aiemmin on julkaistu ravintolaelämään keskittyvä Chef Life – A Restaurant Simulator sekä junamaailmaan uppoutuva Train Life: A Railway Simulator.

Lisätietoja

www.nacongaming.com/en-GB/video-games
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_vicYm5caBQ8bc38RhIg?e=calIXJ (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.