Urheilujoukkue FC Inter ja e-urheiluorganisaatio RCTIC aloittavat yhteistyön pian alkavan Veikkausliigan e-urheilusarjan vauhdittamana.

Yhteistyö tuo yhteen osaamisen perinteisen urheilun ja e-urheilun kahdelta vahvalta pitkäaikaiselta toimijalta. Yhteistyön ja jaettujen arvojen kautta joukkueet luovat toimintamallin, jossa perinteisen ja e-urheilun harrastajat ja kannattajat kohtaavat tuoden molempien urheilumuotojen parhaat puolet yhteen.

FC Inter tulee kilpailemaan jalkapallopelin tiimellyksessä eFutisliigassa tänä syksynä. Yhteistyössä RCTIC-organisaation kanssa toiminta tuodaan laajemmin osaksi kilpapelaamisen kenttää. Tärkeänä osana on tuoda kilpapelaaminen tapahtumien, pelaajien ja lajista kiinnostuneiden kannattajien kanssa suoraan FC Interin kotikentälle Turun Veritas Stadionille.

Elokuun alusta alkanut tiivis yhteistyö tuottaa ensimmäiset tapahtumat ja karsintaturnaukset syksyllä. Turnausten tavoitteena on löytää FC Interin edustuspelaajat pian alkavaan Veikkausliigan järjestämään eFutisliigaan.

”Meille on suuri kunnia aloittaa yhteistyö juuri FC Interin kanssa. Heillä on luja tahto pitkäjänteisestä tekemisestä alueellisen toiminnan rakentamiseksi kahden vahvan toimijan välillä. RCTIC tuo yhteistyöhön tiedon ja osaamisen e-urheilutoiminnan suunnittelusta ja toteuttamisesta. Siihen yhdistyy Interin vahva urheilujohtamisen taito ja yhtenäisten arvojen kunnioitus”, kommentoi RCTIC-organisaation toiminnanjohtaja Jere Alanen.

”FC Inter lähtee avoimin mielin ja innokkaasti kohti uutta syksyllä alkavaa eFutisliigaa. E-urheilu on maailmalla ja Suomessa ollut todella kovassa kasvussa. Me Interillä uskomme sen tulevaisuuteen myös osana perinteisen urheiluseuran toimintaa. Nykyisessä seuraperheessämme ei e-urheilun osalta ole ollut paljoa osaamista, joten siksi on tärkeä saada Inter-perheeseen jäseniä, joilta tätä osaamista löytyy. Muutamissa keskusteluissamme RCTIC-organisaation kanssa tulimme tulokseen, että samojen arvojen jakaminen on meille hyvin tärkeää. Siksi uskomme, että juuri he ovat meille sopiva yhteistyökumppani”, kommentoi FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki.

Lisätietoja
https://rctic.fi/
https://fcinter.fi/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhKIs6JKJCjc-IVEAjQ?e=wV5MEU (kuvia)

FC Inter Turku
Vuonna 1990 perustettu FC Inter on lyhyessä ajassa luonut korkeatasoiset puitteet huippujalkapallon kehittämiselle Varsinais-Suomessa. Inter-perheeseen kuuluu edustusjoukkueen lisäksi noin 500 junioria perheineen sekä lukuisia vapaaehtoisia, kannattajia ja yhteistyökumppaneita. Interillä on viime vuosina ollut Veikkausliigaseuroista eniten omia junioreita edustusjoukkueensa kokoonpanossa. Seuran merkittävimpiä saavutuksia ovat Suomen mestaruus ja Liigacupin mestaruus vuonna 2008, Suomen Cupin voitot vuosina 2009 ja 2018 sekä A-nuorten Suomen mestaruudet vuosina 2007 ja 2011. Lisätietoja osoitteessa https://fcinter.fi.

RCTIC Esports
Alunperin vuonna 2008 perustettu suomalainen e-urheiluorganisaatio RCTIC Esports oli Suomen tunnetuin ja menestynein aina vuoteen 2017 asti. Kahden vuoden kilpailutauon jälkeen keväällä 2020 paluun tehnyt tiimi vie eteenpäin kotimaista e-urheilua pelaajilta pelaajille, uudistuneena, nuorekkaana, nykyaikaisena, energisesti ja ammattimaisesti. Tiimin laitekumppanina toimii Jimm’s PC-Store. Lisätietoja osoitteessa https://rctic.fi.

Veikkausliiga e-urheilusarja
Telia Esports Series ja Veikkausliiga yhdistävät voimansa e-urheilussa. Uusi jalkapalloaiheinen e-urheilusarja eFutisliiga käynnistyy syksyllä 2020. Lisätietoja osoitteessa http://www.veikkausliiga.com/uutiset/2020/07/02/veikkausliigalta-uusi-aluevaltaus-laajentuu-e-urheilun-puolelle.