Boston Distribution tuo myyntiin tähän mennessä valikoimansa pienimmän akku- ja invertteritekniikan yhdistävän EcoFlow RIVER mini -latausaseman.

Helposti kannettava EcoFlow-malliston pienikokoisin latausasema tarjoaa virtaa 300 watin jatkuvalla ja 600 watin hetkellisellä sähkönsyötöllä. Turvallisella, ympäristöystävällisellä ja äänettömällä latausasemalla voi syöttää sähköä akkukäyttöisesti jopa seitsemälle eri laitteelle samanaikaisesti. Latausaseman 210 wattitunnin akkukapasiteetin ansiosta pienemmät sähkölaitteet voivat toimia tuntikausia ilman verkkovirtaa tehovaatimuksista riippuen. Myös pienlaitteiden omat akut latautuvat helposti useita kertoja täyteen ladatusta latausasemasta.

Laitteessa on yksi tavallinen suomalainen pistorasia, kolme tavallista USB-A-liitäntää ja yksi autoista tuttu latausliitäntä sähkön syöttämiseksi muille laitteille. Pistorasian kautta voi tarjota verkkovirran kaltaista 230 voltin sähköä puhtaalla siniaallolla kaikenlaisille kodin sähkölaitteille, kuten valaisimille, näytöille, tietokoneille, ilmakihartimille ja pienemmille sähkötyökaluille. Lisäksi USB-liitäntöjen kautta voi syöttää sähköä kaikenlaisille sähköisille pienlaitteille.

Yllä mainittujen liitäntöjen lisäksi EcoFlow RIVER minin Wireless-malli tuo lisää yhden tehokkaan USB-C-liitännän ja langattoman lataustason laitteen päällä.

X-Stream-lataustekniikalla EcoFlow RIVER mini kykenee lataamaan akkunsa verkkovirralla tyhjästä 80 prosenttiin tunnissa ja täyteen puolessatoista tunnissa. Lisäksi latausasema voidaan ladata täyteen 100 watin aurinkopaneelilla 3 – 5 tunnissa tai 12/24 voltin autoliitännän kautta noin 3,5 tunnissa.

EcoFlow RIVER mini -latausasema on helposti liikuteltavissa vain 2,85 kilogramman painonsa ja pienen kokonsa ansiosta. Se sopii erinomaisesti kaupunki-, mökki-, retkeily- ja venekäyttöön, kun tarvitaan paljon virtaa pienille sähkölaitteille.

EcoFlow-puhelinsovelluksella latausasemaa voi valvoa ja hallita kätevästi langattomasti ja etänä.

Kannettavien latausasemien markkinat nopeassa kasvussa
Kannettavien latausasemien kysyntä kasvaa merkittävästi. Market and Markets -tutkimusyhtiön raportin mukaan latausasemin myynnin odotetaan kasvavan maailmanlaajuisesti noin 416 miljoonaan euroon vuoteen 2026 mennessä. Kasvun merkittävimpinä vetureina ovat älylaitteiden käytön lisääntyminen ja keskeytymättömän virransyötön tarpeiden kasvu esimerkiksi lomamatkoilla ja kesämökeillä.

Suomessa erityisesti kotimaan matkailun kasvu on näkynyt latausasemien kysynnässä. Kaikenlainen luontomatkailu ja retkeily ovat lisänneet suosiotaan. Nykyihminen tarvitsee näilläkin matkoilla monenlaisia yhteyksiä ja moderneja laitteita, kuten kannettavia tietokoneita, älypuhelimia, kameroita, retkivalaisimia ja jopa kylmäsäilytyslaitteita. Kaikki nämä laitteet tarvitsevat virtaa pysyäkseen toiminnassa. Kun matkustetaan omilla kulkuvälineillä kohtuullisen lähelle, suuritehoisenkin kannettavan latausaseman voi ottaa helposti mukaansa.

Aiemmin tänä vuonna EcoFlow julkaisi isompia DELTA-latausasemia Kickstarter-kampanjalla, josta tuli rahoitusalustan kaikkien aikojen menestynein teknologiaprojekti yli 12 miljoonan dollarin ennakkomyynnillään.

EcoFlow-aurinkopaneelit
Tehokkaat EcoFlow 100W-, EcoFlow 160W- ja EcoFlow 400W -aurinkopaneelit soveltuvat erinomaisesti EcoFlow-latausasemien lisälaitteiksi. Kaikki mallit taittuvat helposti kasaan, jolloin ne vievät vain vähän tilaa. Käyttöönotto on nopeaa ja helppoa, sillä aurinkopaneeli on käyttövalmis muutamassa sekunnissa. Kaikki mallit ovat säänkestäviä ja niiden tukeva rakenne pitää ne tukevasti paikoillaan myös tuulisessa säässä. Aurinkopaneeleita voi myös ketjuttaa toisiinsa, jolloin aurinkoenergian käyttöönottoa voidaan entisestään tehostaa. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä jopa 22 prosentin hyötysuhteella mallista riippuen 100, 160 tai 400 watin sähköteholla.

Hinta ja saatavuus
EcoFlow RIVER mini- ja EcoFlow RIVER mini Wireless -latausasema tulee saataville marraskuussa 329 ja 349 euron suositushintaan. EcoFlow 110 W-, EcoFlow 160W- ja EcoFlow 400W -aurinkopaneelit ovat saatavana 349, 399 ja 1 099 euron suositushintoihin. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
https://www.vempaimet.fi/ecoflow/
www.boston.fi
https://youtu.be/gRlqMXwHKBg (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vh9ccXA9KwEGANmOFlQ?e=8neMfh (kuvia)

EcoFlow
EcoFlow on perustettu vuonna 2017. Yrityksen tavoitteena on suunnitella ja luoda älykkäitä ja tehokkaita energian varastointiin liittyviä tuotteita. Näin se antaa ihmisille ja yhteisöille mahdollisuuden kannettavaan, puhtaaseen ja luotettavaan sähkönsyöttöön kaikkialla. Lisätietoja osoitteessa www.ecoflow.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 70 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.