Boston Group tuo myyntiin DJI Ronin -tuoteperheeseen kompaktin ja kevyen kameravakaimen, jolla kuvaajat voivat taltioida näyttävää kuvaa entistä vakaammin, nopeammin ja vaivattomammin.

DJI RS 3 Mini yhdistää RS-tuoteperheen monipuolisuuden ja helppouden aiempaa kevyempään ja kompaktimpaan rakenteeseen. Lopputuloksena on vaivatta mukana kulkeva ja kevytrakenteinen kameravakain, joka on yhteensopiva yleisimpien peilittömien kameroiden kanssa. Vakaimen avulla aloittelevakin kuvaaja saa aikaiseksi upean tasaista ja laadukasta videokuvaa. Alle 800 gramman painoista vakaajaa voidaan käyttää jopa kahden kilogramman painoisten kameroiden kanssa.

DJI RS 3 Mini on jopa puolet Pro-mallia kevyempi ja soveltuu näin helposti yhdellä kädellä käytettäväksi. Pienen kokonsa ansiosta Mini-malli kulkee helposti vaikkapa olkalaukussa. Koostaan huolimatta kamera liikkuu vakaimen vahvan moottorin ansiosta luotettavasti. Vakain on sopiva yleisimpien peilittömien kameramallien kanssa. Yhteensopivia malleja ovat esimerkiksi yleisimmät Sony A7- ja Canon EOS -kamerat. Muita yleisesti yhteensopivia merkkejä ovat esimerkiksi Panasonic, Nikon ja Fujifilm.

Nykyaikainen kuvanvakain vastaa myös nykyaikaisiin vaatimuksiin, kuten tarpeeseen vaihtaa pysty- ja vaakakuvauksen välillä. Tämä on mahdollistettu nopeasti irrotettavalla kiinnityksellä, joten kamera voidaan vaihtaa toiseen asentoon käden käänteessä. Vakain ei myöskään rajoita kameran kuvauskulmaa kummassakaan asennossa. Apuna on myös kolmannen sukupolven vakautustekniikka, jonka algoritmit takaavat ammattimaisen ja tasaisen kuvan myös vaativissa olosuhteissa, kuten vaihtelevissa liikkeissä. Tämä myös vapauttaa kuvaajan liikkumaan aiempaa vapaammin eikä edellytä kuvaajalta tasaista askellusta.

Yhteys vakaimen ja kameran välillä muodostetaan Bluetooth-yhteydellä. Näin kameran kuvauspainiketta voidaan hallita suoraan vakaimesta, mikä helpottaa ja nopeuttaa kuvaamista. Kuvanvakain on myös heti käynnistyksen myötä käyttövalmis, joten kuvaamisen voi aloittaa nopeasti sitä vaativissa tilanteissa. Mikäli kamera tukee tarkennuksen etäkäyttöä, kuten esimerkiksi jotkin Sony-kamerat, tarkennusta voidaan hallita helposti suoraan vakaimen helppokäyttöiseltä pyörävalitsimelta kameraan koskematta.

Vakaimen omia asetuksia voidaan helposti vaihtaa 1,4 tuuman värikkäältä kosketusnäytöltä. Virtaa käyttöön vakain tarjoaa yhdellä latauksella jopa kymmeneksi tunniksi. Akun täyteen lataaminen vaatii vain 2,5 tuntia.

DJI RS 3 Mini -vakaimelle on myös saatavilla valikoima lisätarvikkeita, kuten kätevä NATO-liitin. Lisäksi vakaimeen voidaan liittää esimerkiksi erillinen hallintakahva tai ulkoinen mikrofoni, kuten langattomaan äänen tallentamiseen sopiva DJI Mic -järjestelmä. Ronin-puhelinsovelluksella vakaimelle saadaan käteviä lisätoimintoja, kuten panoraamakuvaus ja upeat timelapse-videot.

Hinta ja saatavuus
DJI RS 3 Mini tulee myyntiin välittömästi 399 euron kuluttajahintaan. Se on saatavana myös 738 euron Creator Combo -pakettina, joka sisältää kahdella mikrofonilla ja latauskotelolla varustetun DJI Mic -mikrofonijärjestelmän. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/rs-3-mini
www.boston.fi
https://youtu.be/qS5pog0Toa0 (video)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_viOF5vobiWWecAvzWyQ?e=2XBWTy (kuvia)

DJI
DJI on maailman johtava siviilikäyttöön suunniteltujen kuvauskoptereiden ja monenlaisen muun kuvaustekniikan kehittäjä. DJI:n valmistamat henkilökohtaiseen ja ammattikäyttöön suunnitellut kopterit, kamerat ja kuvanvakautustuotteet ovat luotettavia ja helppoja käyttää kaikissa tilanteissa ja ympäristöissä. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Group
Boston Group on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 100 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.