Kajaanilaisen pelinkehittäjä Critical Forcen maailmanvalloituksen vauhti kiihtyy, sillä heidän elektronisen mobiiliurheilun Critical Ops -räiskintäpeliä pelaa jo puoli miljoonaa mobiilipelaajaa päivässä. Critical Opsista on lisäksi julkaistu reilusti yli puoli miljoonaa YouTube-pelivideota vajaassa vuodessa.

cf

Critical Forcen perustaja Veli-Pekka Piirainen laukoo kovilla: “Olemme saavuttaneet viime viikkoina merkittäviä rajapyykkejä useammankin. Peliämme pelaa jo yli puoli miljoonaa mobiilipelaajaa päivässä. Lisäksi peliä on nyt ladattu 13 miljoonaa kertaa ja YouTube-pelivideoita on ilmestynyt kaikkiaan yli 650 000 kappaletta. Facebookissa ylitimme juuri 100 000 tykkääjän rajan ja yli 400 000 ihmistä on antanut positiivisia arvioita pelistämme Google Play -latauskaupassa. Nämä ovat huikeita saavutuksia, kun muistaa, että emme ole peliä virallisesti vielä edes julkaisseet.”

Critical Forcen perustaja Veli-Pekka Piirainen osallistuu maailman suurimpaan pelialan ammattilaistapahtumaan, Game Developers Conferenceen (GDC), San Franciscossa 27.2.-3.3. Hän on käytettävissä tapaamisiin ja haastatteluihin myös Los Angelesissa GDC:n jälkeisellä viikolla. Veli-Pekan matkassa on mukana tunnettu elektronisen urheilun konsultti John Armstrong.

“Seuraavaksi suuntaamme Game Developers Conferenceen. Sieltä haemme lisää kumppaneita tukemaan kasvuamme elektronisessa urheilussa ja John tulee olemaan arvokas kumppani tässä yhteydessä.”

Ilmaiseksi pelattava Critical Ops on julkaistu rajoitetusti iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille. Sen uusin päivitys (0.6.5) tuo pian peliin merkittäviä uudistuksia. Näitä ovat muun muassa parannettu huijausten esto, entistä upeammat aseet uusien M14- ja MTX-mallien kera sekä mahdollisuus manuaaliseen palvelinten valintaan. Tripla-, nelos- ja ässätappomitalit tulevat myös mukaan. Pelissä on myös useita grafiikka- ja käyttöliittymäparannuksia. Pelin virallinen 1.0 julkaisu ajoittuu myöhempään kevääseen.

Critical Ops -räiskintäpelin esikuvana toimii huippusuosittu Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -tietokonepeli, mutta Critical Ops hyödyntää pelialustanaan älypuhelimia ja tablettilaitteita. Ensimmäisen persoonan räiskintäpelit (FPS) ovat olleet äärimmäisen suosittuja elektronisen urheilun kilpapelejä alusta asti. Nimenomaan FPS-pelit ovat olleet ammattipelaajien valinta PC:llä jo pitkään. Critical Opsista on kovaa vauhtia tulossa se FPS-peli, jonka mobiilin sukupolven elektronisen urheilun ammattilaiset valitsevat.

Elektronisen mobiiliurheilun tärkein osa-alue on tietysti peliturnaukset ja niitä Critical Opsin kehittäjä Critical Force on järjestänyt jo useita kumppaniensa ja faniensa kanssa. Sadat tiimit ympäri maailmaa ovat haastaneet toisiaan ja tuhannet katsojat ovat seuranneet taisteluja.

Lisätietoja
http://criticalforce.fi/presskit/
http://bit.ly/2k6o32v (kuvia ja videoita)
https://www.facebook.com/CriticalOpsGame/

https://youtu.be/U6U1XwvMmhs (trailerivideo)
https://play.eslgaming.com/criticalops/ (turnauksia)
https://mobileesports.org (turnauksia)