Kajaanilainen pelistudio Critical Force on juuri julkaissut uuden päivityksen elektroniseen mobiiliurheiluun soveltuvaan Critical Ops -peliinsä.

Critical Opsin uusi versio 0.9.5 julkaistiin iOS- ja Android-laitteille viime viikolla. Päivitys sisälsi useita uusia ominaisuuksia, mutta tärkein niistä on mahdollisuus pikaviestintään ystävien kesken pelin sisällä. Tämä ominaisuus auttaa pelaajia kommunikoimaan paremmin, rakentamaan tiimejä helpommin ja parantamaan pelaajien yhteisiä pelistrategioita.

Critical Opsiin on tullut runsaasti sosiaalisia ominaisuuksia parantavia päivityksiä tänä syksynä. Pelin edellinen versio 0.9.4 toi mukanaan äärimmäisen suositun party ranked -pelitilan. Se on uusi kilpailullinen pelitila, jossa peliseuraa voi hakea tiimin pelikykyjen ja sijoittumisen mukaan.

Tuoreen päivityksen myötä peliin tuli myös uusi kartta nimeltään Brewery eli panimo. Tämä deathmatch-pelitilaan soveltuva kartta tuo tynnyrikaupalla hauskuutta erikoisen ympäristönsä ansiosta. Taistelut käydään aidossa panimossa olutsäiliöiden ja käymisastioiden keskellä. Oluen paneminen on nykyään maailmanlaajuinen ilmiö ja Critical Force lähtee leikkiin mukaan täysin rinnoin – omalla tavallaan.

“Halusimme tuoda jotain uutta ja sosiaalista pelaajillemme tänä jouluna. Sosiaaliset ominaisuudet ovat erittäin tärkeitä menestyksellemme, koska ne edistävät pelaajien palaamista pelaamaan aina uudestaan ja uudestaan,” sanoo Critical Forcen perustaja ja toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen. “Yrityksemme keskeisiä arvoja on toteuttaa pelimme ja tukimateriaalimme korkeilla tuotantoarvoilla ja tehdä niistä mahdollisimman sosiaalisia.

Winterfest
Critical Opsin ensimmäinen Winterfest-tapahtuma alkoi 13. joulukuuta. Winterfest on joulukauden juhlaa. Critical Force haluaa tarjota pelaajilleen erityistä sisältöä jouluksi tarjoamalla ainutlaatuisia Winterfest-teemaisia skinejä aseisiin ja muuta joulusisältöä.

Critical Force on suomalainen menestystarina vailla vertaa
Critical Force sai yrityksenä alkunsa viisi vuotta sitten, kun yrityksen toimitusjohtaja Veli-Pekka Piirainen ja pieni koodaritiimi tekivät ensimmäisen prototyypin FPS-verkkoräiskintäpelistä älypuhelimille. Tästä prototyypistä syntyi välivaiheiden kautta Critical Ops -mobiilipeli, joka soveltui erinomaisesti elektronisen urheilun alustaksi. Siitä lähtien Critical Force on tehnyt pioneerityötä elektronisen mobiiliurheilun kehittämisessä.

Viimeiset pari vuotta ovat olleet Critical Forcelle erittäin merkittäviä. Kesällä 2016 yritys muutti nykyisiin tiloihinsa Kajaanin keskustassa ja sen jälkeen näitä tiloja onkin laajennettu ahkerasti. Syksyllä 2016 Critical Force sai neljän miljoonan euron siemenrahoituksen etelä-korealaiselta pelijulkaisujätti NHN Entertainmentilta. Tämä on yksi suurimmista siemenrahoituksista suomalaiselle peliyritykselle koskaan.

Critical Force on kasvanut runsaassa vuodessa noin 15 hengen ydintiimistä yli 60 peliammattilaisen perheeksi. Työntekijöitä yrityksessä on 13 eri kansallisuudesta. Työntekijöitä on Kajaanin lisäksi Seoulissa Etelä-Koreassa ja Los Angelesissa Yhdysvalloissa.

Critical Force valittiin myös vuoden 2016 parhaaksi suomalaiseksi pelinkehittäjäksi.

Lisätietoa
http://criticalforce.fi
http://bit.ly/2k6o32v (kuvia ja videoita)
https://youtu.be/U6U1XwvMmhs (trailerivideo)