Tietokoneisiin ja internetiin liitettävien digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja, Creative Labs (www.creative.com) laajentaa äänikorttivalikoimaansa ulkoisella usb-mallilla ja kahdella sisäisellä äänikortilla.

sb-omni

Sound Blaster Omni Surround 5.1 on huipputason ulkoinen usb-äänikortti, jonka 600 ohmin kuulokevahvistin takaa upeat ja yksityiskohtaiset äänet myös studiotasoisilla kuulokkeilla. Äänikortti perustuu Creative’s SBX Pro Studio -prosessointitekniikkaan, joka takaa tarkan ja täydellisyyttä hipovan äänentoistonautinnon.

Monipuolisten äänentoisto-ominaisuuksien lisäksi äänikortissa on kattavat tallennusominaisuudet. Näistä on erityisesti hyötyä nykysukupolven sisällöntuottajille, joille podcast-lähetysten luominen ja YouTube-musiikkivideoiden tekeminen ovat tärkeässä roolissa. Kahden yhdysrakenteisen mikrofonin ansiosta musiikin tallennus sujuu tarkasti. CrystalVoice-teknologian ansiosta tallennettu äänenlaatu paranee entisestään.

Ulkoisena usb-liitäntäisenä äänikorttina laitteen asennus pc- tai Mac-tietokoneisiin on helppoa. Se ottaa käyttöjännitteensä usb-liitännästä, joten sitä on helppo käyttää myös matkalla. Äänikortissa on myös helppokäyttöiset säätimet ja liitännät eri laitteita varten. Dolby Digital Live -tekniikan ansiosta käyttäjät voivat halutessaan liittää äänikortin optisesti yhdellä kaapelilla kotiteatterilaitteisiinsa. Näin monikanavaiset 5.1 -tilaäänet on käytettävissä sekä digitaalisesti että analogisesti.

Sound Blaster Audigy Rx ja Fx
Ulkoisen äänikortin lisäksi Creative julkisti kaksi sisäistä äänikorttimallia. Sound Blaster Audigy Rx on täysikokoinen PCIe-äänikortti monikanavaisilla 7.1 -tilaäänillä. Sound Blaster Audigy Fx on sen sijaan puolikorkea PCIe -äänikortti monikanavaisilla 5.1 -tilaäänillä. Kummassakin mallissa on 600 ohmin kuulokevahvistimet, 106 desibelin signaali-kohinasuhde ja monipuoliset ohjelmistot.

Sound Blaster Audigy Rx -malli kattaa monipuolisemmat äänitysominaisuudet kahdella mikrofoniliitännällä. Mukana tulevalla EAX Studio -ohjelmistolla voidaan myös muokata elokuvien, pelien, musiikin ja puheäänen tilaefektejä. Lisäksi äänikortin mukana tulee pc-ohjelmisto äänentoiston ja -tallentamisen hallintaan.

Sound Blaster Audigy Fx on isovelimalliaan riisutumpi vaihtoehto. Se kuitenkin soveltuu hyvin niin elokuvien katseluun, musiikin kuunteluun kuin pelien pelaamiseenkin. Myös Fx-mallin mukana tulee pc-ohjelmisto äänentoiston ja -tallentamisen hallintaan.

Hinta ja saatavuus
Sound Blaster Omni Surround 5.1, Sound Blaster Audigy Rx ja Sound Blaster Audigy Fx ovat saatavilla 79, 69 ja 39 euron kuluttajahinnoin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://fi.creative.com/p/sound-blaster
http://bit.ly/HSh3PO (tuotekuvia)

Creative Labsin tukkurit
ALSO Finland Oy, www.also.fi
PAN Vision Finland Oy, www.panvision.com

Creative Labs
Creative Labs on digitaalisten viihdetuotteiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. Yhtiö on erityisen tunnettu Sound Blaster® -äänikorteistaan sekä multimediavallankumouksen aloittamisesta. Nykyisin Creative vie eteenpäin digitaalista viihdettä palkituilla äänentoistoratkaisuilla, monipuolisilla kaiuttimilla, kuulokkeilla ja kannettavilla medialaitteilla. Creativen innovatiiviset laitteet, omat teknologiat, sovellukset sekä palvelut hyödyntävät internetiä ja antavat kuluttajille mahdollisuuden kokea korkealaatuista digitaalista viihdettä milloin ja missä tahansa. www.creative.com