Tamperelainen pelistudio Catland julkistaa tänään toisen pelinsä The Spy Who Shrunk Me. Samalla se vahvistaa saaneensa rahoituksen kokeneilta pelialan veteraaneilta.

Vuoden 2017 yllätyshittinsä Taphouse VR:n jälkimainingeissa Catland ottaa uuden rohkean askeleen julkaisemalla uutuuspelinsä sekä PC-tietokoneille että virtuaalilaseille. Catlandin ydinosaamista ovat vähän vinksallaan olevat hauskat yksinpelikokemukset ja uusi peli on juuri sellainen.

Catland on saanut onnistuneesti päätökseen rahoituskierroksen, jonka avulla se voi kehittää lisää hieman kajahtaneita tarinapohjaisia yksinpelejä. Catlandin sijoituskierrokseen osallistui joukko pelialan veteraaneja, kuten legendaariset suomalaiset pelinkehittäjät ja sijoittajat Sisu Game Venturesilta (jota johtaa Remedyn perustaja Samuli Syvähuoko), Jaakko Manninen (Vizorin teknologiajohtaja), Sami Vanhatalo (Remedyn perustaja ja Combo Breakerin hallituksen puheenjohtaja) ja Niko Punin (tunnettu yrittäjä ja bisnesenkeli).

“Catland todisti viime vuonna olevansa ketterä, monipuolinen ja ennen kaikkea leikkisä joukko pelinkehittäjiä erinomaisen hauskalla Taphouse VR -pelillään. Pidän heidän strategiastaan suunnata suuremmille PC-pelimarkkinolle samalla, kun he tarjoavat virtuaalilaseille tuoreen ja silmiä avaavan pelikokemuksen”, sanoo Nordic XR Startups -kiihdyttämön toimitusjohtaja ja Catlandin ensimmäinen sijoittaja Harri Manninen.

The Spy Who Shrunk Me
Tässä jännittävässä hiiviskelyseikkailussa pelaaja astuu superagentti Audrey Smoothspyn korkokenkiin. Audrey on varustautunut kutistavalla sädepyssyllä ja muilla epätavanomaisilla agenttivekottimilla – kuten banaaninkuorilla. Pahiksilta piilossa pysyttelevä Audrey paljastaa 1980-luvun Moskovassa salaisuuden, joka voi kääntää kylmän sodan sangen kuumaksi.

Immersiivinen ensimmäisen persoonan hiiviskelypeli yhdistää keskenään mittasuhteita sekoittavaa sädepyssymekaniikkaa, huumoria kieli poskessa ja hillitöntä 80-lukulaista estetiikkaa. Pelaaja voi kutistaa vihollisia ja pudottaa heitä vessanpönttöön tai hiiviskellä ja hämätä vihollisia päästäkseen heidän ohitse huomaamatta. Pelin voi myös läpäistä vahingoittamatta ketään.

“The Spy Who Shrunk Me on kieli poskessa tehty vakoojaseikkailu, joka on rakkauskirje agenttielokuville, simulaatiopeleille ja muille hiiviskelyseikkailuille. Sädepyssyn avulla pelaaja voi kutistaa neuvostosotilaita ja tiputtaa heidät paperisilppuriin tai panna heidät juoksemaan hamsteripyörässä. Pelaaja voi kutistaa myös itsensä päästäkseen vartijoiden ohi, kunhan ei tule tallotuksi”, sanoo Catlandin toimitusjohtaja Tomi Toikka.

The Spy Who Shrunk Me julkaistaan Steamissa vuoden 2018 aikana. Peli sisältää versiot PC-tietokoneille ja virtuaalilaseille samaan hintaan ja on pelattavissa molemmissa pelitiloissa. VR-versiossa on lisätoimintoja, jotka vaativat liikeohjaimet ja koko huoneen VR-järjestelmän. VR-versio tukee HTC Vive-, Oculus Rift + Touch- ja Microsoft Mixed Reality -virtuaalijärjestelmiä.

The Spy Who Shrunk Me on tänään lisättävissä Steam-kauppapaikan toivelistalle. Tämän tehtyään pelaaja saa kaikki tuoreimmat uutiset pelin kehityksestä.

Lisätietoja
https://store.steampowered.com/app/754850/The_Spy_Who_Shrunk_Me/
https://www.youtube.com/watch?v=Z2TVmnaj-M8
https://www.catland.studio/press

Catland Oy, CEO Tomi Toikka, 045 846 1006, toikka@catland.studio

Catland
Catland Oy perustettiin vuonna 2017. Catland kehittää sekopäisiä pelejä, joissa tapahtuu eriskummallisia asioita. Ne saavat pelaajan ihmettelemään, mitä ollaan parhaillaan pelaamassa. Catlandin pelit ovat tarkoitettu PC-tietokoneille ja virtuaalilaseille. Catlandin toimisto sijaitsee Tampereella. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä neljä työntekijää. Catland julkaisi ensimmäisen pelinsä Taphouse VR:n lokakuussa 2017. Ainoastaan virtuaalilaseille julkaistu baarimikkosimulaattori tehtiin vain neljässä kuukaudessa kolmen hengen tiimillä. Peli sai merkittävää kansainvälistä huomiota. Catland aloitti seuraavan The Spy Who Shrunk Me -pelinsä kehitystyön tammikuussa 2018. Lisätietoja osoitteessa https://www.catland.studio.