DD2

PAN Vision Finlandin jakelema ja Capcomin julkaisema Dragon’s Dogma II -toimintapeli tarjoaa pelaajalle perinteisen yksinpelikokemuksen eeppisessä sankaritarinassa.

Capcomin viimeöisessä verkkolähetyksessä juhlistettiin paitsi peliyhtiön 40-vuotista taivalta, esiteltiin myös valikoima tulevia pelejä. Yksi esityksen valovoimaisimmista tapauksista on Dragon’s Dogma II -toimintaroolipeli, joka vie pelaajan matkalle valtavaan fantasiamaailmaan. RE-pelimoottorilla luotu avoin fantasiamiljöö on peräti neljä kertaa edeltävän osan kokoinen ja sisältää valtavan määrän erilaisia hirviöitä ja vastuksia pelaajan kohdattavaksi.

Keskiaikaishenkinen fantasiamaailma ei kuitenkaan sisällä vain hirviöitä ja pahantahtoisia otuksia, vaan myös kylä, linnoja ja muita sivistyksen kehtoja. Nämä toimivatkin tärkeinä kohtaamispaikkoina muiden henkilöhahmojen tapaamiselle sekä juonitteluiden näyttämöinä. Sen sijaan avoin ja asuttamaton maailma sisältää sekä laumoina asuvia olentoja että yksittäisiä vihamielisiä hirvityksiä.

Siinä missä pienimmät ovat ihmistä pienempiä vähäisempiä uhkia, isommat hirviöt ovat jättikokoisia ja äärimmäisen vahvoja olentoja, joilla riittää voimaa vaikkapa rakennusten tuhoamiseen. Eivätkä kaikki hirviöt suinkaan taistele maan pinnalla ja käden ulottuvilla. Vastuksissa nähdään sekä täysin uudenlaisia olentoja, hirviöitä ja petoja sekä edellisestä pelistä tuttuja, paluun tekeviä otuksia ja hahmoja.

Pelaajan ohjastama keskushahmo on seikkailun sankari, mutta yksin ei hirviöitä ja vihollisia tarvitse kohdata. Pelaajahahmolla on apunaan kolme kätyriä, joista yksi on eräänlainen aseenkantajan roolia toimittava pääapulainen ja kaksi muuta toimivat näiden sivussa käskytettävänä jäsenenä. Pelaajahahmon ohella pääapulaista voi räätälöidä oman maun ja tarjolla olevien vaihtoehtojen mukaan.

Pelaaja voikin vapaasti valita onko lähestymistapa ritarimaisen perinteinen miekan ja kilven varaan rakentuva lähitaistelusoturi, taikuuteen syventyvä loitsija vai kenties jouseen tarttuva ja taustalta toimiva pitkän kantaman taistelija. Koska tapoja on monia, myös taistelut tuntuvat vaihtelevilta ja erilaisilta.

Toiminnallinen roolipeli saa lisäulottuvuutta tarkasti mallinnetusta fysiikasta, jonka ansiosta pelaaja voi hyödyntää pelimaailman ominaisuuksia vihollisia kohdatessaan. Fysiikanmallinnus voi toki johtaa myös tilanteisiin, joissa vihollinen tekee jotain arvaamatonta, kuten hajottaa vaikka rotkon ylittävän sillan. Tämänkaltaiset tapahtumaketjut tekevät pelin kohtaamisista erilaisia ja yllätyksellisiä.

Apuna olevat liittolaiset puolestaan auttavat pelaajaa kohtaamaan vihulaiset eri tavoin ja ryhmävetoisen toiminnan ansiosta yhteenotoista välittyy yhdessä tekemisen tunne ja kokonaisvaltainen joukon kohtaama kokemus.

Upea fantasiaseikkailu on viimeistelty kiehtovalla tarinankerronnalla ja kutkuttavilla käänteillä täynnä mielenkiintoisia pelihahmoja.

Pelin uuden esittelyvideon voi katsoa osana Capcom Showcase -videota osoitteessa https://www.youtube.com/live/cd3NrCsTat0?feature=share&t=3119.

Dragon’s Dogma II:n julkaisuaika vahvistetaan myöhemmin. Peli julkaistaan sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S- pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

www.dragonsdogma.com/2/en-uk/
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viZI2Ui2-1feC_vk_mw?e=V7PDVO (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.