AC_Shadows

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija Ubisoft esitteli eilisiltaisessa Ubisoft Forward -tilaisuudessaan Assassin’s Creed Shadows -pelin uudenlaista pelattavuutta.

Tapahtumassa ensimmäinen esitelty tehtävä tapahtuu Fukuchiyaman linnakekaupungissa Timban maakunnassa. Siellä Naoe ja Yasuke jahtaavat korruptoitunutta daimyota. Pelin kulku havainnollistaa kahden pelattavan sankarin toisiaan täydentävää dynamiikkaa. Ketterä ja salamyhkäinen Shinobi Naoe ja taisteluun keskittyvä samurai Yasuke tukevat toinen toisiaan. Alussa he taistelevat vastakkaisilla puolilla, mutta yhteisten tavoitteiden takia he liittoutuvat keskenään.

Pelaajat voivat vaihtaa pelihahmoa milloin tahansa avoimessa pelimaailmassa. He voivat käyttää ainutlaatuisia taitojensa ja aseidensa yhdistelmiä tilanteiden ratkaisemiseksi sekä erilaisten vihollisten kohtaamiseksi eri tavoin. Pelaajat voivat hyödyntää myös uutta Spy Network -etsintäominaisuutta. Lisäksi Naoe ja Yasuke voivat lähettää vakoojansa tiedustelupaikkoihin paljastamaan hyödyllistä tietoa kohteista, tavoista ja muista pelimaailman salaisuuksista.

Assassin’s Creed Shadows on rakennettu alusta alkaen Anvil-moottorin uusimmalla versiolla hyödyntäen uuden sukupolven pelikonsolien tehoa. Assassin’s Creed Shadows imee pelaajat mukaan kiehtovaan feodaaliseen Japanin avoimeen maailmaan, jossa on ennennäkemätön interaktiivisuus ja dynamiikka.

Vuodenaikojen käyttöönoton myötä maisemat muuttuvat ja muokkaavat pelimahdollisuuksia, kun pelaajat kokevat lumen, sateen ja muiden olosuhteiden vaikutukset ympäristöihin. Jokainen alue, vuorokaudenaika ja vuodenaika tuo mukanaan ainutlaatuisia haasteita ja mahdollisuuksia. Talvella jää voi tukkia vedenalaiset reitit, mutta lämmetessään lampia voidaan käyttää jälleen hyödyksi. Rankkasade tarjoaa luonnollisen naamioinnin vaaniville tai pakeneville vihollisille. Naoe ja Yasuke hyödyntävät ympäristöään tavoilla, jotka sopivat heidän pelityyliinsä. Yasuke voi murtautua esteiden läpi voimakkaalla olkapään iskullaan. Naoe voi puolestaan sammuttaa valot ja käyttää ympäristöä piiloutuakseen vastustajiltaan.

Suosittu Assassin’s Creed -pelisarja jatkuu, kun pelistudio Ubisoft Québec vie pelaajat 1500-luvun Japaniin. Tämä tapahtumarikas vaihe Japanin historiassa on täynnä valtataisteluita yhdistymispyrkimysten varjossa. Pelaajille japanilaistarina näyttäytyy kahden keskushahmon silmin. Näitä ovat Igan provinssista kotoisin oleva ja salamurhaajan alkeita oppiva shinobi Naoe sekä historian legendoista tuttu samuraisoturi Yasuke. Kun näiden kahden protagonistin tiet risteävät keskenään ja samalla kohtaavat nimekkäitä hahmoja historian sivuilta, on luvassa ainutlaatuinen kokemus Japanin historiaa muuttavien tapahtumien myrskynsilmässä. Pelin iso ja avoin pelimaailma on täynnä upeita ja kiinnostavia paikkoja koluttavaksi. Lisäksi tapahtumaympäristöjen tunnelma vaihtuu sään ja vuodenaikojen mukaan tehden pelimaailmasta elävän ja elähdyttävän kokemuksen.

Pelin kaksi eilisiltaista yli 10 minuutin esittelyvideota voi katsoa osoitteissa https://youtu.be/FjAzNpMYTxw ja https://youtu.be/b2crLch9Mb8.

Assassin’s Creed Shadows julkaistaan 15. marraskuuta 2024 sekä PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -pelikonsoleille että Epic Games Store- ja Ubisoft Store -kauppapaikkojen kautta pc-tietokoneille. Lisäksi peli julkaistaan Apple-suorittimia käyttäville Mac-tietokoneille Mac App Store -kauppapaikassa. Julkaisun ohella peli tulee saataville Ubisoft+ -pelipalveluun 12. marraskuuta 2024 alkaen. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

www.ubisoft.com/en-gb/game/assassins-creed/shadows
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viftBFR2r_P2DILpjwg?e=UcxtVi (kuvia)

Ubisoft

Ubisoft on maailmojen luoja, joka on sitoutunut rikastuttamaan pelaajien elämää alkuperäisillä ja ikimuistoisilla viihdekokemuksilla. Ubisoftin maailmanlaajuiset kehitystiimit luovat ja kehittävät monipuolisia pelejä, joihin kuuluvat muun muassa Assassin’s Creed, Brawlhalla, For Honor, Far Cry, Tom Clancy’s Ghost Recon, Just Dance, Rabbids, Tom Clancy’s Rainbow Six, The Crew ja Tom Clancy’s The Division. Ubisoft Connectin kautta pelaajat voivat nauttia palveluiden ekosysteemistä parantaakseen pelikokemuksiaan, saadakseen palkintoja ja pitääkseen yhteyttä ystäviin eri alustoilla. Ubisoft+ -tilauspalvelun avulla pelaajat pääsevät käsiksi jatkuvasti kasvavaan pelivalikoimaan, joka sisältää yli 100 Ubisoftin peliä ja niiden lisäosaa. Tilivuotena 2022–2023 Ubisoftin myynti oli 1 739 miljoonaa euroa. Lisätietoja on osoitteessa www.ubisoftgroup.com.