Boston Distribution tuo myyntiin huippuunsa kehitetyn ammattilaistasoisen DJI Matrice 300 RTK -kuvauskopterin ja sen kanssa yhteensopivat hybridikamerat.

DJI Matrice 300 RTK on ammattilaiskäyttöön tarkoitettu kuvauskopterialusta, jota voidaan hyödyntää erilaisissa lennätys- ja kuvaustehtävissä monenlaisen hyötykuorman avulla. Kopterin kanssa yhteensopivilla Zenmuse H20 -hybridikameroilla onnistuvat sekä tarkat valokuvat ja vaativa videokuvaus että esimerkiksi laajakuvaotokset, yökuvaukset ja lämpökamerakuvaaminen. Kokonaisuus sopiikin erinomaisesti monipuoliseen suojelutyöhön, valvontatehtäviin ja tarkastuslentoihin niin viranomaisten kuin yritystenkin käyttöön.

Ammattikuvaamisen vaatimukset kuvauskoptereille eroavat merkittävästi harrastekuvaamisesta. Lentoaika, etäisyys, säänkestävyys sekä kehittyneet kameratoiminnot ovat kaikki keskeisessä asemassa työkäyttöön tarkoitetulla lentokuvauskalustolla. DJI Matrice 300 RTK onkin varustettu nykyaikaisilla lento-ominaisuuksilla, kehittyneellä keinoälyllä, kuusisuuntaisella törmäyksenestojärjestelmällä ja kopterin kuntoseurantajärjestelmällä. Lisäksi kopterin huikea 55 minuutin lentoaika, AES-256-salausjärjestelmä, ja IP45-standardin mukainen säänkestävyys tekevät kuvauskopterista laadukkaan työkalun vaativaan ammattikäyttöön. Kopteri onkin lentokykyinen jopa -20 asteen pakkasessa tai 50 asteen kuumuudessa.

Kuvauskopterissa on kolmikanavainen OcuSync Enterprise -tiedonsiirtojärjestelmä, jolla onnistuu täysteräväpiirtoisen 1080p-videokuvan lähettäminen jopa 15 kilometrin päästä. Näin ohjaaja näkee ohjaimen näytöltä tarkasti missä ja miten kuvauskopteri lentää. Näytöllä yhdistyvät reaaliaikainen lentorata ja navigointitiedot. Nämä yhdessä nopeuden ja korkeuden kaltaisten telemetriatietojen kanssa antavat tarkkaa tietoa mahdollisista esteistä lentoreitillä ja parantavat kopterin lentoturvallisuutta. Kopterissa on myös ainutlaatuinen kaksoisohjaajatoiminto, joka mahdollistaa hallinnan siirron apuohjaajalle ensisijaisen ohjaajan menettäessä kopterin hallinnan poikkeustilanteessa. Toiminto mahdollistaa myös uusien ohjaajien kouluttamisen helposti ja turvallisesti.

Kehittyneen älykkyytensä ansiosta DJI Matrice 300 RTK voi paikallistaa, merkitä ja seurata sekä paikallaan pysyviä että liikkuvia kohteita tehokkaasti. Näitä kohdetietoja voidaan helposti jakaa myös muille käyttäjille toimenpiteitä varten. Älykäs seuranta- ja vertailujärjestelmä mahdollistaa myös kaasuputkien, rautateiden ja voimalinjojen seurannan sekä näissä esiintyvien muutosten automatisoidun vertailun. Kuvamateriaalia on vaivaton kerätä valvontalentojen yhteydessä. Waypoints 2.0 -järjestelmä mahdollistaa jopa 65 535 eri etapin määrittelyn ja näiden seurannan.

Lentoturvallisuuden kannalta keskeisiä ominaisuuksia ovat kopterin kuusisuuntainen törmäyksenestojärjestelmä ja ilmatilaturvaa luova AirSense-teknologia. Kopterin ADS-B-vastaanottimella saadaan tietoa muista ilma-aluksista jopa 20 kilometrin säteellä. AES-256-salausjärjestelmä puolestaan huolehtii turvallisesta tiedonsiirrosta. Lisäksi kopterin UHMS-kuntoseurantajärjestelmä seuraa ja tallentaa kopterin suorituskykyä ja lentotietoja reaaliaikaisesti sekä ilmoittaa kopterin huoltotarpeista.

DJI Matrice 300 RTK -kuvauskopterissa on kolme paikkaa hyötykuormalle, kuten erikoiskameroille. Näiden maksimikuorma voi olla jopa 2,7 kilogrammaa. Kopteri voidaan varustaa monipuolisella kameravalikoimalla, joihin kuuluvat myös DJI Zenmuse H20 -kamerat. Zenmuse H20 on kolmella anturilla ja 23-kertaisella optisella suurennuksella varustettu 20 megapikselin kamera, jolla auton rekisterikilpikin on luettavissa jopa 500 metrin etäisyydeltä. Lisäksi siinä on lentämistä varten 12 megapikselin laajakuvakamera ja laseretäisyysmittaus 3 – 1 200 metrin välisille etäisyyksille. Kopteri kertoo suoraan osoitettavan pisteen GPS-koordinaatit ja on näin erittäin käytännöllinen vaikkapa pelastustehtävissä. Zenmuse H20T on neljän anturin erikoiskamera, jossa on myös 640 x 512 pisteen ja 30 hertsin lämpökuvakamera. Halutessaan kopteriin voidaan liittää myös muiden valmistajien kameroita tai muita oheislaitteita. Myös aikaisemman sukupolven DJI Zenmuse XT2 -lämpökamerat ovat yhteensopivia kopterin kanssa.

Monipuolisten antureiden hallintaan on saatavana DJI Pilot App -sovellus, jonka avulla eri antureiden seuranta ja hallinta on tehty helpoksi ja vaivattomaksi. Näin eri kameroiden ja niiden asetusten muuttaminen sujuu tehokkaasti. Myös yksittäisten korkean kuvatarkkuuden valokuvien ottaminen sujuu helposti. Kolmen eri kameran ansiosta sekä valokuvien että videokuvauksen hallinta sujuu vaivatta yhtäaikaisesti. Yökuvaustila mahdollistaa kuvaamisen myös heikossa valaistuksessa.

DJI Matrice 300 RTK -kuvauskopterin älykkäät TB60-akut asetetaan kopteriin pareittain ja niitä voi vaihtaa nopeasti kopterin ollessa käynnissä. Tämä nopeuttaa kopterin käyttöä merkittävästi aikakriittisissä lentotehtävissä. Akkuja ladataan DJI BS60 Intelligent Battery Station -latauslaukussa, johon sopii enintään kahdeksan kopteriakkua ja neljä ohjainakkua. Latauslaukussa on lisäksi pikalataustoiminto, jolla akut kyetään lataamaan jopa 90 prosenttiin eli yli 45 minuutin lentoaikaan puolessa tunnissa.

Hinta ja saatavuus
DJI Matrice 300 RTK -kuvauskopteri tulee saataville toukokuussa yhdessä kahden TB60-akun ja BS60-latausaseman kanssa 11 200 euron suositushintaan. DJI Zenmuse H20- ja DJI Zenmuse H20T -kopterikamerat tulevat myös saataville toukokuussa 3 999 ja 10 599 euron suositushintoihin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.dji.com/fi/matrice-300
www.boston.fi
https://youtu.be/V-4Om_4n998 (esittelyvideo)
https://bit.ly/2YTLArf (kuvia)

DJI
Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa www.dji.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 50 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa www.boston.fi.