Xiaomi MiOT-ekosysteemiin kuuluva, älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita valmistava Zepp Health Corp. (ex-Huami) on julkaissut Amazfit T-Rex Pro -urheilukellon, joka täyttää peräti 15 armeijan kestävyysstandardia.

Miehekkään jämerä ja kestävyyttä henkivä Amazfit T-Rex Pro on suunniteltu vaativaan käyttöön kaikenlaisissa ympäristöissä. Kellon kupera rakenne suojaa iskuilta ja tärähdyksiltä, ja näyttö on pinnoitettu karkaistulla Gorilla 3 -lasilla. Kello on vesitiivis peräti 100 metrin syvyyteen (10ATM) saakka ja sietää suolavedelle altistumista jopa 96 tunnin yhtäjaksoisen keston ajan. Kello sietää äärilämpötiloja aina 70 asteen helteestä peräti -40 pakkasasteeseen. Kaikkiaan kello täyttää peräti 15 Yhdysvaltain armeijan kestävyysstandardia (MIL-STD-810G).

Aina päällä oleva pyöreä kellotaulu aktivoituu ranneliikkeellä, jolloin näytölle saapuvat ilmoitukset ja tiedot on helppo nähdä painikkeita painamatta. Kirkas 1,3 tuuman ja 360 x 360 pisteen tarkkuudella toimiva AMOLED-värinäyttö on silmäystävällinen ja selkeä myös kirkkaassa päivänvalossa. Kellotaulun tyyliä on helppo räätälöidä omiin mieltymyksiin sopivaksi. Neljän ison metallipainikkeen ansiosta käyttö on helppoa myös hikoilun keskellä. Pehmeä ja likaa hylkivä ranneke pysyy puhtaana ja tuntuu miellyttävältä käyttää.

Tavoitteellisesti liikkuvalle kuntoilijalle ja urheilijalle sykemittaus on urheilukellon tärkein ominaisuus. Amazfit T-Rex Pro -kellossa oleva optinen BioTracker 2 PPG -anturi mittaa sykettä tarkasti levossa ja liikkeessä. Lisäksi veren happisaturaatiota (SpO2) arvioiva OxygenBeats-ominaisuus kerää tietoa hapensaannista tekoälyn avulla. Amazfit T-Rex Pro osaa seurata yli sataa eri liikuntamuotoa, joita ovat muun muassa monenlaiset juoksu-, pyöräily-, uinti-, palloilu-, kuntoilu- ja ulkoilulajit. Kelloa voi käyttää myös veden alla sekä makeassa että suolaisessa vedessä. Barometrinen korkeusmittari ja kompassi tarjoavat tärkeää tietoa retkeilijöille ja vuorikiipeilijöille.

Amazfit T-Rex Pro -kellossa on PAI-terveydenseurantajärjestelmä, joka antaa vinkkejä parempaan hyvinvointiin. PAI (Personal Activity Intelligence) on terveyspisteytysjärjestelmä, joka mittaa fyysisen aktiivisuuden vaikutusta sydämeen ja opastaa pidempään, terveellisempään elämään. Merkittävän HUNT-terveystutkimuksen mukaan vähintään sadan PAI-pisteen ylläpitäminen on havaittu suojaavan parhaalla mahdollisella tavalla sydän- ja elämäntapasairauksilta. SomnusCare-tekniikka osaa erotella toisistaan syvän ja kevyemmän unen sekä REM-univaiheen ja jopa kevyen torkkumisen. Näin kello osaa arvioida unenlaadun ja auttaa tarvittaessa lisäämään lepoa.

Ulkona liikkuvalle satelliittipaikannus on tärkeää, sillä näin voi helposti seurata kuljettuja reittejä ja matkan pituutta. Kellossa on GPS-, Glonass-, BeiDou- ja Galileo-paikannustoiminnot, joiden ansiosta paikkatiedot ovat mahdollisimman tarkat. Kun paikannusta ei tarvita, sen saa vaivattomasti pois päältä akkua kuluttamasta. Urheilukellon akunkesto on huipputasoa, sillä yhdellä latauksella riittää virtaa jopa 18 päivän käyttöön.

Hinta ja saatavuus
Amazfit T-Rex Pro -urheilukello tulee saataville huhtikuussa 199 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.ewdist.fi/amazfit/amazfit-t-rex-pro
https://youtu.be/bQuUF0DZRkA (esittelyvideo)
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhuQIKAavbEwbToKerA?e=5reSeG (kuvia)

Amazfit
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi tunnetaan älypuhelintensa lisäksi valtavasta valikoimasta muita teknologiatuotteita, joita se tuottaa yhteistyössä MiOT-ekosysteemiin kuuluvien kumppaniyritysten kanssa. Älykelloja ja aktiivisuusrannekkeita valmistava Zepp Health Corp. (ex-Huami) on osa tätä ekosysteemiä. Sen oma Amazfit-tuotemerkki yhdistää tuotteissaan korkealuokkaiset materiaalit, upean muotoilun ja älykkään huipputeknologian.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan ylläpitäjänä. Lisätietoja osoitteessa www.mistore.fi.