Aliens_DarkDescent

PAN Visionin jakelema ja Focus Interactiven yhteistyössä 20th Century Studiosin kanssa kesäkuussa julkaisema reaaliaikainen toimintapeli yhdistää taisteluissa toisiinsa taktisuuden ja joukkuevetoiset kohtaamiset.

Huippusuositusta Alien – kahdeksas matkustaja -elokuvasta alkanut elokuvasaaga on laajentunut vuosien saatossa moniin muihinkin viihde- ja taidemuotoihin. Erityisesti erilaiset Aliens-pelit ovat ilahduttaneet pelaajia jo pitkään. Lisää pelottavia avaruushirviöitä ja hurjia kohtaamisia on luvassa kesäkuussa, kun pelikonsoleille ja tietokoneille julkaistava Aliens: Dark Descent näkee päivänvalon.

Peli syöksee pelaajan avaruuden hyisevään syleilyyn, jossa pahaenteiset ympäristöt, hyytävä tunnelma ja kuolettavat kohtaamiset yhdistyvät taktisiin ja toimintavetoisiin tapahtumiin. Pelimekaniikaltaan reaaliaikainen ja luonteeltaan taktinen peli antaa pelaajalle aikaa ja tilaa harkita seuraavia siirtojaan. Hyvä niin, sillä yhteenotot ylivertaisilta tuntuvien ksenomorfien kanssa ovat helposti kohtalokkaita. Vaikeat päätökset sekä ympäristöjen ja varusteiden oikeanlainen hyödyntäminen voivat kuitenkin kallistaa epätoivoiselta vaikuttavan konfliktin pelaajan eduksi ja tappiolta vaikuttavan tilanteen voitokkaaksi. Pelaajaa ei kuitenkaan pidetä kädestä ja tapahtumissa onkin aitoa jännityksen tuntua.

Kauhutunnelmainen toimintapeli hyödyntää elokuvista tuttuja teemoja niin ympäristöissä kuin hahmoissakin. Elokuvamainen tarinankerronta vie pelikampanjan tapahtumia eteenpäin kiehtovasti ja jännityksen loppuun asti säilyttäen.

Pelaajan ohjaamat avaruusjalkaväen sotilaat saavat kohtaamisista arvokasta taistelukokemusta, minkä ansiosta sotilaat kehittyvät paremmiksi taistelijoiksi. Näiden ohjaaminen kokonaisena tiiminä on sujuvaa ja luontevaa, mikä tekee taisteluista odotettuja kohtaamisia. Lisäksi sotilaiden oikeanlainen taitojen, varusteiden ja aseiden hyödyntäminen on helppoa ja palkitsevaa.

Taistelut ovat myös ankaria, sillä viholaiset saattavat lymyillä arvaamattomissa paikoissa ja yllättää varomattoman joukon. Lisäksi on tärkeää kiinnittää huomiota joukkojen hyvinvointiin ja terveyteen, sillä kuollutta sotilasta ei voi enää pelastaa. Tämä osaltaan myös pitää jännitystä yllä tehtävästä toiseen.

Pelin selostetun esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/pjHtin_ejcE.

Aliens: Dark Descent julkaistaan 20. kesäkuuta sekä PlayStation 5-, PlayStation 4-, Xbox Series X/S- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja

www.focus-entmt.com/en/games/aliens-dark-descent
www.panvision.com
https://1drv.ms/f/s!Avh8gGYzxU_viPRSoiQI29MFc9UXRw?e=ymfjym (kuvia)

PAN Vision

PAN Vision on johtava interaktiivisen viihteen jakelija Pohjoismaissa ja Baltiassa. Päätoimialana ovat pelit. PAN Vision edustaa useita johtavia maailmanlaajuisia tuotemerkkejä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoa löytyy osoitteesta www.panvision.com.