Suomalaisen digialan pitkäaikainen vaikuttaja ja Visionist-viestintätoimiston perustaja Jiri Koivuniemi on luonut oman DIODI-korukonseptin.
Ainutlaatuisissa DIODI-digikoruissa yhdistyvät silmiä hivelevä luovuus uudenlaisiin teknologioihin. Käsityönä tehdyt DIODI-digikorut ovat moniteemaisia ja niissä kaikissa on ohjelmoitava nfc-siru. Ulkoasu vaihtelee teknologiateemoista minimalistisiin ja värikkäisiin geometrisiin muotoihin.
“Olen jo pitkään ollut kiinnostunut puettavasta teknologiasta ja erityisesti älykoruista”, kommentoi DIODI-konseptin kehittäjä Jiri Koivuniemi. “Uskon, että monenlaiset älykkäät ja jollakin tavalla digitaaliset korut, kellot ja muut pienet koriste-esineet tulevat yleistymään nopeasti ja haluan olla tässä kehityksessä mukana. Yli 30 vuoden teknologia-, viestintä- ja markkinointikokemukseni siivittämänä halusin kehittää jotain uutta ja täysin omaa. Näin syntyi ajatus DIODI-digikoruista, joissa yhdistyy todellinen ja digimaailma ainutlaatuiseksi elämykseksi.”
Jokainen DIODI-digikoru on ainutlaatuinen ja yksilöllinen keräilykappale eikä toista täysin samanlaista maailmasta löydy. Siksi korun alkuperätiedot on tallennettu sen sisällä olevaan tietoturvalliseen siruun. Se myös avaa korua vastaavan suojatun digisisältösivun DIODI-sivustolla.
Korun hellä kosketus älypuhelimeen avaa korun pitäjälle oman digisisällön DIODI-sivustolla. Osa sisällöstä on suunnittelijan ja tekoälyn yhteinen näkemys korusta virtuaalimaailmassa. Toinen osa sisällöstä voi olla korun hankkijan omaa sisältöä, jonka hän on toimittanut tilauksen yhteydessä niin halutessaan. Tämä sisältö voi olla vaikkapa kuvia, upotettu video tai tekstiä yhdistettynä valmiiseen teemaan. Näin koru voi toimia esimerkiksi ostajan omana virtuaalisena käyntikorttina tai vaikkapa syntymäpäivä- tai häälahjana.
“Olen halunnut tehdä DIODI-digikoruista näyttäviä ja omanlaisiaan eli ne on kehitetty muoto edellä”, Koivuniemi jatkaa. “Haluan kuitenkin korun olevan kantajalleen myös hyödyllinen. Korussa olevaa tietoturvallista nfc-sirua voikin hyödyntää monin eri tavoin vaikkapa lukkojen avaamiseen, älytoimintojen käynnistämiseen tai virtuaalisena käyntikorttina toimimiseen. Kokoan jatkossa käyttöideoita DIODI-sivustolle.”
DIODI-digikorut ovat perinteisiä jalometallikoruja ekologisempia. Niissä käytetään usein kierrätysmateriaaleja, kuten käytöstä poistettuja elektroniikan komponentteja ja biohartsia. Näin DIODI-korun arvo määrittyy sen ulkoasun, sisällön ja ainutlaatuisuuden perusteella eikä niinkään valmistusmateriaalien mukaan. Korun digisisällön voi halutessaan myöhemmin päivittää pelkällä diodisointimaksulla. Näin sisältö pysyy tuoreena, vaikka uutta fyysistä korua ei hankkisikaan.
Jokaisen DIODI-digikorun hankintahinta syntyy suoraan huutokaupassa. Kaikkien korujen huudot alkavat tietystä pohjahinnasta, jota voi korottaa vähintään kymmenen euron portain. Korkein huudettu hinta voittaa huutokaupan ja lopulliseen hintaan sisältyy toimituskulut Suomessa.
Ensimmäiset DIODI-digikorut on juuri lisätty huutokauppaan ja niitä voi huutaa 4.5.2025 asti osoitteessa www.diodi.fi.
DIODI-digikorut ovat erinomaisia lahjoja kaikille läheisille ihmisille heidän kaikkina juhlapäivinään tai itselle muistoksi merkittävästä hetkestä. DIODI-digikorut tarjoavat arjen luksusta tyylikkäässä ja elämyksellisessä muodossa, joka yhdistää todellisen ja digimaailman toisiinsa.
Lisätietoja
www.diodi.fi
DIODI-julkistus (kuvia)
https://youtu.be/3qz6cZN5L94 (esittelyvideo)
Visionist
Vuonna 2001 perustettu Visionist-viestintätoimisto jatkaa toimintaansa aiempaan tapaan tarjoten tietämystä ja selkeitä viestintä-, markkinointi- ja konsultointiratkaisuja digitekniikan ja viihteen aloilta. Lisätietoa osoitteessa www.visionist.fi.
Jiri Koivuniemi
Suomalaisen digialan pitkäaikainen vaikuttaja ja Visionist-viestintätoimiston perustaja Jiri Koivuniemi on toiminut 1980-luvun lopulta alkaen digitekniikan, pelien ja muun viihteen parissa. Lisätietoa löytyy Jirin virtuaalisesta käyntikortista osoitteessa www.diodi.fi/jirikoivuniemi.