Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi julkaisi kompaktin Xiaomi Mi TV Stick -mediatoistimen, joka tekee mistä tahansa televisiosta Android-älytelevision.

Xiaomi Mi TV Stick on alle 10 senttimetriä pitkä ja alle 30 grammaa painava mediatoistin, joka näyttää lähinnä muistitikulta, mutta tekee ihmeitä televisiolle. Monipuolisten Android TV -älyominaisuuksien, kiinteän HDMI-liitännän, kattavan langattoman liitettävyyden ja monipuolisen kaukosäätimen avulla Mi TV Stick mullistaa tv-katselun. Helppo käyttöönotto onnistuu hetkessä ja sen jälkeen käytettävissä on tuhansia elokuvia, tv-sarjoja ja muuta viihdettä. Taskuun sopivan mediatikun voi pitää aina mukana ja älypuhelimeen liitettynä sillä voi katsella isolta näytöltä kaikenlaista sisältöä missä ja milloin tahansa.

Xiaomi Mi TV Stick -mediatoistin näyttää videokuvaa täysteräväpiirtoisena (1080p) enintään 60 kuvan sekuntinopeudella. Äänentoisto on huippuluokkaa Dolby- ja DTS-tilaäänillä. Tehokas suoritin, yhden gigatavun keskusmuisti ja kahdeksan gigatavun tallennustila takaavat sulavan toiminnan kaikissa tilanteissa. Muisti ei täyty heti suosikkisovellusten asentamisen jälkeen, kuten usein käy älytelevisioissa, joissa on säästetty muistin määrässä.

Googlen julkaisema suomenkielinen Android TV on matkapuhelimista tutun käyttöjärjestelmän älytelevisioille muokattu versio. Se tuo paljon lisämahdollisuuksia televisioiden maailmaan ja versio 9.0 on sisäänrakennettuna Mi TV Stick -mediatoistimessa. Android TV tarjoaa tuhansien tv-sovellusten valikoiman ladattavaksi Google Play -kaupan kautta useiden älytelevisioiden kymmenien sovellusten sijaan. Helpon käyttöliittymän avulla on kätevä hallita kaikkia tv-sovelluksia. Näitä sovelluksia ovat esimerkiksi kaikki tunnetut kansainväliset ja suomalaiset videopalvelut, kuten Netflix, HBO Nordic, Amazon Prime Video, YouTube, Google Play Elokuvat, YLE Areena, MTV, Ruutu, Elisa Viihde, C More ja Viaplay. Näistä palveluista elokuvien ja tv-sarjojen ostaminen, vuokraaminen ja tilaaminen onnistuu nappia painamalla.

Googlen ChromeCast-yhteydet ovat suoraan käytettävissä Mi TV Stick -mediatoistimen kautta. Näin videota ja ääntä voi siirtää langattomasti älypuhelimista, tablettilaitteista ja tietokoneista televisioon ilman erillisen ChromeCast-laitteen hankkimista.

Erilliset musiikkilaitteet ovat turhia, kun lähellä on televisio. Mi TV Stick -mediatoistin on yhteensopiva johtavien musiikkipalvelujen kanssa, joita ovat muun muassa Spotify, Google Play Musiikki, Deezer ja Tidal. Video- ja musiikkipalvelujen lisäksi Mi TV Stick toimii myös monipuolisena Android-pelilaitteena, johon on saatavana tuhansia erilaisia pelejä. Mediatoistimeen voi liittää myös erillisen Bluetooth-yhteensopivan peliohjaimen. Osa peleistä vaatii peliohjaimen ja osa toimii mediatoistimen kaukosäätimellä.

Mi TV Stick -mediatoistimen käyttö on erittäin helppoa kätevällä kaukosäätimellä eikä älypuhelinta tarvita mediatoistimen hallintaan lainkaan. Näin se on huomattavasti pelkkiä ChromeCast-laitteita helpompi käyttää. Kaukosäätimelle voi antaa myös puhekomentoja Google Assistant -toiminnon avulla. Käyttäjä voi esimerkiksi sanoa ”avaa YLE Areena” tai pelkästään ”Star Trek Picard”, jolloin mediatoistin avaa halutun sovelluksen tai antaa aiheesta lisätietoja.

Langattoman Wi-Fi-lähiverkon ja Bluetooth-yhteyksien avulla Mi TV Stick on helppo liittää internetiin ja lisälaitteisiin. Kiinteällä HDMI-liitännällä varustettu mediatikku saadaan liitettyä televisioon ja otettua käyttöön parissa minuutissa suomenkielisen Android TV -käyttöjärjestelmän avulla.

Hinta ja saatavuus
Xiaomi Mi TV Stick on saatavana 39,90 euron kuluttajahintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
www.mistore.fi/audio-video-ja-kuva/media-player/xiaomi-mi-tv-stick
www.android.com/intl/fi_fi/tv/ (Android TV -tietoa)
https://youtu.be/xh_I8qNmY_4?t=3582 (julkistusvideo)
https://bit.ly/32zUps9 (kuvia)

Xiaomi
Kiinalainen elektroniikkajätti Xiaomi on perustettu vuonna 2010. Se on kasvanut älypuhelinten ja muiden teknologiatuotteiden kärkivalmistajaksi MiOT-ekosysteeminsa avulla. Siihen kuuluu kymmenittäin oman alansa johtavia kumppaniyrityksiä ja tuotemerkkejä, jotka voivat hyödyntää Xiaomin teknologista asiantuntemusta ja myyntikanavia. Kattavan tuotevalikoiman suosituimpa tuotteita ovat älypuhelimet, älykellot ja aktiivisuusrannekkeet, monenlaiset älykotituotteet, robotti-imurit, sähköpotkulaudat, audio- ja videotuotteet, valaisimet, kamerat ja hyvinvointituotteet.

East & West Distribution Oy
East & West Distribution Oy on suomalainen teknologiatuotteiden maahantuontiin ja tukkumyyntiin keskittyvä yritys. Se toimii Xiaomin ja sen MiOT-ekosysteemiyritysten virallisena agenttina, tukkurina ja Mistore.fi-kauppapaikan ylläpitäjänä. Lisätietoja osoitteessa www.mistore.fi.