Devs.tv julkaisee Firetail Gamesin ja Fingersoftin Round Zeron kanssa vuoden surkeimman mobiilipelin

Suomalainen, ilmainen pelinkehittäjien koulutusportaali ja verkostoitumispalvelu Devs.tv laajentaa toimintaansa julkaisemalla oman mobiilipelin yhdessä Fingersoftin julkaisuyhtiö Round Zeron ja pelistudio Firetail Gamesin kanssa.

Viljamin Villasukkapeli (engl. William’s WoolSocks game) on uutta pelimekaniikkaa hyödyntävä mobiilipeli, joka julkaistaan maailmanlaajuisesti Apple App Store- ja Google Play -sovelluskaupoissa 1.4.2018. Viljamin Villasukkapeli lainaa surkuhupaisan ydinajatuksensa vuosia sitten Suomessa kulttimaineeseen nousseelta Sakarin Villapaitapeliltä, mutta tuo mukaan uusia ärsyttävän kutkuttavia ominaisuuksia.

Viljamin Villasukkapeli on yksinkertaisen hauska ja typerryttävä mobiilipeli. Sen viehätys ja kiinnostavuus piilee yksinkertaisessa pelimekaniikassa, joka ei jätä mitään arvailun tai tulkinnan varaan. Villasukkaa puetaan kärsivällisesti päälle uudestaan ja uudestaan, tai sitten ollaan pukematta. Vapaus valita on pelaajalla ja se voi heijastaa tämän mielikuvitusta, arvomaailmaa ja abstraktia käsittelykykyä mitä erikoisemmilla tavoilla. Tai myös olla heijastamatta!

Viljamin Villasukka ei ole vain peli, vaan aikamme ilmiö ja eräänlainen mindfulness-kokemus. Viljamin Villasukan myötä voi kokea simplistisen mekaniikan vapauttavan vaikutuksen ja katarttisen tilan, kun keho vapauttaa mielihyvähormoneja onnistuneen pukemisriitin jälkeen.

Pelin ideana on kerätä 26 erilaista villasukkaa. Viimeisen tavoitteen täyttyessä peli automaattisesti lopettaa itsensä, poistaa tallennuksen ja toivottaa hauskaa aprillipäivää.

”Viljamin Villasukkapeli kävi läpi arviointiprosessimme, jonka se läpäisi korkein arvosanoin”, kommentoi Fingersoftin julkaisuyhtiö Round Zeron toimitusjohtaja Daniel Rantala. ”Konsernimme on julkaissut lukuisia mobiilipelejä, mutta emme ole aiemmin nähneet näin merkittäviä pelaajien paluuprosentteja ja keskimääräisiä pelisessioiden pituuksia. Pelin yksinkertainen perusmekaniikka villasukkien pukemiseksi on helppo oppia ja jaksaa viehättää jopa kuukausia. Viljamin Villasukkapelillä on kaikki mahdollisuudet kasvaa Suomen pelialan seuraavaksi hitiksi.”

“Projekti on ollut sekä henkisesti, että fyysisesti raskas”, kertoo Kim Ordén, pelin kehittäneen Firetail Games Oy:n toimitusjohtaja. “Kova työ kuitenkin kannatti, ja nyt yli päivän kestäneen testauksen jälkeen olemme saavuttaneet globaalisti merkittävät pelimetriikat.”

“Devs.tv lähti kehittämään Viljamin Villasukkapeliä GameJam-hengessä näyttääkseen esimerkillään, että yhdessä tekemällä pystytään luomaan helposti jotain uutta ja hauskaa.”, kommentoi Devs.tv:n perustaja ja kansainvälisen pelinkehittäjäjärjestö IGDA:n vaikuttaja Vesa Raudasoja. ”Suomen peliala on hyvin yhteisöllinen. Sitä edesauttaa Suomessa aktiivisesti toimiva kansainvälinen pelinkehittäjien järjestö IGDA, jonka kuukausittaiset kokoontumiset keräävät kehittäjiä yhteen. Nyt keräsimme tekijöitä yhteen tekemään jotain hienoa ja hauskaa aprillipäiväksi ja tässä on nyt se kaikki mitä saimme jamiteltua aikarajan puitteissa.”

Devs.tv – Grafiikka ja konsepti
Suomalainen Devs.tv on ilmainen koulutus- ja pelialan verkostoitumispalvelu. Devs.tv:n perusajatuksena on yhdistää pelialan toimijoita ja kerätä tarvittava perustieto pelien kehityksestä helposti kaikkien saataville. Devs.tv avaa virallisen verkkopalvelunsa kesäkuussa 2018.

Round Zero – Julkaisu
Round Zero Oy on suomalainen mobiilipelijulkaisija. Yhtiö on Hill Climb Racing -pelisarjastaan tunnetun Fingersoft Oy:n tytäryhtiö, joka julkaisee ulkoisesti kehitettyjä pelituotteita. Round Zeron päätoiminen tehtävä julkaisijana on käyttäjähankinta, kaupallistaminen ja pelien markkinointi.

Firetail Games – Tuotanto
Firetail Games Oy on suomalainen itsenäinen pelinkehittäjä, joka tuottaa verkossa pelattavia moninpelejä kiireisille aikuisille, alan kreiseimmillä konsepteilla. Yrityksen PC-Debyytissä Drunkenpants, suomijuntit ratkaisevat arkisia ongelmia, liiallisin voimakeinoin, kalsarikänneissä.

Lisätietoa
http://www.devs.tv
https://www.facebook.com/DevsChannel/
http://bit.ly/2hn2Mgg (kuvia)
https://drive.google.com/file/d/1l8SCmSz1LegKuoSGYLaJf_fSlXHFvskk/view (Android APK-asennustiedosto pelin testaukseen etukäteen ennen julkistusta)

Lehdistökontaktit
Vesa Raudasoja, puh: +358 40 5787925, email: vesa@devs.tv
Santeri Eloranta, puh +358 44 7000100, email: santeri@devs.tv

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.