Rainbow Six Siege -toimintapelin e-urheiluliiga uudistuu

Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtava julkaisija, Ubisoft (www.ubi.com) julkisti Tom Clancy’s Rainbow Six Siege -toimintapelin uudistuneen elektronisen urheilun liigan. Muutokset koskevat sekä amatööri- että ammattipelaajia vuosina 2018-2020. Uuden rakenteen tarkoituksena on tukea elektronisen urheilun kasvua Rainbow Six Siege -pelin siirtyessä kolmannelle pelivuodelleen kesäkuussa 2018.

Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League koostuu kahdesta kuuden kuukauden mittaisesta kaudesta, jotka kestävät kesäkuusta marraskuuhun ja joulukuusta toukokuuhun. Jokaisen kauden päätteeksi pelataan kauden finaali, jossa kauden kahdeksan parasta joukkuetta kisaavat 275 000 dollarin palkintopotista. Joukkueet valitaan alueittain, joten jokaiselta neljältä alueelta kaksi parasta joukkuetta pääsee mukaan. Alueita ovat Aasia ja Tyynenmeren alue, Eurooppa, latinalainen Amerikka ja Pohjois-Amerikka.

Uusi kuuden kuukauden mittainen kausi alkaa kesäkuussa 2018, kun nykyisen ja uuden järjestelmän välinen siirtymäkausi on pelattu maalis-toukokuun 2018 aikana. Tämän seitsemännen Pro League -kauden finaali pelataan Yhdysvalloissa kuluvan vuoden toukokuun puolivälissä. Täydet kuusi kuukautta kestävä kahdeksas kausi alkaa kesäkuussa 2018 ja loppuu saman vuoden marraskuussa.

Challenger League puolestaan järjestetään kahdesti vuodessa kolmen kuukauden erissä. Nämä kaudet alkavat maaliskuussa ja syyskuussa. Challenger League tulee muodoltaan noudattamaan seitsemännen pelikauden siirtymäjakson mukaista kaavaa.

Muita uudistuksia ovat kahdesti vuodessa järjestettävät Major-kisat, jotka tarjoavat intensiivistä Rainbow Six Siege -pelaamista. Näistä toinen on vuosittainen, helmikuussa pelattava Six Invitational, kun taas uutena esitellään elokuussa pelattava Six Major -tapahtuma. Ensimmäinen näistä järjestetään Pariisissa nimellä Six Paris Major. Palkintopotti on Six Major -tapahtumassa 350 000 dollaria ja Six Invitational -tapahtumassa peräti 500 000 dollaria. Kummassakin tapahtumassa osanottajia on yhteensä 16 joukkuetta ympäri maailmaa.

Major-kisojen lisäksi Rainbow Six Siege -pelaajat voivat osallistua viikoittaisiin verkkoturnauksiin, kuten Go4-tapahtumat aina sunnuntaisin. Lisäksi useita Minor-tapahtumia on luvassa ympäri vuoden useilla eri alueilla, kuten esimerkiksi Dreamhack-tapahtumassa pelattava turnaus. Lisätietoa näistä tapahtumista jaetaan myöhemmin julkaistavassa pelikalenterissa.

Tällä hetkellä käynnissä olevan Tom Clancy’s Rainbow Six Siegen toinen pelivuosi saavuttaa huipentumansa 13.-18. helmikuuta, jolloin Kanadan Montrealissa järjestetään Six Invitational -turnaus. Näissä kisoissa selvitetään toisen pelivuoden paras joukkue ja mukana on peräti 500 000 dollarin kokonaispalkintopotti.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Lisätietoja
http://www.rainbow6.com/esports
https://youtu.be/myXen3kHSkk (esittelyvideo)
http://bit.ly/1IB5Fov (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja, Rayman ja Far Cry. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2016-2017 oli 1,460 miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa http://www.ubisoftgroup.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.