Jimm’s välttää näytönohjainten myymistä kryptovaluuttojen louhijoille

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja ja tietotekniikan verkkokaupan pioneeri, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) palvelee ensisijaisesti ydinasiakaskuntaansa näytönohjainmarkkinoiden ylikuumenemisesta huolimatta.

Viime aikoina kryptovaluuttojen (esim. Bitcoin) kurssinousujen innoittamina niin sanotut louhijat eli kryptovaluuttaa tietokoneiden laskentateholla tuottavat harrastajat ovat hankkineet poikkeuksellisen paljon näytönohjaimia laskentatyötä tehostamaan. Tämä on harmillista tietokoneiden rakentelijoille ja tietokonepelaajille, koska näitä samoja näytönohjaimia tarvitaan uusimpien ja tehoa vaativien pelien pelaamiseen. Erityisesti NVIDIA GTX 1060- ja Radeon RX580 -mallit sekä kaikki siitä tehokkaammat näytönohjaimet ovat olleet louhijoiden suosiossa ja näin niiden saatavuus on heikentynyt.

Saatavuuden heikentymisen lisäksi tilanne on vaikuttanut näytönohjainten hintatasoon. Joissakin tilanteissa hinnannousu on ollut jopa useita kymmeniä prosentteja.

”Jimm’s on varautunut tilanteeseen ja olemme hankkineet puskurivarastoa saatavuuden ja hintatason tasoittamiseksi”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Olemme lisäksi huolehtineet siitä, että juuri pelaajat ja ammattikäyttäjät saavat meiltä näytönohjaimia louhijoiden sijaan. Olemme kehittäneet saapuneiden tilauksien hallintaan oman rajapinnan, jota asiakaspalvelumme seuraa. Näin uskomme, että 90 prosenttia myymistämme näytönohjaimista menee ydinasiakaskunnallemme viihdekäyttöön. Tämä on ollut myös valmistajien toive ja kunnioitamme yhteistyökumppaneidemme toiveita.”

Lisätietoja
https://www.jimms.fi/fi/Product/List/000-00P/komponentit–naytonohjaimet
http://bit.ly/JimmsPCstore (kuvia)

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2016 liikevaihto oli noin 43 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 43 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa http://www.jimms.fi.

4 thoughts on “Jimm’s välttää näytönohjainten myymistä kryptovaluuttojen louhijoille

  1. Ostin JImmsiltä Asus Cerberus 1070Ti:n ja pleikäytään meni:3 maksoi ”vain” 549€ kun sama malli rapakon takana maksaa toista tuhatta dollaria

      1. Geimer voisi tajuta että ”toista tuhatta” tarkoittaa yli tuhat. ei yli 2k.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.