Pelikonsoli-, mobiili- ja tietokonepelien johtavan julkaisijan, Ubisoftin huippusuositun Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -verkkopelin kuudes pelivuosi tuo mukanaan runsaasti uudistuksia ja lisäyksiä.

Pelin kehitystiimi on julkistanut kuudennen pelivuoden suunnitelmat, jotka tuovat mukanaan reilusti erilaisia peliteknisiä uudistuksia sekä peliyhteisön käytöstä kohentavan järjestelmän. Lisäksi luvassa on uudistuksia pelikenttiin ja valikoima uusia pelihahmoja erilaisine aseineen ja varusteineen. Lisäksi Ubisoft julkaisi tietoja pelin maailmanmestaruuskisoista kuluvan vuoden aikana.

Pelin kuudes vuosi alkaa Crimson Heist -kaudella ja se tuo mukanaan argentiinalaisen hyökkääjäoperaattori Floresin sekä uusitun Border-kartan. Floresin apuvälineenä on kauko-ohjattava RCE-räjähde, jonka saa luodinkestäväksi lyhyeksi ajaksi. Border-karttaa on uusittu pelitasapainoa parantavasti ja luvassa on kiehtovia uudistuksia taktisia vaihtoehtoja tarjoten. Uutena vara-aseena toinen kausi tuo mukanaan kiehtovan Gonne-6-käsikanuunan. Pelivuoden toinen neljännes laajentaa peliä operaattorilla Nakoda-kansoilta ja uusitulla Favela-kartalla. Kolmas kausi täydentää peliä kroatialaisoperaattoreilla ja hienoisilla karttauudistuksilla. Vuoden neljäs ja viimeinen kausi päättää vuoden irlantilaisoperaattorilla ja uusiksi työstetyllä Outback-kartalla.

Kuudes pelivuosi esittelee myös uudenlaisen mainejärjestelmän, jota on jo aiemmin testattu pelin taustalla. Järjestelmä sekä palkitsee pelaajia hyvästä että rankaisee huonosta käytöksestä mainepisteytyksellä. Hyvästä käytöksestä maine nousee ja huonosta käytöksestä maine laskee. Huonomaineisuudesta pelaajaa saatetaan rankaista esimerkiksi eväämällä mahdollisuus pelata ranked-otteluita. Järjestelmästä on tehty läpinäkyvä, jotta pelaajat näkevät pelikäytöksensä vaikutuksen maineeseensa.

Lisäksi peliin tuodaan mukaan oma striimaustyökalu. Se tarjoaa sisällöntuottajille mahdollisuuden oman yksityisyyden suojaamiseen esimerkiksi pelaajanimiä ja -kuvaketta sekä pelialuetta piilottaen. Mukana on runsaasti muokkausmahdollisuuksia eri tietojen piilottamiseen ja näyttämiseen, jolloin peliä voi striimata turvallisemmin tietoja näyttämättä. Pelimekaanisella puolella tärkeitä uudistuksia ovat kameroiden ja laitteiden hallintamahdollisuus pelihahmon kuoleman jälkeen ja hyökkäyshahmojen varustelun monipuolistuminen valmistautumisvaiheessa. Lisäksi pelin panssaripisteet yhdistetään hahmon terveystietoon järjestelmän selkeyttämiseksi.

Uuden pelivuoden myötä Rainbow Six: Siege keskittyy entistäkin parempaan tekniseen toimivuuteen, mikä tarkoittaa paremmin toimivia pelipalvelimia, lyhyempiä matchmaking-aikoja ja pienempiä tiedostokokoja. Uusi pelivuosi tuo tullessaan myös entistä enemmän räätälöintivaraa omaan pelihahmoonsa eri hahmoskinien ja -koristeiden muodossa.

Kuudennen pelivuoden kehityssuunnitelmia käsittelevän videon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/FPaXXqkibHM. Flores-operaattorin esittelyvideon voi katsoa osoitteessa https://youtu.be/YgtSpMBczkE. Taktista pelaamista esittelevä The Playbook -video on katsottavissa osoitteessa https://youtu.be/hd0sbs5Pu28.

Six Invitational 2021
Tulevien uudistusten lisäksi Ubisoft julkisti tietoa Rainbow Six: Siege -pelin maailmanmestaruuskisoista, Six Invitational 2021 -tapahtumasta. Tämänvuotiset kisat järjestään toukokuussa 2021 ja ne korvaavat keväälle aiotun Six Major -tapahtuman. Neljään eri alueeseen jaettu kisa käynnistyy Euroopan osalta 18. maaliskuuta kello 19.00 Suomen aikaa. Muiden alueiden kisat käydään samalla tai sitä seuraavalla viikolla.

Euroopassa yhdeksän pelipäivän turnaus pelataan verkossa seitsemän viikon ajanjaksolla round robin -pelimuodolla, siten että kullekin joukkueelle tulee alussa vain yksi peli viikossa. Ottelut pelataan maanantaisin kello 19.00 Suomen aikaa. Viimeiset kaksi pelipäivää pelataan seitsemännen viikon lopussa sille erikseen varattuna viikonloppuna.

Six Invitational -tapahtuman tarkemmat tiedot ja päivämäärät löytyvät osoitteesta https://www.ubisoft.com/sv-se/esports/rainbow-six/siege/news-updates/6yNfBeeGVobD6tkdOgX5F2/your-guide-to-the-rainbow-six-esports-season-2021.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege
Moninpelivetoisella Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege -toimintapelillä on maailmanlaajuisesti yli 60 miljoonaa rekisteröitynyttä pelaajaa. Samalla pelin suosio elektronisen urheilun saralla on kasvanut kovaa vauhtia. Taktisen ja toimintapitoisen erikoisryhmätoiminnan ykkösnimi vie pelaajansa jännittävän ja kiihkeätunnelmaisen toiminnan maailmaan, jossa lainvalvojat ja ammattirikolliset ottavat yhteen toistensa kanssa. Rainbow Six -pelisarja ei kuitenkaan edusta suoraviivaista räiskimistä, vaan rakentuu tarkkaan laadittujen strategioiden ja taktisten toimintamallien varaan. Poliisin ja armeijan erikoisryhmistä tutut erikoisvälineet, kuten erilaiset räjähteet, kranaatit, suojakilvet ja monet muut apuvälineet ovat yhtä tärkeässä osassa kuin vaativaan voimankäyttöön tarkoitetut ampuma- ja lähitaisteluaseet. Tom Clancy’s Rainbow Six Siege onkin yhdistelmä sekä kiivasta räiskintää, vaarallisia lähitaistelutilanteita että taktista osaamista ja strategista pohdintaa. Yksinpelin lisäksi Tom Clancy’s Rainbow Six Siege tarjoaa monipuoliset moninpelitilat, joissa pelaajat voivat toimia ryhmissä toisiaan vastaan. Peli soveltuukin erinomaisesti myös elektronisen urheilun temmellyskentäksi.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on saatavana sekä PlayStation 4- ja Xbox One -pelikonsoleille että pc-tietokoneille. Se on saatavana myös Ubisoftin Uplay+ -tilauspalvelussa. Pelin ikäraja on PEGI 18.

Lisätietoja
https://www.ubisoft.com/fi-fi/game/rainbow-six/siege/
https://1drv.ms/u/s!Avh8gGYzxU_vhcsQf8-elFZKUkLVBg?e=cNLadH (kuvia)

Ubisoft
Ubisoft on maailman johtava interaktiivisten viihdetuotteiden tekijä, julkaisija ja jakelija, jolla on laaja valikoima maailmanluokan pelibrändejä, kuten Assassin’s Creed, Far Cry, For Honro, Just Dance, Watch Dogs, Tom Clancy’s -pelisarja mukaan lukien The Division, Ghost Recon ja Rainbow Six. Ubisoftin maailmanlaajuinen pelistudioiden ja myyntitoimistojen verkosto on sitoutunut toimittamaan omaperäisiä ja muistettavia pelikokemuksia kaikilla suosituilla pelialustoilla mukaan lukien pelikonsolit, älypuhelimet, tablettilaitteet ja tietokoneet. Ubisoftin myynti vuonna 2018-2019 oli yli kaksi miljardia euroa. Lisätietoja osoitteessa www.ubisoftgroup.com.