Ohjelmoitava DJI RoboMaster S1 -robotti osaa kuvata ja liikkua monipuolisesti

Boston Distribution tuo myyntiin laadukkaalla kameralla varustetun DJI RoboMaster S1 -robotin, joka on monipuolisesti ohjelmoitava ja taitavasti neljällä renkaalla kulkeva maantiekiitäjä.

RoboMaster S1 on erityisesti kuvauskoptereistaan tunnetun DJI:n ensimmäinen maalla kulkeva robotti. Se on luotu opetus- ja harrastusvälineeksi robotiikasta, tekoälystä ja ohjelmoinnista kiinnostuneille harrastajille, oppilaille ja ammattilaisille. Step 1 -nimestä lyhenteensä ottanut RoboMaster S1 esittelee robotiikan mahdollisuudet hauskalla ja luovalla tavalla.

Robotin sisuksissa on tehokas harjaton sähkömoottori, joka liikuttaa vankkatekoista pyörillä kulkevaa runkoa. Robotin yläosassa on akselinsa ympäri kääntyvä gimbaali, joka on liitetty laadukkaaseen kameraan. Robottia ohjaa tehokas keskusyksikkö, jonka käyttöjärjestelmä tarjoaa monipuolisen alustan ohjelmoinnille niin oppimis- kuin kisailumielessäkin. Robotin laitteisto on luotu vapaasti räätälöitäväksi, joten sitä voi muokata ja viritellä monella eri tavalla.

Monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta RoboMaster S1 on tehty helposti opittavaksi robottikokonaisuudeksi. Yksinkertaisen ohjauksen, RoboMaster-sovelluksen, helposti hallittavien valikkojen ja monipuolisten opetusmateriaalien ansiosta robotti on helposti lähestyttävä. Se sopii niin uusille kuin kokeneillekin robotiikasta tai tekoälystä kiinnostuneille harrastajille ikään ja osaamiseen katsomatta.

RoboMaster S1 havainnoi ympäröivää maailmaa 31 erilaisella anturilla. Näihin lukeutuvat robotin ulkokuoressa olevat kuusi anturia, joilla se huomaa siihen tulevat osumat. Robotin yläosassa sijaitseva kamera välittää sovellukseen ensimmäisen persoonan kuvaa eli näkymän suoraan robotin ”silmistä” katsoen. Yläosassa sijaitsevat myös mekaaninen gimbaali sekä infrapuna- ja geelitykit, joita voi hyödyntää useissa vauhdikkaissa peleissä. Robotti itsessään rajoittaa turvallisuussyistä vaarattomien geeliammusten tulinopeutta ja käyttökulmaa.

Kameran ja konenäköteknologian ansiosta RoboMaster S1 kykenee erottamaan ja tunnistamaan sekä hahmoja että ääniä automaattisesti. Robotti osaa myös vastata erilaisiin ääniin sekä vastaanottaa signaaleja muilta RoboMastereilta. Tehokkaan suorittimen ja teollisuustasoisen CAN-väylän ansiosta RoboMaster S1 kykenee käsittelemään valtavia tietomääriä yhtäaikaisesti ja suoriutumaan tehtävien moniajosta lähetyssignaalin kärsimättä. Yleisesti kilpatason roboteissa käytettävien neljän Mecanum-renkaan ansiosta robotti kykenee liikkumaan paitsi eteenpäin ja taaksepäin, myös sivuttaissuuntaisesti. Koska jokainen rengas koostuu 12 soikeasta pyöröosasta, robotin liikkuminen on tarkkaa ja hienovaraista.

Kehittyneen konenäön ansiosta RoboMaster S1 kykenee suorittamaan monenlaisia tehtäviä. Robotille voi tehdä ratoja, joita pitkin se osaa kulkea. Se tunnistaa myös jopa 44 erilaista tunnistettavaa merkkiä, joihin sisältyy muun muassa kirjaimet ja numerot. Robotti osaa myös tunnistaa henkilöitä ja sen voi myös määrittää seuraamaan heitä. Robottia voi ohjeistaa erilaisin taputuksin ja elein. Se osaa myös tunnistaa muita RoboMastereita ja sille voidaan ohjelmoida erilaisia reaktioita muita robotteja kohdatessaan.

Kehittyneempiä robottikomentoja voidaan ohjelmoida joko Scratch 3.0- tai Python-ohjelmointikielillä. Näiden avulla voidaan määrittää robotin liikkumista, moottorin vääntöä, renkaiden käyttöä tai jopa opettaa sille erilaisia taitoja ohjelmakomennoin. Näitä voivat olla vaikkapa komento ampua takaisin jos robotti ottaa osuman takaapäin. Näin robotti voidaan ohjelmoida toimimaan tietyin tavoin vaikkapa erilaisissa robottikisoissa. RoboMaster-sovellus tarjoaa kattavan valikoiman opetustoimintoja Road to Mastery -kurssisarjassa. Lisäksi RoboAcademy-kokonaisuus kattaa laajan valikoiman opetusvideoita ja ohjelmointioppaita robotiikan ja ohjelmoinnin oppimisen avuksi. Uusia opetuskokonaisuuksia päivitetään sekä RoboAcademyyn että Road to Mastery -sarjaan jatkuvasti.

RoboMaster S1 on modulaarisesti koottu eri DJI-osista. Se mahdollistaa robotin räätälöinnin. Robotissa on myös kuusi pulssinleveysmodulaatio- eli PWM-liitäntää, jotka mahdollistavat kolmannen osapuolen laitteiston käytön robotin kanssa.

RoboMaster S1 soveltuu myös erinomaisesti DJI:n kansainväliseen RoboMaster Robotics -kilpailuun, jossa erilaiset robotit ottavat mittaa toisistaan. Näissä kisataan muun muassa erilaisilla radoilla sekä robottien kesken käytävissä robottitaisteluissa. Erilaisilla ohjelmointirutiineilla voidaan omista roboteista luoda itsenäisesti toimivia ja älykkäitä laitteita, joten robottikisoissa pärjääminen onkin ensisijaisesti luovaa ja ohjelmointitaidoista riippuvaa puuhaa.

Hinta ja saatavuus
DJI RoboMaster S1 tulee myyntiin marraskuussa 549 euron suositushintaan. Hinta sisältää 24 prosentin arvonlisäveron.

Lisätietoja
http://www.dji.com/fi/robomaster-s1
http://www.boston.fi
https://youtu.be/6GpdoJXpo2U (esittelyvideo)
http://bit.ly/2BD5dHm (kuvia)

DJI
Kiinan Piilaaksoksi kutsutussa Shenzenissä pääkonttoriaan pitävä DJI on maailman johtava luovan kamerateknologian valmistaja. Se tunnetaan ennen kaikkea suosituista Mavic- ja Phantom-kuvauskoptereistaan sekä useista laadukkaista kuvanvakaustuotteistaan. DJI on noussut kymmenessä vuodessa yli 3 000 työntekijän maailmanlaajuiseksi valmistajaksi. Lisätietoja osoitteessa http://www.dji.com.

Boston Distribution
Boston Distribution on yksi suurimmista Pohjoismaissa toimivista tietotekniikan ja kulutuselektroniikan jakelijoista. Boston etsii aktiivisesti uusia innovatiivisia tuotteita jälleenmyyntiin pohjoismaisille markkinoille. Bostonin liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa vuodessa ja se toimii Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Boston on perustettu jo vuonna 1990, ollen näin yksi vanhimmista it-alan maahantuojista. Suomen tytäryhtiö perustettiin syksyllä 2015. Lisätietoja osoitteessa http://www.boston.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.