Vesijäähdytetyt Jimm’s H2O -tietokoneet ottavat laatukomponenteista kaiken irti

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) on julkaissut vesijäähdytettyjä Jimm’s H2O -tietokoneita.

Ammattimaisesti räätälöidyt tietokoneet ovat ylivertaisesti paras vaihtoehto, kun halutaan satsata laatuun, toimivuuteen ja tehoon. Olipa kyse viimeisimpien tietokonepelien pelaamisesta äärimmäisen korkealla näyttötarkkuudella ja virkistystaajuudella tai vaativasta ääni-, kuva- tai videokäsittelystä, tietokoneen komponenteilta vaaditaan runsaasti suorituskykyä.

Mitä tehokkaampi tietokone on, sitä korkeammaksi sen sisälämpötila nousee. Jotta tietokoneen komponentit pysyvät ehjinä, niiden tehokas jäähdyttäminen on välttämätöntä. Jäähdytyksen merkitys korostuu entisestään, jos tietokoneen komponentteja ylikellotetaan. Kun tiettyjen komponenttien kellotaajuutta viritetään äärimmilleen, ne tuovat tietokoneeseen entistä enemmän suorituskykyä. Samalla kuitenkin lämmöntuotto ja sen myötä hajoamisen riskit kasvavat.

Ratkaisuna ylikellottamisen aiheuttamaan kuumuuteen on perinteisen ilmajäähdytyksen sijasta nestejäähdytys. Tällä kyetään paitsi paljon tehokkaampaan jäähdyttämiseen, myös alempaan melutasoon. Käytännössä korkeatasoinen nestejäähdytys sisältää erilliset jäähdytysyksiköt sekä suorittimelle, emolevylle että näytönohjaimelle, jolloin kaikki nämä tietokoneen keskeiset komponentit jäähdytetään omina osinaan. Näin voidaan taata tehokas ja luotettava jäähdytys, joka huolehtii koko tietokoneen toimivuudesta riittävän alhaisessa lämpötilassa.

”Nestejäähdytys on perinteistä tuuletinjäähdytystä monimutkaisempaa ja siksi onkin perusteltua hankkia valmis kokoonpano alan ammattilaisilta”, kommentoi Jimm’s PC-Storen toimitusjohtaja Antti Järvinen. ”Kokonaan itse suunnittelemamme vesijäähdytetyt H2O-tietokoneet takaavat ylikellotus- ja modausharrastuksen jatkuvuuden vuosiksi eteenpäin.”

Jimm’s Leviathan
Jimm’s Leviathan on todellinen merihirviö! Se on syönyt paljon tehokkaita komponentteja, kuten tehokkaan NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimen ja 4,8 gigahertsin kellotaajuuteen viritetyn Intel i7-8700K -prosessorin. Keskusmuistina on 32 gigatavua upeita G.Skill Trident Z RGB -muistikampoja ja tallennustilana on yhden teratavun nopea Samsung 970 EVO M.2 NVMe -SSD-levy.

Laadukkaista komponenteistaan huolimatta jäähdytysjärjestelmä on tämän tietokoneen teknisesti kiinnostavin osa. Leviathanin tuottama lämpö pysyy kurissa EK Water Blocksin vesijäähdytystuotteiden avulla. Kokonaisvaltaiseen jäähdytysjärjestelmään kuuluvat erilliset jäähdytinyksiköt prosessorille, emolevylle ja näytönohjaimelle. Lisäksi kaksi erillistä jäähdytinrimaa, laadukkaat jäähdytinputket ja -liittimet sekä RGB-valaistus täydentävät upean kokonaisuuden.

Kaikki tämä on paketoitu näyttävän massiiviseen tornikoteloon, joka on suunniteltu yhdessä maailmankuulun ylikellottaja DER8AUERin avustuksella.

Jimm’s Kraken
Edullisempi merihirviömme Jimm’s Kraken sisältää uuden sukupolven NVIDIA GeForce RTX 2080 -näytönohjaimen ja 4,5 gigahertsin kellotaajuuteen viritetyn Intel i7-8700K -prosessorin. Keskusmuistina on 16 gigatavua upeita G.Skill Trident Z RGB -muistikampoja ja tallennustilana on 500 gigatavun nopea Samsung 970 EVO M.2 NVMe -SSD-levy.

Krakenin sisälämpötilan pitää hallinnassa NZXT Kraken X62 -prosessorijäähdytin, joka sisältää vesipumpun, jäähdyttimen ja kaksi tuuletinta. Jäähdyttimessä on markkinoiden edistyksellisimmät säädöt CAM-hallintaohjelmiston kautta.

Kokonaisuus on rakennettu tornikoteloon, jossa on karkaistusta lasista valmistetut kylki- ja etupaneelit. Se tuo laitteiston komponentit ja sisäisen valaistuksen upeasti esiin.

Saatavuus ja hinnoittelu
Jimm’s Leviathan- ja Jimm’s Kraken -tietokoneiden kuluttajahinnat ovat 4 999 ja 2 999 euroa ja ne ovat tilattavissa välittömästi. Hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron. Jimm’s-tietokoneet myydään aina räätälöityinä. Keskusyksikön ympärille voi erikseen hankkia minkä tahansa näppäimistön, hiiren, näytön ja muut lisälaitteet.

Lisätietoja
https://www.jimms.fi/fi/Product/List/000-1MW
https://www.facebook.com/events/230457724300695/ (Jimm’s foorumivalvojaiset 28.9. klo 18-21)
http://bit.ly/JimmsPCstore (kuvia)

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2017 liikevaihto oli 43,4 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 42 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa http://www.jimms.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.