Global Game Jam juhlistaa kymmenettä jamivuottaan – Suomi mukana jo yhdeksättä kertaa

Finnish Game Jam, #FGJX, juhlistaa 26.-28.1.2018 Global Game Jamin pyöreitä vuosia järjestämällä jälleen ympäri maata pelinkehitystapahtumia kannustaen juhlavuonna myös monenlaisiin erikoisempiin tempauksiin.

Tapahtumaan voi osallistua yli 20 paikassa aina Helsingistä Rovaniemelle, ja mukaan odotetaan lähes tuhatta harrastajaa ja ammattilaista. Suomi onkin suuri jamimaa: meillä jammaillaan ahkerimmin asukaslukuun nähden. Maailman mittakaavassa osallistujia on kymmeniä tuhansia, ja viikonlopun aikana syntyy useita tuhansia uusia pelejä.

Monille paikkakunnille pelijamit ovat elintärkeitä. FGJ Lahden pääjärjestäjä Joonas Muhonen toteaa, että jamit ovat erinomaisia kohtaamispaikkoja alasta kiinnostuneille erityisesti niissä kaupungeissa, joissa ei vielä ole montaa peliyritystä tai alan koulutusta. “Tammikuun jameissa tuntee olevansa osana isompaa pelialan perhettä ja se voi hyvinkin houkutella tyyppejä mukaan”, jatkaa Muhonen.

Kaikki jamisaitit ovat Suomessa omanlaisiaan, ja joukosta löytyy myös erikoisuuksia. Helsingissä on kaksi ei-digitaalista pelijamipaikkaa. Playmore Games toivottaa lautapelien tekijät toimistolleen jammailemaan, ja larppiharrastaja Joanna Österman järjestää Töölön kirjastossa ensimmäistä kertaa GGJ:n historiassa larppeihin keskittyvän pelijamin. Myös uusia teknologioita hyödynnetään. Tampereella Leonidas johdattaa osallistujat virtuaalitodellisuuden saloihin, kun taas Kuopiossa on jälleen käytössä monenlaista terveysteknologiaa.

Kaikki pelinkehityksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan, joskin yksittäisillä paikoilla voi olla rajoituksia. Global Game Jamilla on 18 vuoden ikäraja, mutta myös alaikäiset ovat tervetulleita osallistumaan huoltajansa seurassa jamisaitista riippuen.

Ilmoittautuminen on käynnissä 21.1. klo 23:59 asti. Kaikkien tapahtumapaikkojen osallistujamäärä on rajallinen, joten mukaan haluavien kannattaa ilmoittautua mahdollisimman nopeasti.

Tapahtumaa sponsoroivat Suomessa Grand Cru, Futureplay ja Veikkaus. Pelijameja mahdollistamassa on mukana myös paljon muita paikallisia tukijoita ja sponsoreita ympäri Suomea.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen osoitteessa http://www.finnishgamejam.com/fgjx.

Tapahtuman virallinen hashtag: #FGJX

Bannerikuva: https://www.dropbox.com/s/i3zcb08u8brvt4z/Banner_website_logos.jpg?dl=0

Kuvitusmateriaalina voi käyttää aikaisempien tapahtumien valokuvia Finnish Game Jamin Facebook-sivuilta: fb.com/finnishgamejam (jos kuvaajaa ei ole mainittu, ota yhteyttä).

Yhteydenotot:
Finnish Game Jam ry
Puheenjohtaja
Annakaisa Kultima
aakoo@finnishgamejam.com
+358 50 4437258

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.