Uusi DEVS-videosarja suomalaisten pelinkehittäjien arjesta

DEVS on uusi videosarja, jossa paneudutaan suomalaisten pelinkehittäjien arkeen vierailemalla heidän luonaan. Tekijätiimin ytimen muodostaa kansainvälisen pelinkehittäjien järjestö IGDAn hallituksen jäsen Vesa Raudasoja ja tuotannosta vastaa Santeri Eloranta.

devs

DEVS-videosarjassa juontaja kiertää eri pelinkehittäjien studioilla sekä vahvasti pelien kehitykseen vaikuttavien tekijöiden luona. Viihdyttävässä, mutta asiapitoisessa sarjassa tutustutaan, miten pelien kehitystyö käytännössä tapahtuu, miten ala on muuttunut viime vuosina, mitä haasteita pelinkehittäjät kohtaavat ja millaista on ylipäätään olla pelinkehittäjä nykypäivän Suomessa.

”Ohjelman tavoitteena on tuoda esiin oikeaa tietoa pelien kehityksestä eikä pelkkää kiiltävää pintaa. Olen seurannut 10 vuotta peliteollisuuden arkea ja lukemattomat tarinat ovat jääneet kertomatta. Haluan tuoda esiin miksi Suomi on erinomainen maa pelinkehitykseen, mutta toisaalta miten useat yritykset edelleen kamppailevat olemassaolostaan”, kommentoi DEVS-videosarjan konseptin kehittänyt Vesa Raudasoja.

DEVS on matkakertomus, jossa itsekin pelialalla vaikuttanut sarjan juontaja Christoffer Weiss vierailee kuvausryhmän kanssa ympäri Suomea. Hän tapaa pelinkehittäjiä ja haastattelee näitä heidän tavallisissa työympäristöissään.

Pilottijaksosta käy ilmi pelinkehittäjien monimuotoisuus. Vierailemme kotkalaisen pariskunnan, Jyri Kilpeläisen ja Piia Kilpeläisen, Kiemura-kotistudiolla. He esittelevät perheyrityksensä ja vierailevat Sirius Sportin tuulitunnelissa varsin lennokkaissa tunnelmissa. Pilottijakson ovat sponsoroineet Fingersoft ja Playa Game Industry Hub.

Tulevissa jaksoissa pureudutaan muihin mielenkiintoisiin tarinoihin ja poraudutaan pelinkehityksen sydämeen vierailemalla muun muassa Fingersoftissa Kempeleessä. DEVS-videosarja julkaistaan 20 minuutin jaksoina, joista kaksi jaksoa muodostaa yhden studiovierailun. Pilottijakso on poikkeuksellisesti yksi 40 minuutin jakso. Ohjelma tuotetaan kansainvälistä jakelua silmällä pitäen, mutta haastattelut tehdään pelinkehittäjien ehdoilla ja tarvittaessa tekstitetään englanniksi.

Videosarja julkaistaan osa kerrallaan YouTubessa. Tämän lisäksi videosarjalla on oma Facebook-sivu, jossa tullaan julkaisemaan lisäsisältöä, videoklippejä ja muuta materiaalia. Sivulle voi myös jättää palautetta ja sitä kautta voi ottaa yhteyttä tekijätiimiin.

Lisätietoa
http://www.devs.tv
https://www.facebook.com/DevsChannel/
http://bit.ly/2hn2Mgg (kuvia)

Lehdistökontaktit
Vesa Raudasoja, puh: +358 40 5787925, email: vesa@devs.tv

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.