Elektronisen urheilun huipputiimi RCTIC sai vahvistusta naispelaajista

Suomen merkittävimpiin elektronisen urheilun pelitiimeihin lukeutuva RCTIC eSports on kasvanut entistä vahvemmaksi joukkueeksi. Well Nice Try eli WellNT-lyhenteellä kulkeva Counter-Strike: Global Offensive -joukkue koostuu viidestä naispelaajasta ja erillisestä valmentajasta.

WellNiceTry1

WellNT:n pelaajat eivät ole mitään ummikoita, sillä pelikokemusta löytyy jokaiselta varsin runsaasti vuosien varrelta. Monet ryhmän pelaajista ovatkin hankkineet kannuksensa eri tiimeissä ja joukkueen rakenne onkin hioutunut nykyiseen muotoonsa vasta aivan hiljattain.

Epätavalliseksi Well Nice Tryn kokoonpanon tekee se, että tiimin kaikki viisi pelaajaa ovat naisia. Vaikka pelaaminen nykyään mielletään kaiken ikäisten pelaajien harrastukseksi sukupuoleen katsomatta, etenkin elektronisessa urheilussa naispuoliset kilpapelaajat ovat yhä selvästi vähemmistössä. Well Nice Tryn pelaajat eivät kuitenkaan halua tulla mielletyksi tyttöjoukkueeksi, vaan taustalla on ajatus yhdenvertaisesta pelaamisesta sukupuoleen katsomatta.

Jatkossa RCTICin nimeä ja värejä kantava joukkue on tarkkaan rakennettu erilaisten roolijakojen mukaan, jotta tiimin vahvuudet tukevat toinen toisiaan. Nykymuodossaan tiimi on seuraavanlainen:

Essi ”rawwre” Tervala – Kapteeni/Entry
Jenni ’’qd=)” Rönkkö – Playmaker
Laura ”larb” Nykänen – Support
Erica ”EricaErtsu” Falck – Lurker
Henna ”heNpukka” Schroderus – IGL/AWP.

Lisäksi pelien ulkopuolella vaikuttaa valmentajan roolissa toimiva Toni ”tondE” Katainen, jolle pesti on lajissaan ensimmäinen: ”Minulle itselleni tämä on aika suuri juttu, että tarjottiin tällaista mahdollisuutta. Itsellä on kuitenkin jo sen verran kokemusta pelikentiltä, että voin auttaa muita kehittymään pelissä. Kovalla treenillä saadaan varmasti tulosta ja nyt jo näkee, että kehitystä on tapahtunut.”

”Me RCTICissa haluamme tehdä kaikkemme tukeaksemme suomalaisen e-urheilun kasvua ja kehitystä. Heti tämän joukkueen julkaisemisen jälkeen tiesimme, että tämä on meidän juttumme”, kommentoi RCTIC eSportsin toiminnanjohtaja Jere Alanen. ”Tahdomme tukea tasa-arvoisen e-urheilun kehittymistä Suomessa ja auttaa näitä nuoria naispelaajia heidän tavoitteissaan olla kuin mikä tahansa muu joukkue. Haluamme tietenkin kokemuksellamme ohjeistaa heitä kasvamaan e-urheilijoina kohti menestyksekästä uraa.”

Joukkueella on tavoitteena olla ensimmäisen kerran kunnolla kilpailemassa Lantrek 2016 -tapahtumassa Tampereella toukokuun alussa. Sen jälkeen tavoitteena on kasvattaa haasteita suuremmissa turnauksissa alkaen Assembly Summer 2016 -tapahtumasta elokuussa.

Lisätietoja
http://www.rctic.org
http://bit.ly/1Ocx0ul (kuvia)

RCTIC eSports
Suomalaisista elektronisen urheilun organisaatioista menestynein ja tunnetuin on RCTIC eSports, jonka pelaajat edustavat useita eri pelejä aina taktisista toimintapeleistä strategisiin toimintaroolipeleihin ja mobiilipeleihin. Mainetta RCTIC on niittänyt kymmenillä palkinnoilla eri peleistä, joihin lukeutuvat muiden muassa huippusuositut Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, League of Legends ja Dota 2.

Elektroninen urheilu
Elektroninen urheilu (e-sports) on tietokoneilla tai pelikonsoleilla pelattavien pelien pelaamista kilpailumuodossa. Elektronisen urheilun pelejä on monenlaisia ja niillä voidaan kilpailla yksilö- ja joukkuetasolla aivan kuten tavallisessakin urheilussa. Perinteisimpien urheilulajien lailla myös elektronisessa urheilussa harjoitus tekee mestarin. Lisätietoa e-urheilusta voi lukea osoitteesta http://www.rctic.org/neljaosainen-elektronisen-urheilun-abc/.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.