Jimm’s-pelitietokoneet ovat valmiita virtuaalitodellisuuteen

Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja, Jimm’s PC-Store (www.jimms.fi) on tehokkaimmilla pelitietokoneillaan mukana NVIDIA GeForce GTX VR Ready -ohjelmassa. Tämän kunniaksi tiettyjen pelitietokoneiden mukana toimitetaan Rise of the Tomb Raider -peli veloituksetta rajatun ajan.

Jimms_VRready

”Virtuaalitodellisuus on yksi tämän vuoden kovimmista pelialan läpimurroista. Jimm’s on täysin valmistautunut siihen ja tulemme olemaan laitepuolella virtuaalitodellisuuden etunenässä”, kommentoi Jimm’sin toimitusjohtaja Antti Järvinen.

Virtuaalitodellisuus (Virtual Reality, VR) on muuttamassa pelikokemuksemme, koska olemme siirtymässä keskelle pelien toimintaa. Virtuaalilasien kanssa pelatessa pään liikkeet välittyvät suoraan peleihin ja maisema silmien edessä muuttuu liikkeiden mukaisesti. Virtuaaliohjaimilla voi peleissä myös liikkua luonnollisesti ja toimia vuorovaikutuksessa pelimaailman kanssa.

Mahdollisimman aito ja sujuva virtuaalitodellisuus vaatii laitteistolta paljon suorituskykyä. Erityisesti näytönohjaimelta vaaditaan paljon. Esimerkiksi maaliskuussa toimituksiin tulevat Oculus Rift -virtuaalilasit toimivat 2160 x 1200 pisteen tarkkuudella ja niiden kuva päivittyy 90 kuvan sekuntinopeudella. Tällaisen videokuvan luominen sujuvasti on vähintään kolme kertaa vaativampaa kuin täysteräväpiirtovideon (1920 x 1080) toteuttaminen 30 kuvalla sekunnissa.

NVIDIA GeForce GTX VR Ready -ohjelma määrittelee millaiset tietokoneet ja komponentit ovat teknisesti valmiita virtuaalitodellisuuteen. Kaikki Jimm’s-pelitietokoneet, joissa on vähintään alla olevat tekniset ominaisuudet, ovat virallisesti valmiita virtuaalimaailmojen valloitukseen:

– Näytönohjain: NVIDIA GeForce GTX 970, GTX 980, GTX 980 Ti tai TITAN X
– Suoritin: Intel Core i5-4590 tai tehokkaampi
– Keskusmuisti: 8 gigatavua tai enemmän
– Liitännät: 2 kpl USB 3.0 ja 1 kpl HDMI 1.3
– Käyttöjärjestelmä: Windows 7 SP1 tai uudempi

Jimm’s ilmoittaa jatkossa tietokoneiden teknisissä tiedoissaan ”GeForce GTX VR Ready -valmis” mikäli kyseinen tuote täyttää NVIDIAn virtuaalitodellisuuteen liittyvät laitevaatimukset. Tietokoneen lisäksi virtuaalitodellisuuden hyödyntämiseen tarvitaan erikseen hankittavat virtuaalilasit ja niihin sopiva ohjelmisto.

Jimm’s-tietokoneet myydään aina räätälöityinä. Keskusyksikön ympärille voi erikseen hankkia minkä tahansa näppäimistön, hiiren, näytön ja muut lisälaitteet.

Rise of the Tomb Raider
NVIDIA on käynnistänyt NVIDIA GeForce GTX VR Ready -ohjelman kunniaksi uuden pelikampanjan. Tämän ansiosta NVIDIA GeForce GTX 970-, GTX 980- ja GTX 980 Ti -pohjaisten Jimm’s-pelitietokoneiden mukana toimitetaan Rise of the Tomb Raider -peli veloituksetta 7.1. – 16.2.2016. Peli toimitetaan latauskoodina.

Hätkähdyttäviä ja hektisiä toimintahetkiä maailman kauniimmissa, mutta kavalimmissa ympäristöissä tarjoileva Rise of the Tomb Raider on elokuvamainen selviytymistoimintaseikkailu. Pelaaja liittyy Lara Croftin seuraan tämän ensimmäiselle haudanryöstöretkelle ratkaisemaan kuolemattomuuden salaisuuden.

Lisätietoja
http://www.jimms.fi/fi/Product/List/000-0WH/tietokoneet–jimm-s-pelikoneet
http://bit.ly/1UyngQ6 (tuotekuvia ja VR Ready -logo)
http://www.geforce.co.uk/hardware/technology/vr (taustatietoa NVIDIAlta)

Jimm’s PC-Store / Antti Järvinen, puh: 029 70 70707, antti.jarvinen@jimms.fi
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040 837 8097, jiri@visionist.fi

Jimm’s PC-Store
Jimm’s PC-Store Oy on sekä Suomen johtava räätälöityjen tietokoneiden valmistaja että asiantunteva tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa, jolla on uutuudet ensimmäisenä. Vuoden 2014 liikevaihto oli noin 31 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa on 41 henkilöä. Toimipaikkamme sijaitsee Turussa. Lisätietoja osoitteessa http://www.jimms.fi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.