Yhä useampi musiikinkuuntelija käyttää musiikkisovelluksia – vieläpä sosiaalisesti

Finnish Music Startups -kollektiivin (www.facebook.com/finnishmusicstartups) tekemän ja Logitech UE:n sponsoroiman nettikyselyn mukaan jopa 61 prosenttia älypuhelinten käyttäjistä käyttää jotakin erikseen ladattua musiikkisovellusta.

fms-logo

Musiikinkuuntelun tavat ovat muuttuneet viime vuosina merkittävästi. Yhä useampi musiikinystävä kuuntelee musiikkia esimerkiksi suoraan tietokoneelta tai älypuhelimelta. Fyysistä äänitettä ei välttämättä tarvita, kun musiikkia löytyy laillisesti saatavilla olevista vaihtoehdoista, esimerkiksi mp3-tiedostomuodossa. Samaan aikaan myös erilaiset suoratoistoon ja muuhun musiikin kuuntelemiseen sopivat sovellukset ovat tehneet tuloaan.

Tehdyn kyselyn mukaan valtaosa (61 %) älypuhelinten käyttäjistä käyttää erikseen ladattuja musiikkisovelluksia. Tällaisia sovelluksia voivat olla esimerkiksi suoratoistopalveluiden omat sovellukset, erilaiset sosiaaliset musiikkisovellukset tai tallennettua musiikkia toistavat sovellukset. Musiikilla ja sen kuluttamisella onkin huomattava rooli ihmisten elämässä.

Myös musiikin sosiaalinen puoli on noussut esille yhä merkittävämmin. Lähes kolmannes (32 %) erikseen musiikkisovelluksen ladanneista käyttää musiikkisovellustaan myös sosiaalisesti eli esimerkiksi jakaa tietoa siitä, mitä artistia ja kappaletta on juuri kuunnellut.

Erilaisia musiikkisovelluksia kehitetään monipuolisesti myös kotimaisten kasvuyritysten joukossa. Moni Finnish Music Startups -kollektiivin yrityksistä on luonut kiinnostavia musiikkisovelluksia tietokoneille ja älypuhelimille. Niiden avulla musiikin kuuntelemisesta ja muuten siitä nauttimisesta on tehty yhä sujuvampaa ja sosiaalisempaa.

Nettikysely järjestettiin Suomessa helmi-maaliskuussa 2013 ja siihen vastasi 1 353 henkilöä. Vastaajista 61 prosenttia oli älypuhelinten käyttäjiä. Näistä selvästi aktiivisin musiikkisovellusten käyttäjäkaarti löytyi iPhone-käyttäjistä, joista 80 prosenttia käyttää erikseen ladattuja musiikkisovelluksia. Vastaajista 63 prosenttia sanoi seuraavansa vähintään jonkin verran musiikkialaa.

Lisätietoja
Visionist / Jiri Koivuniemi, puh: 040-837 8097, jiri@visionist.fi

http://bit.ly/WBlpjs (Finnish Music Startups -logo)
http://bit.ly/XmBt4w (Finnish Music Startups -yritysten esittely pdf-dokumenttina)
http://bit.ly/ZWMbk2 (tiedote pdf-dokumenttina)

Finnish Music Startups
Finnish Music Startups -kollektiivi on runsaan parinkymmenen suomalaisen kasvuyrityksen yhteisprojekti, jonka tavoitteena on tukea toinen toisiaan ja nostaa musiikkialan kasvuyrityksien yleistä näkyvyyttä. Finnish Music Startups -kollektiivin viestintää hoitaa Viestintätoimisto Visionist ja toimintaa sponsoroi Logitech UE (http://ue.logitech.com). Lisätietoja osoitteessa www.facebook.com/finnishmusicstartups.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.