IT-tukkuri Tech Data jatkaa vahvan tuloksen tekemistä

Maailman johtava tietotekniikkatukkuri, Tech Data Corp. (www.techdata.com) julkaisi vuoden 2009 kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa. Tech Data on menestynyt edelleen erinomaisesti vaikka maailmantalous ja tietotekniikkahankinnat ovat edelleen alavireisiä. Yrityksen nettotulos oli kolmannella vuosineljänneksellä 66 miljoonaa dollaria. Tässä on kasvua noin 12 prosenttia viime vuoden vastaavaan vuosineljännekseen verrattuna.

techdatalogo

”Tech Data jatkaa menestystään haasteellisesta markkinatilanteesta piittaamatta. Oman toimintamme laatu ja kulujen hallinta ovat parantaneet tulostamme”, sanoo Tech Data Finland Oy:n maajohtaja Niko Tarjasalo. ”Samanaikaisesti olemme edelleen kasvattaneet markkinaosuuksiamme merkittävillä osa-alueilla.”

Tech Datan maailmanlaajuinen liikevaihto oli 5,6 miljardia dollaria tämän vuoden kolmannella vuosineljänneksellä. Pudotusta edellisen vuoden vastaavaan vuosineljännekseen oli vain 8,1 prosenttia. Euroopan liikevaihto edusti 3,18 miljardilla dollarilla 56 prosenttia koko yhtiön liikevaihdosta. Operatiivinen tulos oli 66 miljoonaa dollaria, jossa on kasvua viime vuoden vastaavaan ajankohtaan 12 prosenttia.

Viimeisen yhdeksän kuukauden maailmanlaajuinen liikevaihto laski viime vuoden vastaavasta vain 13,9 prosenttia ja on tällä hetkellä 15,8 miljardia dollaria. Tästä Euroopan osuus on 8,7 miljardia dollaria eli 55 prosenttia. Vuoden ensimmäisen yhdeksän kuukauden operatiivinen tulos oli 169,6 miljoonaa dollaria, kun se viime vuoden vastaavana ajanjaksona oli 143,6 miljoonaa dollaria. Tech Datan taloudellinen joustokyky on erinomainen 1,2 miljardin dollarin käteisvarallisuudella.

Virallinen englanninkielinen tulostiedote ja tarkat tilinpäätösluvut löytyvät Press Center -osiosta osoitteesta www.techdata.com.

Lisätietoja:
Tech Data Finland Oy / Maajohtaja Niko Tarjasalo
Sähköposti: niko.tarjasalo@techdata.fi

Tech Data
Tech Data Corp. (NASDAQ GS: TECD) on yksi suurimmista informaatiotekniikan laite- ja ohjelmistotuotteiden jakelijoista maailmassa. Se palvelee yli 125 000 IT-ratkaisujen tarjoajaa yli sadassa maassa. Tech Data tarjoaa tukeaan kaikille jälleenmyyjille niin pieni- ja suurikokoisten yritysten kuin valtion virastojenkin teknologisten tarpeiden täyttämisessä. Tech Datan maailmanlaajuinen liikevaihto viime vuonna oli 24,1 miljardia dollaria. Tech Data Finland Oy on osa maailmanlaajuista Tech Data Corporationia.

%d bloggaajaa tykkää tästä: